Friday, 27, Jan, 8:15 AM

Új stílusjegyekkel, köztük Multitone Roof színátmenetes tetőfényezés nyújtotta fényjátékkal emelkedik ki a tömegből a MINI új ötajtós változata, miközben a 72 milliméterrel megnyújtott tengelytáv és a 160 milliméterrel hosszabb karosszéria a kreatív helykihasználás mintapéldáját valósítja meg. 2021 márciusában kezdődik meg a forgalmazása.

Piaci bevezetése óta az ötajtós MINI-ből több mint 500.000 darab talált gazdára, ebből a 2020-as év önmagában mintegy 56.000 példányt tesz ki. A siker nem véletlen, hiszen a plusz két ajtóval csábító kiskocsi merőben új célcsoportokhoz is eljutatta a márka áltlal fémjelzett vezetési élményt és utánozhatatlan stílust.
Az ötajtós MINI a márkára jellemző összes kvalitással rendelkezik: nagyvárosi forgatagban éppoly fürge és agilis, mint a háromajtós testvére, ám a 72 milliméterrel megnövelt tengelytáv és a 160 milliméterrel hosszabb kasztni még több helyet és még nagyobb kényelmet kínál. A háromszemélyes hátsó üléssorban az utasok nem csupán a plusz ajtók, de az érezhetően nagyobb láb-, váll- és fejtér előnyeit is kiélvezhetik. Közben a kabin meglepően sokoldalú, az alapra 278 literes csomagtér például a 60:40 arányban osztott hátsó üléstámla ledöntésével egészen 941 literesre bővíthető.
Az új ötajtós MINI belsejében az újragondolt műszerfal és számos új kényelmi funkció is tovább erősíti a bőséges helykínálatot. A dizájnerek többek kötött átrajzolták a középső szellőzőrostélyokat, hogy elegánsan belesimuljanak a középkonzol vonalvezetésébe. Megújították a központi műszeregységet is, amely az alapra 8,8 col képernyő-átmérőjű központi kijelzőjével nyomatékosítja a kisautó modern, prémium hangulatát. További újdonság az opcióként megrendelhető multifunkciós műszerfali kijelző és a bőrrel borított sportkormány. Sőt, most először fűtés is rendelhető a volánhoz az ötajtós MINI-ben.
A belső tér minden eddiginél pihentetőbb, komfortosabb atmoszférájához a változatos kijelző- és hangulatfények is nagymértékben hozzájárulnak. A multifunkciós műszerfal és a központi kijelző megjelenése kétféle lehet: míg „Lounge” üzemmódban a megjelenített tartalmak türkiz és halványkék árnyalatban világítanak, addig „Sport” beállítás esetén a vörös és antracit színek dominálnak. Az opciós MINI Vezetési Üzemmódok (MDM – MINI Driving Modes) megvásárlásakor a kijelzők színe és az utastér hangulatvilágítása egyaránt a kiválasztott vezetési módhoz igazodik. Így az új ötajtós MINI minden pillanatban kellemes hangulatot nyújt a bennülőknek.
Természetesen a külső formanyelv is új: az egyediséget helyezi a figyelem középpontjába. Az ötajtós MINI orrát is a minden eddiginél nagyobb felöletet körbeölelő és dominánsabb hatszögletű hűtőrács-keret határozza meg, miközben az első fényszórók jellegzetes MINI ismertetőjegyként világítanak. Itt ugyanúgy alap a LED-technológia, mint hátul a brit zászló motívumait idéző LED-es lámpatest. A „régi” ködlámpák helyére függőlegesen vágott légbeömlők költöztek, szerepüket pedig az úgynevezett „rosszidő-fényforrások” töltik be. Ahogyan a távfény mátrix funkciói, úgy ezek is az extraként választható, adaptív LED-technológiás első fényszórók részei. A frontrész minőségi kisugárzását a karosszéria színében pompázó, első lökhárító keresztmerevítője fokozza.
Az ugyancsak feláras Piano Black Exterior külső felszereltségi csomag tételein felül a Multitone Roof színátmenetes tetőfényezéssel is személyre szabhatják a vásárlók az új ötajtós MINI-t. Ilyenkor a tető, amelynek hossza a tengelytávolsággal együtt nőtt a háromajtós MINI-hez képest, a San Marino Blue (elöl), a Pearly Aqua (középen) és a Jet Black (hátul) árnyalatok harmonikus átmenetét nyújtja - a szélvédőtől kezdve egészen a hátsó légterelő szárnyig nyúlva. A fényezők a három árnyalatot egymás után, nedves fényezési eljárással viszik fel a felületre. A „Spray Tech” névre keresztelt technikát a MINI tökéletesen integrálta az oxfordi gyár tömegtermelési folyamatába, a folyamatosan változó körülmények miatt azonban előfordulhatnak enyhe eltérések az egyes tetők mintázatában. Mindez azt eredményezi, hogy a Multitone Roof színátmenetes tetőfényezéssel ellátott ötajtós MINI-k mindegyike már gyárilag egyedi fényezést visel. Ráadásul a Multitone Roof az összes karosszériaszínnel kombinálható, még az új Rooftop Grey metál fényezéssel is.
Az ötajtós, számtalan motorvariánst kínáló MINI 2021 márciusában érkezik meg a kereskedésekbe.

minicoopers5door2021
minicoopers5door2021a
minicoopers5door2021b
minicoopers5door2021c
minicoopers5door2021cs
minicoopers5door2021d
minicoopers5door2021dz
minicoopers5door2021dzs
minicoopers5door2021e
minicoopers5door2021f
minicoopers5door2021g
minicoopers5door2021h
minicoopers5door2021i
minicoopers5door2021j
minicoopers5door2021k
minicoopers5door2021l
minicoopers5door2021m
minicoopers5door2021n
minicoopers5door2021ny
minicoopers5door2021o
minicoopers5door2021p
minicoopers5door2021q

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem