Sidebar

Friday, 07, Oct, 2:02 AM

Azt most nem kezdjük el ecsetelni, hogy mire való az olajszűrő, hiszen autótulajdonosként biztosan tisztában vagy vele. Ám azzal már nem biztos, hogy pontosan milyen típusú, mekkora méretű filter dolgozik a te kocsidban. Cikkünkben összeszedtük neked, milyen szempontokat kell figyelembe venned olajszűrő rendelés előtt, hogy biztosan a megfelelőt válaszd.

Az olajszűrő típusok rengetegében

Amennyiben személyautó tulajdonosa vagy, nagy esély van rá, hogy ún. full-flow, vagyis főáramköri olajszűrő dolgozik benne. Ahogy az angol elnevezésből látszik, ennél a típusnál a teljes olajmennyiség keresztülfolyik a szűrőn. Szerves részét képezi az ún. bypass-szelep, ami az olajnyomás szabályozásáért felel. A full-flow szűrőkön belül két fő típust különböztetünk meg: betétes (cartridge) szűrőt és fémházas, felcsavarható (spin-on) szűrőt. Utóbbiakat – környezetvédelmi és anyagi megfontolásból – már egyre kevésbé alkalmazzák gyárilag az új kocsikban.

Inkább a betétes szűrőt kultiválják, mert az nem tartalmaz a környezetünkre káros anyagokat, fémeket, könnyebb az újrahasznosítása is, ráadásul jóval olcsóbb az előállítási költsége. Ugyanakkor a spin-on szűrők beszerelése sokkal egyszerűbb egy hétköznapi autótulajdonos számára, mint a betétesé. A gyártók egyre inkább a műanyag szűrőházakat kezdik alkalmazni a betétekhez, ám ezek eltávolításához speciális szerszámokra lehet szükség. A szűrőház amortizálódásával minden szűrőbetét cseréjekor számolni kell. Amennyiben a szerelést végző személy nem kellően óvatos, megsértheti az öntött műanyag felületét. Ezeknél a típusoknál annak is fokozott az esélye, hogy helytelenül vagy rossz méretű betétet szerelnek be. A tömítést minden alkalommal cserélni kell!

A betétes szűrők teljesítménye ugyanolyan jó, mint a spin-on változatoké, többféle anyagból gyártják a betétjeiket, pl. redős papírból. Szintetikus alapanyagai különböző szövetszálakat takarnak a gyakorlatban, amik a kisebb részecskéket is képesek kiszűrni. Ráadásul a függőlegesen álló változatoknál bármikor beleshetünk a házba, és megvizsgálhatjuk állapotát az olaj leengedése nélkül.

 

Találkozhatunk még mágneses szűrőkkel, forgó centrifugális rendszerű szűrőkkel is, de ezek azért nem annyira jellemzőek a többi típushoz képest. Mindkettő mellékáramköri olajszűrőtípus, vagyis a full-flow szűrők munkáját támogatják. A mágneses változatot kimondottan a fémrészecskék távoltartására fejlesztették a gyártók, míg a forgó centrifugális típust azért használják, hogy még a legapróbb részecskéket is kiiktassák. A mágneses szűrők különlegessége, hogy azokat soha nem kell cserélni, elegendő rendszeresen tisztítani őket. Bármely mellékáramköri, vagyis ún. bypass szűrőről is legyen szó, mindegyik lényege, hogy precízebb szűrést biztosítanak, mint a főáramköriek, sokkal apróbb részecskék távoltartására alkalmasak. Mivel nagyobb a hatékonyságuk, lassabban is dolgoznak, főleg, ha hideg az olaj. Kiegészítőként működnek, így épp az a lényegük, hogy a lehető legtisztábban tartsák a kenőanyagot, anélkül, hogy ez lassítaná az olajáramlás sebességét.

Mire kell tehát figyelni, hogy válasszunk?

Ha a kocsidban fémházas spin-on szűrő működik, ügyelj rá, hogy a rendelt alkatrész vagy gyári legyen, vagy annak tulajdonságaival teljesen megegyező paraméterekkel rendelkezzen (méret, kialakítás). Az olajat beengedő furatok legalább olyan nagyok legyenek, mint a gyári verzión. Legyen rajta a kenőanyag visszafolyását gátoló bypass szelep, valamint az alján egy biztonsági szelep dugulás esetére. A tömítőgyűrűnek kellően ki kell emelkednie a szűrőházból. Érdemes tudni, hogy számos autógyártó nem magának készíti a gyárilag beszerelt olajszűrőket, hanem külső beszállítóktól veszik meg őket, és azokat forgalmazzák tovább saját márkajelzéssel. Vagyis az utángyártott olajszűrők között is nagy eséllyel találsz a gyárival egy az egyben megegyező darabot.

Ha betétes szűrő dolgozik az autódban, szemrevételezéssel ellenőrizd a szűrőt, akár termékfotó alapján is. Nézd meg, hogy jár-e hozzá tömítőgyűrű, ugyanis ezt – ahogy korábban említettük – minden alkalommal ajánlott cserélni. A minőségibb darabokat alul és felül műanyaggal lappal zárják le, ezek tartósabbak, mint a műgyantával lezárt változatok. Érdemesebb tehát a műanyag változatokat választani, és arra is ügyelni, hogy a zárólapokon legyen tömítés!

Ha most cserélsz először olajszűrőt a kocsidban, mindenképp nézd meg a benne lévő darabot, milyen kialakítású, mik a pontos méretei stb. Nem mindegy ugyanis, hogy mondjuk mekkora az alkatrész szűrési küszöbe, mekkora részecskék távoltartására képes. Személygépjárművek esetében szerencsés, ha az 5 mikronnyi szennyeződéseket is ki tudja szűrni. Fontos szempont még, hogy minél kisebb legyen az olajszűrő áramlási ellenállása, és minél nagyobb a szennyeződéstároló kapacitása.

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem