Friday, 27, Jan, 9:08 AM

A Civic jövő tavasszal érkező 11. generációja egyértelműen a jelenlegi modell erősségeire épít, többek között megtartja annak emberközpontú kialakítását és alapvető – időtlen - stílusát, ám hatékonyabb hajtásláncokat, szórakoztatóbb vezethetőséget, fejlett biztonsági arzenált és számtalan új funkciót, köztük teljesen digitális műszerfalat is ígér.

A Honda Civic 10. nemzedéke évek óta Észak-Amerika legnépszerűbb hagyományos karosszériájú - azaz nem pick-up vagy szabadidő - autója, s különösen kedvelt a Z Generáció tagjai, azaz a „digitális bennszülöttek” között. Nem véletlen, hogy a 2021 tavaszén érkező teljesen új Civic továbbviszi az örökségét, illetve megtartja az mostani modell alapvető értékeit.
Ezért a tervezők átnézték a Civic múltbéli koncepcióit, összegyűjtötték az időtlen stíluselemeket és az emberközpontú megoldásokat, aztán üdítő és újszerű módon összegyúrták őket. Persze nem dobták félre a hamarosan kifutó japán gép alapját és formáját sem, hanem átvették annak jellegzetes felépítését, s követték a klasszikusan „karcsú és könnyű” karosszériaépítés elvét. Ezért az új Civic kasztnija és csípőpontja is viszonylag alacsony lesz, „lenn” fut a majd vízszintes övvonala és gépházteteje, ezzel is hangsúlyozva a tágas és szellős utasterét. Ugyanakkor természetesen lényegi módosításokat is végzett a dizájncsapat, például azért, hogy maximalizálják a vezető és az utasok „láthatóságát”. Hátratolták az A-oszlopokat, áthelyezték az oldalsó visszapillantó tükröket, s így tovább. Emellett az „arcát” is kozmetikázták, a széles, vízszintes dizájnjegyekkel még letisztultabb, még kifinomultabb megjelenést kölcsönöznek a Civic számára. Az éles váll, a finoman lejtő tetővonal és a C-oszlop ugyanakkor kellően dinamikusnak mutatja a kompakt Hondát, akárcsak a nyújtott hátsó és a fekete keretbe ágyazott – kétoldalt kivezetett - kipufogóvégek. A csomagtartó fedelének játékosan felemelt, ám aerodinamikailag is hatásos hátsó éle szintén az autó sportos karakterét domborítja ki.
Az utastér még ennél is drámaibb változásokat mutat, gyakorlatilag vadonatúj belsőt kapott a Civic, rendkívül ergonomikus, modern formákkal. Kifejezetten látványos elem ugyanakkor a méhsejt hálos dekorelem, ami végigfut műszerpulton, ügyesen elrejtve a szellőzőnyílásokat is. A purista elrendezés nagyban hozzájárul, hogy a pilóta kizárólag az útra és a vezetésre figyelhessen, semmi ne zavarja a kilátását. A Civic 11. kiadása számos új technológiát is hoz, köztük egy teljesen digitális műszercsoportot és egy, a középkonzol tetején trónoló, különálló, 9 colos FULL HD felbontású központi érintőképernyőt. Még ennél is lényegesebb, hogy a Civic Honda Sensing® biztonsági és vezetőtámogató csomagja a legmodernebb asszisztensrendszereket és berendezéseket tartalmazza, a magas szintű életvédelem alapját azonban a márka továbbfejlesztett Advanced Compatibility Engineering™ (ACE™) karosszériaszerkezet adja. A merevebb kasztni precízebb irányíthatóságot, sportosabb kezelhetőséget és komfortosabb futást garantál.
A négyajtós – amerikai - Honda Civic prototípus a Twitch-en debütált, nem véletlenül. Az Amazon tulajdonában lévő platformnak átlagosan napi 17.500.000 látogatója van, a Honda reméli, hogy a rajongói az új Civic iránt is hasonló lelkesedéssel fordulnak majd. A japán újdonság szériaváltozata 2021 tavaszán mutatkozik be a nagyközönségnek, és az előzetes információk szerint készül belőle sportverzió is.

hondacivicprototype2022
hondacivicprototype2022a
hondacivicprototype2022b
hondacivicprototype2022c
hondacivicprototype2022cs
hondacivicprototype2022d
hondacivicprototype2022dz
hondacivicprototype2022dzs
hondacivicprototype2022e

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem