Friday, 27, Jan, 9:07 AM

Frissített formavilággal és kibővült motorválasztékkal folytatja pályafutását a Honda Jazz, a japán kisautó – története során először – már 130 lóerős, négyhengeres, benzines erőforrással is rendelhető. A helykínálata és a variálhatósága viszont maradt a régi…

Már jóval a 2017-es Frankfurti Autószalon előtt megismerhetjük a megújult Honda Jazzt, melyet a korábbinál látványosabb megjelenés és belső kialakítás jellemez, illetve Európában (most először) akár 1.5 literes, 130 lóerős i-VTEC benzinmotorral is megvásárolható lesz. De nézzük a részleteket röviden!
A Jazz külső stílusjegyeinek változásai összhangban állnak a Honda termékpalettájának új arculatával, itt is visszaköszön a jellegzetes „Solid Wing Face”, azaz a markáns hűtőrács és fényszóró „párosa”. Mindez kiegészül az első lökhárító élei mentén futó, feltűnő légbeömlőkkel, míg hátul a lökhárító keskenyebb nyílásait egy fényes, fekete, műanyag betét köti össze a trapézalakú alsó elemmel. Mindezt megkoronázza a vadonatúj „Skyride Blue” (metál égszínkék) fényezés, mely még jobban kiemeli a szemet gyönyörködtető formát.
A Honda 130 lóerős teljesítményű négyhengerese egyszerre erős és takarékos, s nem mellékesen megfelel az Euro6 környezetvédelmi norma előírásainak. Üzemanyag-fogyasztása 5,4 l/100 km, szén-dioxid-kibocsátása pedig – a továbbfejlesztett, még spontánabb és harmonikusabb gyorsítást garantáló, automatikus CVT-erőátvitellel - 124 g/km.
Nem mellékesen a 130 lóerős erőmű az új Dynamic felszereltségi csomag részeként kapható, így számos egyedi karosszériaelem is társul hozzá, úgymint az első lökhárító alatti - feltűnő, piros betéttel díszített - karcsú légterelő, valamint a tagolt diffúzor. A Dynamic pack ezen túlmenően magában foglalja a hátsó légterelőt, a LED-fényszórókat, a ködlámpákat, a sportos küszöbborításokat, valamint a csillogó feketére fényezett könnyűfém felniket - 185/55 R16 méretű gumiabroncsokkal. Utasterében az egyedi, csíkos mintázatú kárpit, valamint a bőrborítású, narancssárga cérnával varrt kormány és váltógomb utal a gazdagabb felszereltségre.
Az új Honda Jazz – szerencsére - megőrizte elődei rendkívüli sokoldalúságát, no meg a kategóriaelső helykínálatát, kiegészítve a 345 literes, s lehajtott hátsó ülésekkel egészen 897 literig bővíthető csomagtérrel. Utastere – a Mágikus Ülésrendszernek köszönhetően – szabadon átformálható, a 60/40 arányban osztható ülések is hozzájárulnak, hogy akár 2480 mm hosszú és 1280 mm magas tárgyak is szállíthatók legyenek a Jazzben.
A modell alapfelszereltségének része a sebességtartó automatika, a fűtött ülések, a sötétedéskor bekapcsoló fényszórók, valamint a biztonságot fokozó City-Brake vészfékezőrendszer is. A magasabb felszereltségi csomagok részeként elérhetők olyan kiegészítők, mint például a hétcolos képátlójú Honda Connect információs és szórakoztatóközpont, a parkolást segítő beépített kamera, a kulcsnélküli nyitás és indítás, valamint az Ütközés Erejét Mérséklő Fékrendszer, a Sávtartó Asszisztens, illetve a Közúti Jelzőtábla Felismerő Rendszer.
A 2018-as Honda Jazz a fenti hajtómű mellett továbbra is választható a jól ismert 1.3 literes, 102 lóerős i-VTEC egységgel, kivétel a Dynamic felszereltség esetében. A távol-keleti kiskocsi áráról egyelőre nincsenek információink, remélhetőleg a Frankfurti Autószalonon minden kiderül róla.

hondajazz2017
hondajazz2017a
hondajazz2017b
hondajazz2017c
hondajazz2017d
hondajazz2017e
hondajazz2017f
hondajazz2017g
hondajazz2017h
hondajazz2017i
hondajazz2017j

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem