Friday, 27, Jan, 8:11 AM

A Jazz legújabb nemzedékét tetőtől talpig újratervezték a Honda mérnökei, hogy a kisautó minden szempontból igazodjon a modern városi élet hétköznapi igényeihez. Méghozzá a Yo ni Bi filozófia, aminek köszönhetően kimagasló használati értékű újdonság született.

A Yo no Bi gondolkodásmód lényege, hogy felismerjük az olyan hétköznapi tárgyakban rejlő szépséget, melyek ergonomikus mivoltukból fakadóan tökéletesen megfelelnek a rendeltetésüknek, s az évek során tökélyre csiszolta őket az alkotó. Egyébként a Yo no Bi két kandzsiból áll, a „yo” használatot, a „bi” szépséget jelent, ezek együtt törekednek az esztétikai és a funkcionalitás egyensúlyának megteremtésére.
Nem véletlen, hogy a kortárs stílusban fogant Jazz karosszériája letisztult, időtlen szépséget sugároz, miközben azért megmaradt a korábbi generációknál is megfigyelhető jellegzetes sziluett: a rövid orr, az előretolt, magas kabin és a hosszú tető. Az új megjelenés és a benne rejlő praktikum azonban még szerethetőbbé teszi a modellt, ahogy Takeki Tanaka, a Jazz fejlesztéséért felelős szakembergárda vezetője fogalmaz: „úgy gondolunk rá, mint egy különálló entitásra, aminek megvan a maga ereje, hogy boldogabbá és gondtalanabbá tegye a mindennapjainkat.”
A tervezők kényesen ügyeltek az arányokra, hiszen ez kulcsfontosságú volt a kívül-belül egyaránt egységes, harmonikus autó megteremtésében. A páratlanul kifinomult felületkezelés egyszersmind egységbe kovácsolja a különféle részleteket, beleértve a C-oszlopot és a kombinált hátsó lámpákat is. A megnövelt magasságnak és a kissé előre döntött csomagtér-ajtónak köszönhetően kívülről kisebbnek, belülről tágasabbnak hat a Jazz, s azt a benyomást kelti a szemlélőben, hogy nem lehet kibillenteni egyensúlyából. Baek Jongkuk, a Jazz dizájnere olyan autót szeretett volna alkotni, mely kellemes egyben használható társ legyen a tulajdonosnak, ezért „igyekeztem minden felesleges formai elemtől megszabadulni, és úgy leegyszerűsíteni a vonalvezetést, hogy a formaterv barátságos és trendi legyen, valamint kényelmes és praktikus az utastér.” A prémium hatású hűtőrács és a tetőspoiler ugyanakkor némi lendületet, dinamikát kölcsönöz a Jazz számára, s a felnik kivitele is hozzájárul a sportos megjelenéshez. Még az acélkerekek is minőségi alufelninek tűnnek, minden adott tehát az elegáns profilhoz.
Eközben a szabadidő-autós Jazz Crosstar egy kicsit más karakter: az aktív életvitel szerelmeseinek készül. Erőteljes kisugárzását egyebek mellett hangsúlyos hűtőrácsának, fekete díszítőelemeinek, küszöbszpoilerének és tetősínjének köszönheti, és sokat nyomnak a latban a Crosstar-specifikus alufelnik is, melyekkel még stabilabbnak és robusztusabbnak látszik a crossover-kivitel.
A minimalista, ámde magas gyakorlati értékű utastér sem meglepetés, hiszen itt is a Yo no Bi filozófia vezette a lakberendezők ceruzáját. Ráadásul csupa tartós, puha tapintású anyagból épül fel a kabin, melyek egy része vízlepergető hatású.
Maga az emberközpontú műszerfal teljes szélességében kitölti a teret, de nem zavar bele a látómezőbe, így még nagyobb, szellősebb érzetet kelt a Jazz bendője. A maximális kihasználhatóság érdekében a szériafelszereltség részeként kínálc9 colos központi érintőképernyőt és 7 colos TFT-műszeregységet a Jazz. Mindkettő könnyen leolvasható, akárcsak a többi berendezés és kiegészítő, melyek egytől egyig a gondtalan, stresszmentes vezetési élményt szolgálják a Jazzben.
Az első ülések a Honda – nagyobb kényelmet és határozottabb deréktámaszt nyújtó – következő generációs ülésvázára épülnek, a köztük kialakított, széles, sík középkonzol könyöktámasza azonos magasságban van az ajtókárpitok könyöklőivel. A kétküllős kormánykerék ugyancsak a nagy térkínálatot hivatott hangsúlyozni, s mivel a volán távolsága és szöge egyaránt állítható, kifejezetten kényelmesen terelgethető a Jazz. Hátra ugyancsak komfortosabb és vastagabban párnázott ülőhelyek kerültek.
A kétmotoros, hibrid hajtáslánc technikai fejlettségéből fakadóan kompakt és hatékony, nem von el tehát jelentős helyet a belsőtől. A tetőoszlopok is vékonyabbak, ami szellősebbé varázsolja a belteret és fokozza az átláthatóságot - a panoráma-szélvédővel és az A-oszlopok tövében elhelyezett, háromszög alakú oldalablakkal egyetemben. A kasztniba simuló A-oszlopok és a karcsú külső tükrök pedig minimalizálják a szélzajt és a légellenállást, tovább javítva az aerodinamikai hatékonyságot és a menetkomfortot. A síkpadlós kabinnak hála, a Magis Seats ülésrendszer is elérhető. Ennek támlája síkba dönthető, ülőlapja pedig felhajtható, így tulajdonképpen mindig az utasok számához, illetve a poggyászok méretéhez, alakjához konfigurálható.
A következő generációs, hibrid Jazz 2020-tól kerül az európai piacokra, újabb tanúbizonyságát adva, hogy a Honda rendületlenül halad a – 2022-ig esedékes – elektromos átállással. A céldátumhoz közeledve az árakat is nyilvánosságra hozza majd a gyártó.

hondajazz2020
hondajazz2020a
hondajazz2020b
hondajazz2020c
hondajazz2020d
hondajazz2020dz
hondajazz2020dzs
hondajazz2020e
hondajazz2020f
hondajazz2020g
hondajazz2020gy
hondajazz2020h
hondajazz2020i
hondajazz2020j
hondajazz2020k
hondajazz2020l
hondajazz2020ly
hondajazz2020m
hondajazz2020n
hondajazz2020ny
hondajazz2020o
hondajazz2020p
hondajazz2020r
hondajazz2020s
hondajazzcrosstar
hondajazzcrosstar01
hondajazzcrosstar02
hondajazzcrosstar03
hondajazzcrosstar04
hondajazzcrosstar05
hondajazzcrosstar06
hondajazzcrosstar07
hondajazzcrosstar08
hondajazzcrosstar09
hondajazzcrosstar10
hondajazzcrosstar11
hondajazzcrosstar12
hondajazzcrosstar13
hondajazzhondajazzcrosstar
hondajazzhondajazzcrosstar01
hondajazzhondajazzcrosstar02
hondajazzhondajazzcrosstar03

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem