Sidebar

Friday, 07, Oct, 3:48 AM

Nem kizárólag a hátrahajtható vászontető kölcsönöz klasszikus megjelenést - a kizárólag kabrió karosszériával készülő - Mustang California Specialnak, hanem az autó egyedi dizájncsomagja is az eredeti, 1968-as izomautó szabad szellemiségét idézi.

Amikor a ma már legendásnak számító Ford Mustang 1964-ben megjelent az utakon, Amerika-szerte tulajdonosi klubok alakultak, melyeknek sok regionális márkakereskedő saját, helyi tervezésű dizájnt is kínált. Az egyik ilyen kivitelt, mely a California Special nevet kapta, az 1967-es Shelby GT kupé prototípus ihlette. Az 1968-ban piacra dobott, korlátozott darabszámú Mustangot feketére festett hűtőrács, ködfényszórók és a karosszéria oldalán végigfutó versenycsíkok díszítették, ráadásul egy Shelby-stílusú légterelőt is kapott.
Ebony Black fényezésű méhsejtmintás hűtőrácsával, Race Red színű GT/CS emblémáival, illetve fekete-vörös-szürke versenycsíkozásával természetesen a felemenőjét idézi az új California Special, mely tisztelegve az „Aranyállam” mediterrán klímája előtt, kizárólag vászontetővel készül. Az aerodinamikai fejlesztések a V8-as blokk teljesítményét hangsúlyozzák, így például a nagyobb első légterelő és az opcionális hátsó-oldalsó légbeömlő. A négy kipufogóvég felett helyet kapott California Special tanksapka-imitáció és az egyedi ötküllős könnyűfém keréktárcsák tovább fokozzák a Mustang exkluzivitását. Az elöl 19 x 9 colos, hátul 19 x 9,5 colos felnik Carbonised Grey színűek, akárcsak az első légterelő, az oldalsó spoilerek és a hátsó diffúzor. A motorházban a toronymerevítőn ugyancsak California Special embléma látható. A kontrasztos fekte vászontetejét nyolc másodperc alatt „ledobó” kabrió kilencféle külső fényezéssel választható, köztük a jellegzetes Grabber Blue és Cyber Orange árnyalatokban.
A Mustang California Special különlegességét az utastérben is számos egyedi dizájn-elem és kényelmi funkció hangsúlyozza ki. A fűthető/hűthető első bőrülések télen-nyáron komfortos utazást kínálnak – akár nyitott tetővel, s hasonlóan az ajtóburkolatokhoz, részben szürke Miko velúrral kárpitozták (ez a környezettudatos, szintetikus anyag újrahasznosított poliészterből készül), felületüket pedig vörös varrás díszíti. Számtalan helyen, így a padlószőnyegeken is feltűnik a dombornyomású GT/CS logó, a műszerfal Carbon Hex alumínium betétjén pedig egyedi Mustang California Special embléma hirdeti a Mustang származását.
A Ford SYNC 3 kommunikációs és szórakoztató rendszert ugyancsak hozzájárul a kényelemes utazáshoz: a vezető természetes hangutasításokkal vagy a 8 colos központi érintőképernyőn keresztül vezérelheti a csatlakoztatott okostelefon, az audiorendszer, a navigáció és klímaberendezés különböző funkcióit. A berendezés Apple CarPlay és az Android Auto kompatibilis, az internetkapcsolatról pedig az alapáron kínált FordPass Connect modem gondoskodik.
A szintén alapáras vezetéssegítő technológiák listáján az Ütközésre Figyelmeztető rendszerrel és Sávelhagyásra Figyelmeztető rendszerrel kiegészített Adaptív Sebességtartó Automatika is megtalálható, ami segít, hogy a mindennapos autózás a lehető legkevésbé legyen fárasztó.
A Mustang California Special-hoz illő teljesítményről és hangzásról a Ford 5.0 literes V8-as erőforrása gondoskodik, 450 lóerős maximális teljesítménnyel és 529 Nm csúcsnyomatékkal. Hatfokozatú manuális váltóval 4,8 másodperc alatt, a fejlett 10 sebességes automatával 4,5 szekundum alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra. Előbbinél fordulatszám-szabályozó technológia biztosítja a zökkenőmentes fokozatváltásokat, utóbbi négy különböző – Normál, Sport, Versenypálya, Havas/Vizes út - üzemmódot kínál. A „Jó szomszéd” beállítás pedig az előre beprogramozott napszakokban visszafogja a hangerőt, hogy a Mustang ne zavarja fel a szomszédok pihenését.
A kifogástalan tapadást és ívmeneti stabilitást az alapáron kínált részlegesen önzáró differenciálmű és a külön rendelhető MagneRide® lengéscsillapítók biztosítják. Ebben a lengéscsillapítót különleges hidraulikafolyadék tölti ki, s ha áram halad át rajta, a csillapítás mértéke azonnal megváltozik. Mindezt a kerekek mozgását ezredmásodpercenként mérő szenzorok vezérlik.
A Ford Mustang California Special modellel tovább bővül az európai Mustang-család, amelyben már eddig is olyan autók szerepeltek, mint a Mustang GT Fastback és Convertible, a versenykész Mustang Mach 1, illetve a tisztán elektromos hajtású Mustang Mach-E és Mustang Mach-E GT.
„A California Special fontos része a Mustang amerikai múltjának, és igazi szimbóluma mindannak, amiről a Mustang szól: a vezetés örömének és a nyílt út kínálta szabadságnak. Ezek az ideálok nemcsak az amerikai, hanem az európai autórajongók lelkében is ott élnek, így már ideje volt, hogy az itteni vásárlók megtapasztalják a stílus, a teljesítmény és a vezetési élmény egyedülálló California Special keverékét” - mondta Matthias Tonn, a Ford Európa Mustang programjának főmérnöke.

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem