Sidebar

Friday, 07, Oct, 3:47 AM

A Mustang vonzerejét mi sem bizonyítja jobban, hogy immár 58 éve gyártják megszakítás nélkül, és – eddig – több mint 10 millió talált gazdára belőle. S bár manapság az autóipar jelentős változásokon megy keresztül, az amerikai izomautó kitart az eredeti küldetése mellett, sőt… teljesen újratervezett digitális műszerfalával, a korábbinál is erősebb, fejlett V8-as erőforrásával és markánsabb külsejével minden idők legélvezetesebb „pony carja” lehet.

„Piacra lépni a Mustang egy újabb generációjával magabiztos lépés egy olyan időszakban, amikor sok versenytársunk éppen felhagy a belsőégésű motoros járművekkel” - vélekedett Jim Farley, a Ford Motor Company vezérigazgatója. „A Ford azonban turbófokozatba kapcsol a belsőégésű motorokkal kapcsolatos terveiben, hálózatba kapcsolt technológiával és hibrid opciókkal gazdagítva a legjövedelmezőbb és legnépszerűbb autóinkhoz – amelyek mind a Ford Blue családba tartoznak –, ám emellett 2026-ig az elektromos járművekbe is 50 milliárd dollárt invesztál.”
Persze, nem is tehet mást a Ford, hiszen - ahogy az már a bevezetőből is kiderült - a Mustangot imádják az emberek. Ezt nemcsak az eladási számok bizonyítják (2014 óta minden évben a legkelendőbb sportkupé), hanem számtalan film, tévéműsor, videoklip és számítógépes játék is, nem mellesleg pedig a legtöbb lájkot begyűjtő jármű a Facebookon.
A kupé és kabrió karosszériával is megvásárolható új Mustang pedig még magasabb szintre emeli a sportosság fogalmát, amiben kulcsszerepet vállal az új fejlesztésű, az elődjénél készségesebb gázreakciókkal és nagyobb teljesítménnyel felvértezett Gen IV 5.0 V8 erőmű. Bár a pontos specifikációkkal még adós a gyár, de higgyünk Ed Krenznek, a Mustang modellcsalád főmérnökének, aki azt mondta, hogy „még sosem vezettem olyan Mustangot, ami ennyire eltöltött volna a sportosság és a magabiztosság érzésével. Akár az automata, akár a manuális váltóra szavazunk, a választható üzemmódokkal mindig a helyzetnek megfelelően finomhangolhatjuk a motor, a futómű és a kormány működését, így a kedvenc útszakaszainkon vagy a helyi versenypályán egyaránt mindig csúcsteljesítményre számíthatunk.”
A - többek között - új szívórendszerrel szerelt erőforrás mellett a hat interaktív és személyre szabható üzemmód is nagyban hozzájárul az optimális teljesítményhez:  a Normál, Sport, Csúszós út, Gyorsulás, Versenypálya és Egyéni beállításokban számos lehetséges profil biztosítja, hogy a pilóta mindig egy olyan gépet élvezhessen, ami a saját elvárásainak megfelelően működik. Ehhez jönnek még a minden eddiginél élesebb kormányreakciók, amit olyan megoldások szavatolnak, mint a mint a kormánykerék és a gumiabroncsok közti még közvetlenebb kapcsolat, vagy a gyorsabb kormányáttétel.
A manuális váltós GT kivitelben alapáras lesz az a funkció, mely a kuplung kinyomásakor magasan tartja a motor fordulatszámát, fenntartva ezzel a nyomatékcsúcsot. Amúgy a hatfokozatú manuális egység mellett egy tízfokozatú automata egységet is választhatnak a vásárlók. Emellett a szintén széria Performance csomagnak része a 19 colos könnyűfém keréktárcsa, a sportos hangolású, jobb tapadást nyújtó részlegesen önzáró differenciálmű, a 19 colos Brembo fékrendszer és az Aktív Szelepes Kipufogó. Opció viszont a MagneRide® aktív felfüggesztés, ami másodpercenként ezerszer ellenőrzi a körülményeket, és elektronikusan vezérelt folyadékáramlással állítja be az útviszonyokhoz legjobban illő csillapítási erőt.
Mindezt a múltból táplálkozó, mégis modern és dinamikus karosszériába csomagolták a Ford tervezői. Például a jellegzetes, hármas osztású gépháztető mélyre húzott, vízszintes ‘szemöldökvonala’ alatt új LED fényszórók láthatók, ami hatásosabb megjelenést kölcsönöz a ’60-as évek dizájnját idéző orr-résznek, ugyanakkor optimális védelmet is nyújt a gyalogosok számára. De a szépen ereszkedő tetővonal, a rajtnál térdelő futókra emlékeztető kiállás és a rövidebbre vett hátsó túlnyúlás is az első modellgenerációt juttatja az ember eszébe. Hátul azonban egy új, éles vonalakkal határolt, hármas osztású világítás kapott helyet, illetve a diffúzort is áttervezték a mérnökök.
A Mustang története során most először mindegyik verzió saját front-résszel készül, így például a GT hűtőrácsán nagyobbak a nyílások, hogy több levegő áramolhasson a motortérbe. Nem mellesleg a gépház új légbeömlőitől és az első légterelő szoknyájától javult a légellenállás is. Eközben a kabrió a teljes egészében bélelt és szigetelt, gombnyomásra nyitható vászontetejével maximális szabadságérzetet nyújt.  Ráadásul a kompakt tetőkialakításnak és a független hátsó futóműnek köszönhetően a csomagtér olyan tágas, hogy akár két golftáska is elfér benne.
A motorházetető alatt új az aggregát burkolata is; a feketére festett rugótorony-merevítő rúd, a a vezetékkötegek, az üzemanyag- és fékvezetékek gondos elrendezése pedig kifejezetten esztétikus látvánnyá varázsolja az autó lüktető szívét. A vadiúj Mustang 10-féle színben rendelhető meg, köztük három új - Blue Ember, a Vapor Blue és a Yellow Splash - árnyalattal. Mindezen túl a tulajdonos választhat a fekete és vörös Brembo féknyergek közül, és két új formavilágú 19 colos könnyűfém keréktárcsa is megjelenik a kínálatban.
Az ikonikus vonalvezetésű karosszéria a modell eddigi legfejlettebb technológiájú, vezetőközpontú cockpitjét rejti, ami egyszerre foglalja magában a múltat, a jelent és a jövőt. A leglátványosabb változás, hogy a „lakberendezők” elhagyták a Mustang tradicionális ‘kettős szemöldökvonalú’ felső műszerfal-kialakítását, helyet adva ezzel egy szinte áramló, üvegbevonatú, nyitott középső résznek. A szintén új, vaskosabb, alul lapított karimájú kormánykerék mögött egy 12,4 colos digitális műszeregység látható, amelynek különböző grafikái egyéni ízlés szerint állíthatók be, s szinte egybeolvad a 13,2 colos, a vezető felé forduló SYNC 4 központi képernyővel. A belső hangulatvilágítás rézszínű, sötét tónusú fényekkel köszönti az utasokat, hasonló stílusban, mint a Mustang Mach-E SUV, és minden részlet egyénileg is beállítható. A magasabb felszereltségű változatokban a vásárlók még azt is eldönthetik, hogy milyen színű varrás díszítse a kormánykereket, kérhetnek egyedi perforált mintát a középkonzolon átívelő kárpitra, és mindezt harmonikusan egészíti ki a biztonsági övek hasonló színű, aszimmetrikus csíkozása.
A Ford legújabb SYNC 4 rendszere teljesen kompatibilis az Apple CarPlay és az Android Auto funkciókkal, amelyeken keresztül zökkenőmentesen kezelhető a FordPass alkalmazás. A tisztán elektromos hajtású Mustang Mach-E-hez hasonlóan a vadonatúj Ford Mustangban is rendelkezésre állnak a vezeték nélküli Ford Power-Up frissítések. A 12 hangszóróból és egy mélynyomóból álló, kristálytiszta hangzást kínáló B&O rendszert a Ford Elektronikus Hangzásjavítás technológiája egészíti ki, ami az élvezetes motorhangot közvetlenül az utastérbe sugározza.
A Mustang Mach-E SUV-hoz hasonlóan az új kupét és kabriót is felszerelték a Ford új generációs vezetéssegítő rendszereivel, köztük a Sebességkorlátozás Felismeréssel, a Stop & Go funkcióval kiegészített Intelligens Adaptív Sebességtartó Automatikával, a Sávközép Asszisztenssel, a Kikerülő Kormányzási Asszisztenssel és a Tolatási Fékasszisztenssel. További fontos technológia még az Aktív Kátyúmérséklés, ami folyamatosan ellenőrzi a futóművet, a karosszériát, a kormány- és fékparancsokat, és ennek megfelelően szabályozza a futómű reakcióit. Az Ellopott Jármű Szolgáltatás (a lopás esetén 24 órában működő FordPass 6 funkció) szintén új a Mustang kínálatában.
A Mustang GT-vel egy időben mutatkozik be a Mustang Dark Horse változat is, ami látványosan testesíti meg az autó versenypálya-képességeit, remek alapot kínálva a márka motorsport-ambícióihoz. „Fogtuk a vadonatúj Mustangot és új 5,0 literes V8-asunkat, felcsavartuk a teljesítményét, tökéletesítettük az aerodinamikát, a gumikat, a kormányzást, majd egy interaktív cocpitet is építettünk hozzá, így az autó minden eddigi 5,0 literes Mustangunknál jobb lett” - mondta el Krenz.
Ennek a Mustangnak a szíve a vadonatúj Gen IV V8 blokk nagyobb teljesítményű változata új vezérműtengelyekkel, egyedi Dark Horse tuninggal és dupla fojtószelepház-kialakítással, ami kétszer annyi friss levegőt juttat a motorba. A Dark Horse alapáron egy különleges hatfokozatú TREMEC manuális sebességváltóval készül (exkluzív, 3D nyomtatással készített titán váltógombbal), vagy a Ford tízfokozatú automatájával, ami a kormánykerék váltófüleivel is kapcsolható.
Az alap Performance csomag része a kiegészítő motorolaj- és váltóolaj-hűtő, az egyedi kialakítású és kisebb tömegű radiátor, az erősebb és strapabíróbb hűtőventilátorok, a hátsó tengely hűtése, valamint a különleges futóműtuning. Utóbbi nagyobb hátsó stabilizátorrudakkal, nagy teljesítményű első lengéscsillapítókkal, 19 colos, hatdugattyús Brembo első fékekkel és nagyobb féktárcsákkal, rugótorony-merevítéssel, hátsó K-merevítővel, nagyobb hátsó kerekekkel (19 x 9 col elöl és 19 x 9,5 col hátul), valamint Pirelli P Zero PZ4 gumiabroncsokkal és nem utolsósorban MagneRide® futóművel kínál optimális teljesítményt. Új technológiát hoz a versenypályára az elektronikus szabályozású drift fék, melynek használatával szabadon driftelhet a hátsókerekes kupé.
A Mustang Dark Horse számos vizuális megkülönböztető elemet is kapott, többek között az izomautón most először szemből látható a vágtázó ló. Nem mellesleg a Dark Horse alapozza majd meg, hogy a Mustangok újra megjelenjenek az olyan versenysorozatokban, mint a GT3, a GT4 és a NASCAR.
“A vadonatúj Mustangnak ott a helye a motorsport világában, és a Dark Horse képességei  tökéletesek erre,” mondta Mark Rushbrook, a Ford Performance Motorsports globális igazgatója. „Már lendületesen dolgozunk versenyprogramunkon, és biztosak vagyunk benne, hogy megvan a megfelelő autónk a sikerhez.”

fordmustang2022
fordmustang2022DarkHorse01
fordmustang2022DarkHorse02
fordmustang2022DarkHorse03
fordmustang2022DarkHorse04
fordmustang2022DarkHorse05
fordmustang2022DarkHorse06
fordmustang2022DarkHorse07
fordmustang2022DarkHorse08
fordmustang2022DarkHorse09
fordmustang2022DarkHorse10
fordmustang2022DarkHorse11
fordmustang2022DarkHorse12
fordmustang2022DarkHorse13
fordmustang2022DarkHorse14
fordmustang2022DarkHorseBadge
fordmustang2022a
fordmustang2022b
fordmustang2022c
fordmustang2022cs
fordmustang2022d
fordmustang2022dz
fordmustang2022dzs
fordmustang2022e
fordmustang2022f
fordmustang2022g
fordmustang2022gy
fordmustang2022h
fordmustang2022i
fordmustang2022j
fordmustang2022k
fordmustang2022nyito

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem