Sidebar

Friday, 07, Oct, 3:35 AM

Lágyan csobogó hullámok, nyugodtan repkedő sirályok és buja zöld környezet: egyértelmű, hogy a New York-iak miért imádják annyira Long Island-et. A hosszan elnyúló félsziget keleti végét a MINI Cooper S Countryman ALL4 modellel fedeztük fel – a fehér kúriáktól kezdve, szőlőültetvényeken át, egészen a lenyűgöző Montauk Point világítótoronyig.

MINI Cooper S Countryman ALL4

Nyugodt és ködös reggel fogad a Long Island déli partján végighúzódó Montauk autópályán. A MINI Cooper S Countryman ALL4 csendesen siklik az Atlanti-óceán mentén, gépházteteje alatt a 2.0 literes, 178 lóerős négyhengeres benzinmotorral. Az aranyló napfényben nehéz kivenni, hogy Robert de Niro fényűző tengerparti villája vagy Beyoncé birtokának sziluettje tárul elénk, de egyik sem: a dűnék között, a csillogó óceán előtt gyöngysorként ragyognak a New York-i előkelőségek varázslatos villái.
Long Island a XIX. század óta kedvelt üdülőhely azon tehetős városlakók számára, akik exkluzív kikapcsolódásuk minden pillanatát zavartalanul szeretnék élvezni. A Brooklyn és Queens városnegyedek lábánál kezdődő félsziget keleti végében terül el az ide látogatók leginkább kedvelt szigetrésze, Hamptons, melynek festői környezete a nagyvárosi nyüzsgéstől alig 160 kilométerre kínál csendes kikapcsolódást, illetve maximális feltöltődést.
A Montauk Point világítótoronyhoz tartva, az összes csomagunk könnyedén elfér a MINI Cooper S Countryman ALL4 modell 450 literes csomagtartójában, igaz, az a hátsó üléstámla ledöntésével akár 1 390 literesre is bővíthető.
De nem jutunk el addig, Main Beach végtelennek tűnő, fehérhomokos strandján a csillogó tenger rövid pihenésre invitál. A sétány kis éttermeiben pedig a vendégek friss tengeri gyümölcsök és hűsítő italok mellett pihenhetnek – ez Hamptons igazi arca.
A közkedvelt szigetrész belseje ugyancsak lebilincselő. Itt népszerű úti célnak számítanak például a Wölffer Estate zöldellő szőlőültetvényei: ezek adják - immár több mint 30 éve - az Egyesült Államok keleti partvidékének egyik legjobb borászati alapanyagát. Hamptons termékeny talaja és az Atlanti-óceán felől érkező friss szellők különösen izgalmas borokat garantálnak.
A Montauk Point State Park felé vezető, kanyargós utakon a MINI Cooper S Countryman ALL4 magával ragadóan sportos és kényelmes vezetési élményt nyújt. A sűrűn benőtt erdőben újra és újra lenyűgöző kilátás nyílik az Atlanti-óceánra. Aztán amikor az út hirtelen keskeny ösvénnyé változik, az autó terepjáró képességei kerülnek előtérbe. 16,5 centiméteres hasmagasságával és ALL4 intelligens összkerékhajtásával a MINI Cooper S Countryman ALL4 könnyedén megbirkózik az Oyster Pond-ihoz hasonló, durva terepviszonyokkal és vízmosásoktól tarkított utakkal. A rövid út végül tengerpartra nyíló, érintetlen kilátással és a lenyűgöző Montauk Point világítótoronnyal jutalmaz meg minket.

 

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem