Sidebar

Friday, 07, Oct, 3:40 AM

Tikkasztó nyári nap volt. A meleget és fényt adó csillag sugarai zavartalanul és korántsem szelíden perzselték a tar fejgolyómat, erre mondják azt, hogy ilyenkor még a kutya sem mozdul ki a vackából. Ebből is látszik, hogy milyen kemény az autós újságírók élete, mindig csak a munka, - természetesen - mindent az olvasókért és a nézettségért, ahogy most sem hagytuk ki a Ford Tourneo Connect magyarországi premierjét.

Nem viccelek, annyira meleg volt, hogy a viszonylag rövid sajtótájékoztató végén az egyik – alighanem szintén „napsütötte” – kollégában felmerült az a kérdés, hogy ezentúl tényleg a „VW” betűkombináció lesz a kék ovális emblémában?! Na, ekkor tudtam, hogy még több védőitalra lesz szükségem aznap…
Egyébként annyi alapja volt a poénkodásnak, hogy a helykínálatot és a sokoldalúságot fókuszba állító, akár hétszemélyes Tourneo Connect a Volkswagen konszernnel közösen készül, egészen pontosan a Caddy „átcímkézett” változata. Persze, ennél jóval többről van szó, az amerikai bázisú márka a saját és a vásárlói ízléséhez igazította a C-ISV szegmensben induló gépet, kívül-belül egyaránt. A Ford dizájnerei többek között áttervezték az autó első lökhárítóját, a hűtőrácsát, a gépháztetejét és a csomagtér ajtaját, illetve az első-hátsó lámpák sem maradhattak a régiek. Mindezt új felnikkel és négy, egymástól jól elkülöníthető egyéniségű kivitellel – Trend, Titanium, Sport és Active - spékelték meg. Emellett az utastér új üléshuzatot, kormánykereket és műszerfalat kapott, s egy kicsit más az ajtó „kialakítása” is. Hogy kinek, melyik emblémás tetszik, az most részletkérdés, lényeg, hogy a kétféle tengelytávval választható Tourneo utastere rugalmasan alakítható, ezáltal szinte minden feladathoz, életszituációhoz hozzáigazítható. A Volkswagen alapoknak és technikának köszönhetően pedig a Tourneo Connect története során most először megjelenik az összkerék-hajtás és egy új – duplakuplungos, hétsebességes - automata sebességváltó. Nem mellesleg a 2.0 literes dízel és a 1.5 literes benzines egységet felvonultató motorkínálat takarékosabb és környezetbarátabb az elődjénél.
Én elsőként egy piros, vagyis Maple Red fényezésű, Titanium felszereltségű, 114 lóerős benzines verziót tehettem próbára, mely nem mellesleg 17 colos felnikkel, Sensico bőrrel bevont AGR-es ülésekkel és hatalmas panoráma üvegtetővel is fel volt szerelve. Mindezek azért lényegesek, mert nagyban hozzáadtak a Ford élvezeti értékéhez, az egyik így, a másik úgy. A 17 colos felni például egyértelműen „sok” a magyar utakra, elképzelhető ugyan, hogy sztrádán kényelmesen, stabilan fut vele a Tourneo Connect, de a Duna-Ipoly Nemzeti park mentén futó alsóbbrendű út, néhol szerpentin nyomorát, azaz úthibáit nem tudta eltűntetni. (Szerencse, hogy alapra 16-os kerekek járnak a Titanium felszereltséghez.) Az AGR ülések ugyanakkor maradéktalanul kényelmesek, s az is biztos, hogy nem a kárpit és – a hőbehatást 40 százalékkal csökkentő - üvegtető miatt csorgott patakokban a verejték a hátamon. Utóbbi ellenben világossá, napfényessé varázsolja a kabint, melybe két hagyományos és két tolóajtón keresztül lehet beszállni. Nyilván a három üléssor teljes kihasználtságakor nem túl nagy a csomagtér, minden más esetben viszont rengeteg térrel gazdálkodhatunk. Nem véletlen, hogy a konstrukció furgonként is bevált. Ehhez a könnyű vezethetőség, az alacsony fordulaton is nyomatékos, kulturált erőforrás is hozzájárul, a váltót sem cseréltem volna manuálisra. A komfortot és a biztonságot számos vezetéssegítő rendszer fokozza, például Adaptív Sebességtartó Automatika, Jelzőtábla Felismerés, Holttérfigyelő és Keresztirányú Forgalomfigyelő, de tudunk rendelni Parkolás és Vontatássegítő Csomagot is, valamint Sávközép funkcióval kiegészített Intelligens Sebességtartó Automatikát is. Ez önállóan kezeli a gázt, a féket és a kormányt, ugyanolyan hatásosan mérsékelve a vezetés stresszét a nyílt úton, mint az araszoló városi forgalomban. Feltétlen említést érdemel még a 10,25 colos digitális műszeregység, mely többféle beállítási lehetőséget ajánl fel számunkra.
A visszaútra egy Active felszereltségű, világoskék (Boundless Blue), 122 lóerős dízel kivitel jutott, manuális sebességváltóval. Sok izgalmat vagy újdonságot már nem tartogatott a méhsejt mintázatú és krómkeretes hűtőráccsal, továbbá szabadidő-autós stíluselemekkel felvértezett családi egyterű, a 2 literes, nem EcoBLue aggregét derekasan állta a sarat, pontosabban a hőséget. Utasként a 4,5 méter, illetve 4,854 méter hosszú Connect utasterében is körbenézhettem, játszottam a 10 colos érintőképernyő funkcióval, felfedeztem az első üléssor háttámláira szerelt asztalkákat és a síkba dönthető anyósülést. Feltétlen említést érdemel még, hogy a rövidebb és a hosszabb Tourneo is rendelhető hétszemélyes kivitelben, ráadásul a harmadik sor ülései nemcsak lehajthatóak, hanem szükség esetén ki is vehetőek. Az ugyancsak egyedi kivitel Sport és az alap Trend kivitel később lesz elérhető.
Röviden összefoglalva: komfortos és rendkívül praktikus belsejével, hétüléses kialakításával és kétféle tengelytávolságával a vadonatúj Tourneo ideális megoldás lehet azok számára, akik pörgősen, aktívan élik az életüket.

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem