Saturday, 04, Feb, 7:18 PM

Új luxus szintet honosít meg a szupergazdag felszereltségű Ranger Platinum a pickupok kategóriájában.

A Ranger az európai piac legkelendőbb, új generációs pickupja, mely igen széles kínálattal áll a vásárlók rendelkezésére. Míg az XL és az XLT kivitelek kifejezetten a céges felhasználók igényei szerint készülnek, s olyan területeken is kiválóan megállják a helyüket, mint az erdőgazdálkodás vagy az építőipar, addig a nagy teljesítményű Raptor, Wildtrack és a Limited változatok inkább a szabadidős tevékenységek szerelmeseinek a szívét csábítják el. A paletta csúcsára érkező Platinum pedig új luxus-színvonalat képviselnek a szegmensben.
A Ranger Platinum kizárólag ötüléses, duplakabinos változatban lesz kapható, méghozzá a Ford 3.0 literes, V6-os, 240 lóerő és 600 Nm forgatónyomaték leadására képes turbódízel erőforrásával a gépházteteje alatt. Egyébként ez az egység teljesít szolgálatot az észak-amerikai luxus SUV-okban, illetve az F-150 pickupban is. A vonóerőt egy új, elektronikus vezérlésű összkerékhajtási rendszer juttatja el kerekekhez, összedolgozva a Ford tízfokozatú, adaptív kapcsolású automata sebességváltójával, melynek rögzítési pontjait újratervezték, hogy tovább csökkenjen a zaj és a rezgés.
Ennek eredményeképpen a motor - a körülményektől függetlenül - kifinomultan, készségesen és magabiztosan reagál a gázparancsra, miközben a Ranger akár 3500 kilogrammot is vontathat ráfutófékes utánfutón. Emellett ugyanolyan kimagasló tömegű rakomány szállítására képes, mint a többi változat, így hasznos teherbírása meghaladja az egy tonnát.
A dizájnerek tovább finomították a Ranger erőteljes és funkcionális stílusát, az alapot a Wildtrack adja. Ám az egyedi hűtőrács a selyemfényű krómfelületekkel kiegészítve jóval ütősebb látványt nyújt, a tökéletes összhatáshoz az új 20 colos, csiszolt felületű könnyűfém keréktárcsák és csillogó ébenfekete felületek is hozzájárulnak. További prémium elem a puhán záródó platóhátfal, a sötétített üvegezés, vagy a mátrix LED fényszórókba épített jellegzetes nappali menetvilágítás. Az alapáras tetősínek ugyanakkor céltudatos megjelenéssel és extra praktikummal ruházzák fel a Ranger Platinumot.
A luxushangulatú, bőrrel kárpitozott utastér számos intelligens technológiát rejt, nem titkoltan azzal a célllal, hogy kellemesebbé tegyék az utasok életét. A vezető és az „anyós” prémium minőségű perforált bőrrel borított, 10 irányban állítható, hűthető és fűthető ülésben utazhat, amit stílusos, kontrasztos varrás díszít. A kellemes atmoszférát kifinomult belső világítás és nyitott pórusú sötét juharfa betétek teszik teljessé.
A high-tech cockpitban két 12 colos képernyőt is találunk, az egyik a dogotális műszeregység, a másik egy álló formátumú érintőképernyő, amiről a Ford nagy teljesítményű SYNC 4A fedélzeti információs és szórakoztató rendszere is vezérelhető. Ezen túl pedig alap a nyolc hangszórós B&O audiorendszer és a vezeték nélküli töltőtálca is. A stabil konnektivitásról a szintén széria FordPass Connect modem gondoskodik, ezen keresztül érkeznek a Ford Power-Up vezeték nélküli szoftverfrissítések is, folyamatosan a legmodernebb funkciókat biztosítva az autó tulajdonosának.
A Ranger Wildtrak vezetéssegítő rendszereinek átfogó kínálata mellett a Platinum verzióban alapfelszereltség a Kiállássegítővel kiegészített Aktív Pakolóasszisztens, a Keresztirányú Forgalomra Figyelmeztető rendszerrel és Vontatmány-felügyelettel kiegészített Holttérfigyelő, a Sávváltást Segítő rendszer, valamint a 360 fokos kamerarendszer is.
„A Ford Ranger mindig is a teljesítmény, a sokoldalúság és a használati érték etalonjának számított a pickup-szegmensben, mostantól pedig a luxus terén is mércét állít. A káprázatos Platinum változat azokat a vásárlókat szólítja meg, akik számára vonzó a csúcskategóriás személyautók komfortja és technológiája, de emellé olyan keménységet és produktivitást is elvárnak, ami miatt a Ranger már hosszú ideje piacvezetőnek számít Európában” - összegezte Hans Schep, a Ford Pro európai vezérigazgatója az újdonság lényegét.
Magyarországon a vásárlók a decembertől rendelhetik meg a Ranger Platinumot, melynek gyártása - a tervek szerint - 2023 áprilisában kezdődik. Az első darabok kiszállítása már a nyár végén várható.

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem