Saturday, 04, Feb, 7:04 PM

Exkluzív, a Mercedes-AMG F1 W12 E Performance versenyautó megjelenését tükröző SL különkiadással kedveskedik a csillagos márka a motorsport szerelmeseinek, illetve a roadsterek rajongóinak.

A 2022-es szezon lezárultával a Mercedes-AMG egy különleges SL 63 4MATIC+ változatot mutatott be, mely az F1 W12 E Performance versenygép karakterét idézi elénk: többek között a high-tech ezüstmetál és az obszidián fekete fényezés összefonódását is a motorsportok csúcskategóriája inspirálta. Ugyanez igaz az autón megjelenő csillagmintázatra és a PETRONAS színekben tündöklő kontrasztokra, amelyek az első légterelőn, az oldalsó betéteken és a hátsó diffúzoron is visszaköszönnek. A látványt a matt fekete, 21 colos, AMG, 10-ikerküllős, kovácsolt alumínium keréktárcsák teszik teljessé, PETRONAS színű szegélyekkel. Az elektromos vászontető viszont fekete.
Az AMG aerodinamika csomag nem csak a látványt fokozza: az első és a hátsó lökhárító nagyobb légterelői, a nagyobb hátsó diffúzor és az alsó járműborítás aktív kialakítása az aerodinamikai tulajdonságokat is javítja, nagyobb leszorítóerőt és kisebb légellenállást szavatolva. Ráadásul a fokozott hatékonysághoz előnyösebb vezetési tulajdonságok társulnak, különösen nagy sebességnél.
Az AMG Night csomag és az AMG Night csomag II ugyancsak hozzájárul a ’Motorsport Collectors Edition’ nem mindennapi vizuális élményéhez. Az AMG Night csomag esetében az első légterelő ajak, az oldalsó panelek, a visszapillantó tükrök borítása és a hátsó diffúzor betétje is magasfényű fekete színt kapott, ráadásként pedig a kipufogóvégek is sötétítettek. Az AMG Night csomag II sötét króm részletekkel „vakít”, többek között a hűtőrácson, a típusfeliratokon és a hátsó Mercedes csillagon. Nem mellesleg az AMG nagyteljesítményű, kompozit fékrendszer féknyergei szintén fekete színben pompáznak, továbbá az ezüstkróm, AMG feliratos tanksapka is a kiadás ritkaságát hangsúlyozza.
Az utastérben az AMG Performance ülések kétféle kárpitozással választhatók: a fekete nappa bőr/MICROCUT mikroszálas kárpitozás vörös kontrasztvarrással és a fejtámlákon dombornyomott AMG emblémával rendelkezik, de ugyanez elérhető sárga díszöltésekkel is. Az AMG karbonszálas díszítőelem teljes harmóniában áll a szintén karbonszálas betéttel rendelkező, fűthető AMG Performance kormánykerékkel.
A Burmester® high end 3D térhatású hangrendszer, a hangulatvilágítás, az MBUX belső tér asszisztens, a vezetéstámogató csomag és a head-up display is az alapfelszereltség része a kivételesen gazdagon felszerelt speciális modellben. Az AMG TRACK PACE alkalmazás pedig versenypályás vezetés során látja el a pilótát számtalan információval. Kevésbé tűnik érdekesnek, de azért említsük meg a praktikumot javító csomagtér rendezőt, valamint a megvilágított AMG ajtóküszöböket. Utóbbiak AMG logóval üdvözlik a szerencsés utasokat.
Az értékes speciális kiadás védelméről GUARD 360o csomag gondoskodik. Ezen túl minden ügyfél kap egy AMG logóval ellátott beltéri autóponyvát az autójához, amelynek szellőző külső rétege szakadásmentes műszálból, antisztatikus belső része pedig szőtt flanelből áll, ezzel óvva meg az SL-t a portól és a karcolódástól egyaránt.

mercedesamgsl634maticmotorosportcollectorsedition
mercedesamgsl634maticmotorosportcollectorsedition01
mercedesamgsl634maticmotorosportcollectorsedition02
mercedesamgsl634maticmotorosportcollectorsedition03
mercedesamgsl634maticmotorosportcollectorsedition04
mercedesamgsl634maticmotorosportcollectorsedition05
mercedesamgsl634maticmotorosportcollectorsedition06
mercedesamgsl634maticmotorosportcollectorsedition07
mercedesamgsl634maticmotorosportcollectorsedition08
mercedesamgsl634maticmotorosportcollectorsedition09
mercedesamgsl634maticmotorosportcollectorsedition10
mercedesamgsl634maticmotorosportcollectorsedition11
mercedesamgsl634maticmotorosportcollectorsedition12
mercedesamgsl634maticmotorosportcollectorseditionnyito

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem