Sidebar

Friday, 07, Oct, 3:42 AM

Hűen a hagyományokhoz, a Citroën vadonatúj zászlóshajója a kényelemre épít. Méghozzá nem akárhogy, a lounge hangulatú utastér, a Citroën Advanced Comfort aktív felfüggesztés és az ugyancsak Advanced Comfort ülések a legmagasabb színvonalú utazási komfortot kínálják. Mondani sem kell, hogy meglehetősen egyedi formában. Az új C5 X megérkezett Magyarországra is!

A C5 X egy meglehetősen konzervatív felső-középkategóriába érkezik, ám a Citroën tervezői ezúttal sem hagyták gúzsba kötni a kezüket. A gall újdonság első pillantásra is markáns, izgalmas karakter, vagyis tökéletesen illik a francia márka prémium modelljeinek sorába. Ugyanakkor tán példa nélküli a piacon, illetve a kategóriájában…
Elsősorban azzal hoz újat a D szegmensbe, hogy miközben a csomagtér-ajtaja az ötajtósok és kombik egyfajta szintézisét teremti meg, más részletei a SUV-k és a limuzinok világát idézik, miközben a tervezése során kiemelkedő szerepet kaptak az aerodinamikai jellemzők is. (Akárcsak a régi CX esetében.) A hosszan elnyúló gépházfedél, az íves vonalak, a magasan húzódó övvonal és a hátsó kerekek feletti egyedi formai megoldás együttese igazán különlegessé varázsolja a karosszériáját; ugyanakkor ezek a stílusjegyek remekül idézik elénk a Citroën történelmi prémium típusait. Ilyen például a korábban már említett, tágasra nyitható, funkcionális ötödik ajtó, mely a hagyományos puttonyos autók praktikumát nyújtja: az alacsony küszöbének és a nagy nyílásnak hála, a mögötte raktér is könnyen, egyszerűen használható a mindennapok során.

 

Mindezen túl a C5 X hasmagassága meghaladja a konvencionális szedánokét, kerekei pedig kifejezetten nagyok, 720 milliméter átmérőjűek, illetve a változatok nagy részében 19 colos Tall&Narrow felnikre szerelik őket. Ezáltal a vezető üléspozíciója is magasra került, ami kedvezőbb kilátást, nagyobb biztonságot jelent, a 2785 milliméteres tengelytáv eredményeképpen pedig a hátsó üléseken is tágas a helykínálat. Természetesen a C5 X külső méretei is tekintélyt parancsolóak: 4805 mm hosszú, 1865 mm széles és 1485 mm magas. Egyértelműen felső-középkategóriás. Erőt sugárzó, mégis aerodinamikus kasztnijáról nem hiányozhatnak a márka jellegzetes, V-alakú világítótestjei sem: a LED-es fényforrások nemcsak azonnal felismerhetőek, hanem éjjel is megnyugtató biztonságot nyújtanak.
Eközben az utasterében a nyugalom, a tágasság és az otthonosság érzete sugárzik: a bőséges térkínálat, a hívogató atmoszféra, a kifinomult, részletgazdag kidolgozás és a praktikus megoldások tömkelege egyértelműen utazásra csábít. Ráadásul a személyre szabhatóság jegyében mindenki a saját képére formálhatja az autó belső terét, a lehetőségek vázát melegséget adó anyagok és kifinomult harmóniák nyújtják. Az alapot viszont az Advanced Comfort ülések jelentik, a speciális tömőanyagok kiemelkedő kényelemérzetet garantálnak. Ám a C5 X emellé még egy különleges újdonságot is kínál, mellyel a vásárlók megtapasztalhatják az igazi repülőszőnyeg varázsát: a C5 X plug-in hibrid verziójában az aktív Citroën Advanced Comfort futómű nemcsak simán átrepít minket minden akadályon, bukkanón, kátyún, fekvőrendőrön és egyéb egyenetlenségen, hanem három vezetési üzemmódjával tovább fokozza a progresszív hidraulikus ütközőelemekkel ellátott felfüggesztés tudását, s még simábbá teszi a haladást és a kanyarvételt.
Visszatérve az utastér berendezéséhez, a letisztult műszerfal, a nagy hátsó lábhely, s nem utolsósorban az autó teljes, 360°-os üvegfelülete által biztosított természetes fényár szintén hozzájárul a jó térérzethez. A pihentető utazás érdekében az első és a hátsó oldalablakok is hangszigetelő réteget kaptak, így a külső zajokat szinte teljes egészében kiszűrték a kabinból. A sokoldalúságra nagyon is adó európai ügyfélkör kedvéért pedig a C5 X csomagterénél a kombik jellegzetességeinek megvalósítására törekedtek a mérnökök, úgy méretben, mint általános kialakításban. Mindezt a tágas, 545 literes alaptérfogat, a lehajtott hátsó ülésekkel elérhető 1640 literes maximális térfogat, a könnyű nyithatóság, az alacsony küszöb és az egyenes vonalú oldalfalak szavatolják. Emellett az utasterében is számos olyan okos tárolórekesz található, melyekben a mindennapi holmik is elrejthetők.
Mindemellett plug-in hibrid hajtáslánca teljes szabadságot teremt a hétköznapok során, a 225 lóerő összteljesítményű rendszerrel teljes csendben és CO2-kibocsátás nélkül tudunk elindulni, és akár 50 km-t is megtehetünk tisztán elektromos üzemmódban, max. 135 km/h sebességgel. Ez a hatótáv a napi utazások többségéhez elegendő, vagyis úgy közlekedhetünk vele, hogy egyáltalán nem vesszük igénybe a belsőégésű motort: gond nélkül teljesíthetjük a napi teendőinket, az autót szükség szerint otthon, a munkahelyen vagy nyilvános töltőpontokon tölthetjük. Szabadidőnkben pedig nyugodtan indulhatunk hosszabb utakra is a hatékony és dinamikus belsőégésű motort használva. Emellett 130 vagy 180 lóerős PureTech erőforrással is választhatjuk a C5 X-et, mindegyikben széria a nyolcsebességes automata váltó.
Ám a C5 X nem pusztán látványos és hatékony, hanem praktikus is, az Extended Head Up Display színesben, nagy méretben vetíti a szélvédőre az információkat, ezzel csökkentve a pilóta terhelését. A My Citroën Drive Plus szintén újdonság: a teljes mértékben digitális kommunikációs felület egy 12 hüvelykes HD érintőképernyőn kommunikál, 4 darab C típusú USB-csatlakozó és egy vezeték nélküli telefontöltő tartozik hozzá. Az adatok frissítése felhőn keresztül történik, a Mirror Screen funkcióhoz pedig már nincs szükség a telefon csatlakoztatására. Az eszköz a tabletek mintájára készült: beállításai, megjelenése, widgetjei személyre szabhatóak.
Végül, de nem utolsósorban a C5 X a vezetéstámogató rendszerek tekintetében is a csúcstechnológiát képviseli, és ebben az autó különböző pontjaira szerelt eszközökre - radarokra, kamerákra, érzékelőkre – támaszkodik. A Highway Driver Assist például egyesíti az adaptív tempomatot, a Stop & Go funkciót és a sávtartó asszisztenst, így a vezetőnek már nem kell minden pillanatban a sebességre és az úttartásra koncentrálnia, hiszen az autó elvégzi helyette ezeket a feladatokat. Ezzel a félig önvezető autózás 2. szintjét valósítja meg. Ugyanakkor van még nagy látókörű holttér-figyelő, Top 360 Vision rendszer és kulcs nélküli nyitó-záró és indító funkció.
A Citroën C5 X "meghívó" egy végtelen, stresszmentes, derűs és pihentető utazásra, az út és a külvilág zavaró tényezőitől teljesen elzárva, tökéletes nyugalomban, biztonságos fészekben. Szóval aligha véletlen, hogy az utolsó igazi nagy Citroën nevében is a CX betűkombináció szerepelt…
A Citroën C5 X alapára (1.2 PureTech 130 LE) 12.570.000, illetve 12.270.000 forint (magánügyfeleknek), Feel felszereltség esetén. A gazdagabban felszerelt (Shine) és erősebb hajtáslánccal (1.6 PureTech 180 LE) szerelt kivitelért 15.130.000, illetve 14.830.000 forintot kell fizetnünk, míg a PHEV verzió közepes, Feel Plus felszereltséggel legkevesebb 17.310.000, illetve 17.010.000 forintért vihető haza.

citroenc5xmobem2022
citroenc5xmobem2022a
citroenc5xmobem2022c
citroenc5xmobem2022cs
citroenc5xmobem2022d
citroenc5xmobem2022dz
citroenc5xmobem2022dzs
citroenc5xmobem2022e
citroenc5xmobem2022f
citroenc5xmobem2022g
citroenc5xmobem2022gy
citroenc5xmobem2022h
citroenc5xmobem2022i
citroenc5xmobem2022j
citroenc5xmobem2022k
citroenc5xmobem2022l
citroenc5xmobem2022ly
citroenc5xmobem2022m
citroenc5xmobem2022nyito

citroenc5x
citroenc5x01
citroenc5x02
citroenc5x03
citroenc5x04
citroenc5x05
citroenc5x06
citroenc5x07
citroenc5x08
citroenc5x09
citroenc5x10
citroenc5x11
citroenc5x12
citroenc5x13
citroenc5x14
citroenc5x15
citroenc5x17
citroenc5x18
citroenc5x19
citroenc5x20
citroenc5x21
citroenc5x22
citroenc5x23
citroenc5x24
citroenc5x25
citroenc5x26
citroenc5x27
citroenc5x28
citroenc5x29
citroenc5x30

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem