Friday, 27, Jan, 9:11 AM

Hát még a harmadik! Bizony, Párizsban nem egy, nem kettő, hanem három új Civic-kel találkozhatott a tisztelt publikum: a jól beharangozott ötajtós mellett bemutatkozott a „konzervatívabb” Sedan változat, valamint a következő Type R előfutára. Nézzük őket!

Nagy meglepetést okozott a Párizsi Autószalonon a Honda azzal, hogy nem egy, hanem három teljesen különböző és alapjaiban új Civicet állított ki a francia fővárosban. S mindhárom – a négy-, ötajtós és a Type R prototípusa - átesett azon a drasztikus fejlesztési folyamaton, mely a valaha volt legsportosabb Civic nemzedéket eredményezte. Amit nem más, mint maga a projektvezető mérnök, Mitsuru Kariya állít róla. Ugyanakkor helykínálat, takarékosság, menetbiztonság és minőségérzet terén is új mércét állít a tízedik generáció az osztályában.
Kezdjük a „hátrányos helyzetű” Sedannal! Nem mintha valami baj lenne a Törökországban készülő, négyajtós Civic-kel, sőt! Elnyújtott sziluettje legalább annyira tetszetős, mint a testvéreié, csak éppen a japán márka tolja háttérbe az ötajtós, hatchback karosszéria-változattal szemben. Legalábbis az öreg kontinensen.
Mindenesetre az új Sedan jelentősen átalakult és megnőtt az elődeihez képest, kasztnija szélesebb, hosszabb és alacsonyabb a korábbinál, rövid túlnyúlásai és feszes vonalai pedig sportos karakterről és nagyfokú aerodinamikai hatékonyságról árulkodnak. Ehhez az agresszív orr, a hangsúlyos kerékjárati ívek, valamint a markáns légbeömlők is hozzájárulnak. Ugyanakkor az új alap, a szélesebb és hosszabb padlólemez, a kis tömegű nagy merevségű kocsiszekrény alacsonyabb súlypontot, s nem utolsósorban tágas belsőt, jó helykínálatot biztosít. Ezzel párhuzamosan az ülések is lejjebb kerültek, így a vezető közelebb érezheti magát az úthoz, azaz még inkább élvezheti a vezetést. Egyébként a kabin letisztult, rendezett benyomást kelt, az űrhajós kialakítás már a múlté. Vonzerejét a kimagasló összeszerelési és anyagminőség, valamint a sok-sok új kiegészítő is növeli, többek között a Honda Connect szórakoztatóelektronikai és információs rendszer második generációja, Apple CarPlay és AndroidAuto kompatibilitással. Természetesen az új Sedan minden modellváltozatához alapáron jár a Honda Sensing menetbiztonsági és vezetőtámogató csomag, ennek tartalmával majd később – a hatchback változatnál - foglalkozunk. A raktér 519 literes.
A négyajtós Civic motorházteteje alatt kétféle VTEC erőforrás rejtőzik, közülük az egyik turbós és teljesen új. Az 1498 cm3-es turbómotor maximális teljesítménye 182 lóerő, csúcsnyomatéka pedig váltótól függően 220 vagy 240 Nm. A hatos manuális váltó „viszi a prímet”, ám a „hétfokozatú” CVT egységnek sincs oka a panaszra. Mindkettő elérhető a szintén másfél literes szívó aggregáthoz. Az elöl MacPherson, hátul Multilink tagokból álló futómű hangolása jól illik az autó agilis személyiségéhez, ugyanakkor teljesen elfogadható a menetkomfort is.
Ennyit a négyajtósról, s most következzen az ötajtós Civic, mely egyértelműen a Honda európai palettájának legfontosabb típusa, sokan magával a márkával azonosítják. Így a fejlesztőcsapat legfőbb célkitűzése az volt, hogy a negyvenéves múltra visszatekintő típus éppoly’ dinamikus formában folytassa pályafutását, mint a kezdetekben… Ehhez a karosszériaszerkezetet, az aerodinamikát és a futómű-konstrukciót illetően is új gondolkodásmódra volt szükség.
A felmenőjénél (szintén) szélesebb (+30 milliméter), hosszabb (+130 milliméter) és alacsonyabb (-20 milliméter) hatchback formaterve nemcsak kifejezetten atletikus és áramvonalas, hanem remekül passzol a Honda új arculatához. A nagy tengelytáv, a rövid karosszéria-túlnyúlások, a széles kerekek és abroncsok még inkább kiemelik az autó magabiztos kiállását, ahogy a karakteres levegő-beömlők és fényszórók is hozzátesznek az agresszív megjelenéshez. Utóbbiakban nagy erejű fénydiódák (LED-ek) vagy vetítőlencsés halogénizzók gondoskodnak az éjszakai is jó látási viszonyokról, ugyanakkor a LED-es nappali menetfény az összes modellnél széria.
Az erőteljes design vadonatúj műszaki alapokat takar, a minden eddiginél könnyebb és merevebb kocsitest érdekekében olyan trükköket vetettek be a tervezés és a gyártás során, mint az utasteret szinte körülölelő tűz- és hátfal vagy a speciális keresztmerevítők a motortérben, továbbá a karosszériaelemek összeszerelésénél alkalmazott innovatív kötési eljárás. Az eredmény: 16 kilogrammal könnyebb szerkezet és 65 százalékkal jobb csavarodási, illetve 41 százalékkal nnőtt torziós merevség.
Ezáltal klasszisokkal javult a menetkomfort, illetve az ultramodern padlólemez optimális alapot szolgáltat a továbbfejlesztett futómű számára. Az első kerekeknél alkalmazott, alsó-lengőkaros MacPherson felfüggesztés nagymértékben hozzájárul a pontos irányíthatósághoz, miközben a hátsó, teljesen új multilink lengőkar-rendszer a csillapítást és a kezelhetőséget is a legmagasabb nívóra emeli. Hogy a felfüggesztések kellőképpen el legyenek szeparálva, s a vibrációkat ne érezzék az utasok, előre és hátra egyaránt hidraulikafolyadékkal töltött bakokat építettek. Emellett még az üzemanyagtartályt is áthelyezték, melynek következtében 10 milliméterrel alacsonyabban van a Civic hatchback súlypontja, 35 milliméterrel pedig a pilóta csípőmagassága.
További újdonság, hogy az ötajtós Civic az első európai Honda, amely megkapja az 1.0 literes háromhengeres és az 1.5 literes, négyhengeres VTEC Turbo erőforrást. A kisebbik 129 lóerős, a nagyobb 182 lovas, mindkettőt turbófeltöltő teszi agilisabbá, emellett azonban nagyon hatékonyak és takarékosak, ahogy az egy Hondától elvárható.  Az erőátvitelről hatfokozatú kéziváltó vagy CVT (Continuously Variable Transmission - folyamatosan változó áttételű automatikus váltó) gondoskodik.
Mindezeken túl a Civic hatchback megőrzi elődjének azon előnyét is, hogy kategóriaelső nagyságú utas- és csomagtérrel büszkélkedhet. A hosszabb, szélesebb platformnak és a 30 milliméterrel megtoldott tengelytávnak hála, még tágasabb lett a kabin, miként a karosszéria átláthatósága is pozitív irányba fejlődött. Ráadásként kitágult a pilóta látómezeje is: az útra (lefelé) nyíló látószög egy fokkal nőtt, és a korábbinál 9 milliméterrel vékonyabb A-oszlopok most már 84,3 fokos horizontális látószöget garantálnak.
Az utasok sem panaszkodhatnak, a két első ülést távolabb helyezték egymástól (30 milliméterrel), illetve a hátsó válltérnél 20, a lábtérnél 95 milliméter növekedéssel számolhatnak a típus vásárlói. A poggyásztér 478 literes, az átpakolt tank miatt azonban hiányzik a Magic Seat ülésrendszer által kínált variálhatóság, az új modellben csak hagyományos módon bővíthető a raktér kapacitása.
Ugyanúgy, ahogy a négyajtós változatból, ebből is eltűnt az űrhajókra emlékeztető műszerfal, most inkább vízszintes vonalakkal fokozzák a térérzetet. A könnyen leolvasható műszerfal fókuszában a hétcolos TFT-LCD kijelző áll, mely a fordulatszámot és az aktuális sebességet egyaránt megjeleníti. A középkonzol tetején pedig a Honda Connect 2 rendszerhez kapcsolódó, hétcolos, színes érintőképernyő foglal helyet, többek közt erről vezérelhető a klíma, ezen jelenik meg a tolatókamera képe, s így tovább. Igen, a Honda Connect 2 tucatnyi szolgáltatást kínál az utazóknak, többek között Apple CarPlay és Android Auto kapcsolat kiépítésére is alkalmas. Extraként műholdas Garmin navigációval is rendelhető, méghozzá előre letöltött térképekkel, fotóalapú kereszteződésmegjelenítéssel, sávokra vonatkozó útmutatással, valós idejű forgalmi információval, háromdimenziós épület- és domborzatrajzokkal, valamint Eco Routing szolgáltatással.
A Honda már régóta a biztonság élharcosa, így nem csoda, hogy minden egyes Civic megkapja a legfejlettebb atív és passzív menetbiztonsági eszközöket. A Honda Sensing csomag az alábbi rendszereket tartalmazza: Ütközésmérsékelő Fékrendszer (CMBS), Sávelhagyásra Figyelmeztető Rendszer (LDW), Útpályaelhagyásra Figyelmeztető Rendszer (RDM), Sávtartó-asszisztens(LKAS), Adaptív Sebességrögzítő (ACC), Közúti Jelzőtábla Felismerő (TSR), Intelligens Sebességasszisztens (ISA), Intelligens Adaptív Sebességrögzítő (i-ACC), Holttér-figyelő és végül, de nem utolsósorban a Kitolatást Segítő Rendszer (CTM).
Összefoglalva tehát, a tízedik nemzedék sorozatgyártását egy mindent átfogó, nagyszabású fejlesztési program előzte meg, melynek hatására ismét olyan Civic született, mely megfelel az ősmodell kapcsán megfogalmazott irányelvnek: „Egy autó az embereknek, egy autó a világnak.”
Ez zárszónak is beillene, de még ne menjenek sehová, mert most jön a desszert! Hiszen a Honda Párizsban lehetőséget biztosított arra, hogy képet kapjunk a jövőre várható Type R sorozatgyártású modelljének formavilágáról. A sportváltozat alapját az új ötajtós Civic adja, így a Type R Prototype is alacsony és széles, annyi különbséggel, hogy még izmosabb benyomást kelt, s aerodinamikai szempontból is hatékonyabb. A polírozott alumíniumra hasonlító felületei mágnesként vonzzák a tekinteteket, különösképp, hogy előre agresszív, karbonszálas koptatóval és piros díszcsíkkal kiegészített lökhárító került, amit hatalmas, gyémántráccsal fedett légbeömlők tesznek feltűnőbbé. A motorháztetőre vágott légbeömlő is jól kidomborítja a kocsi brutális kiállását, amellett, hogy több levegőt szállít a motor számára. Nem is beszélve a füstüvegek mögé bújtatott LED-es lámpákról, melyek a 20 colos, piros részletekkel megspékelt, pianofekete könnyűfémfelni-garnitúrával együtt igencsak marcona külsőt nyújtanak. A legbrutálisabb részlet azonban mégiscsak a három kipufogóvég, illetve a légterelő-szárny. Előbbiek az esztétikai szerepükön túl ténylegesen is részt vesznek a motor gázcseréjében, utóbbi pedig a stabilitásra van jótékony hatással. Az új Civic Type R-t egyazon program keretein belül fejlesztették a Honda mérnökei, mint az új Civic család többi tagját, így a sorozatgyártású változat várhatóan a jövő év második felében jelenik meg a márkakereskedésekben. Gyártása a Honda angliai üzemegységében, Swindonban zajlik majd, s első Type R modellként Észak-Amerikába is eljut hivatalosan! Ennyi volt a Honda mára, búcsúzunk is: viszontlátásra!

hondacivic2016pa
hondacivic2016pa01
hondacivic2016pa02
hondacivic2016pa03
hondacivic2016pa04
hondacivic2016pa05
hondacivic2016pa06
hondacivic2016pa07
hondacivic2016pa08
hondacivic2016pa09
hondacivic2016pa10
hondacivic2016pa11
hondacivic2016pa12
hondacivic2016pa13
hondacivic2016pa14
hondacivic2016pa15
hondacivic2016pa16
hondacivic2016pa17
hondacivic2016pa18
hondacivic2016pa19
hondacivic2016pa20
hondacivic2016pa21
hondacivic2016pa22
hondacivic2016pa23
hondacivic2016pa24
hondacivic2016pa25
hondacivic2016pa26
hondacivic2016pa27
hondacivic2016pa28
hondacivic2016pa29
hondacivic2016pa30
hondacivic2016pa31
hondacivic2016pa32
hondacivic2016pa33
hondacivic2016pa34

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem