Friday, 27, Jan, 8:23 AM

A MINI Kölnben, a 2022-es Gamescom videojáték-vásáron (2022. augusztus 23-28.) mutatta be a nagyközönségnek vadonatúj koncepcióját, az Acemant, mely a brit márka első tisztán elektromos meghajtású crossoverje. Következzenek a részletek!

A Concept Aceman nem csupán a márka első zero emissziós crossoverének előfutára, hanem egyúttal bepillantást enged a MINI következő generációjának új formanyelvébe is: azon formai és technológiai innovációkra helyezi a hangsúlyt, melyek meghatározzák a MINI jövőbeli vezetési élményét.
Az ikonikus, ámde az elmúlt 60 év alatt megannyiszor újraértelmezett Cooper mellé most először érkezik egy crossover, a karakteres stílusjegyek mellé átfogó sokoldalúságot kínálva. A Concept Acemannel a MINI új formanyelvének korszaka is megkezdődik, melyet Charismatic Simpicity névre kereszteltek a tervezők. Ennek alappillére, hogy kihangsúlyozza minden egyes modell egyediségét, miközben középpontba helyezi az angol márka esszenciáját is. Vagyis hű marad az eredeti értékrendhez is. Az új stílushoz a fények, a mozgások, az interakciók és a hangok holisztikus élménye is nagymértékben meghatározza. Így például az újrahasznosított textilből szőtt, friss színekkel kontrasztba hozott felületek olyan digitális elemekkel egyesülnek, mint a műszerfal új, OLED-technológiás kijelzője.
A MINI Concept Aceman megjelenése agilitást és magabiztos kiállást sugall. A rövid túlnyúlásokkal megrajzolt, praktikus, két fő részre osztott karosszéria minimális alapterületen kínál maximális helyet az utasoknak és csomagjaiknak: a négy ajtó és csomagtérajtó mögött öt ülőhely várja a márka rajongóit.

 

A 4,05 méter hosszú, 1,99 méter széles és 1,59 méter magas tanulmány még a kasztni klasszikus hármas tagolását és körbeölelő ablaksávját is újragondolja: a karosszériaelemek és az üvegfelületek közötti, szinte észrevétlen átmenetek az újdonság előnyös aerodinamikai tulajdonságait hangsúlyozzák. Ráadásul teljes egészében mellőzi az olyan króm díszítéseket, amelyek évtizedeken át a korábbi generációk meghatározó stílusjegyei voltak. Ugyanakkor a nagyvárosi környezetbe tervezett, mégis sokoldalú crossover széleskörű adottságait a karosszéria alján végigfutó védősáv, az erőteljesen kihangsúlyozott kerékjárati ívek, a nagyméretű keréktárcsák, a látványos tetőcsomagtartó, valamint az első és hátsó védőpanelek nyomatékosítják.
Nem mellesleg a márka ikonikus stílusjegyeit is a kategória sajátosságai, illetve a tisztán elektromos meghajtás szempontjai szerint tervezték át. A középre helyezett, zárt hűtőrács-motívumot letisztult felületek ölelik körbe, a hagyományosan hatszög alakú elemet pedig immár nyolcszögletű, LED-technológiás, világoszöld árnyalatban világító kontúrral álmodták meg a készítő, utóbbi a nappali menetfényekkel és az éjszakai világítással együtt is működtethető. Felső részébe LED-technológiás mátrix elemeket integráltak, amelyek indulás előtt látványos fényeffektekkel üdvözlik az utasokat. Az első fényszórók szintén szakítottak a korábbi kör alakú kialakítással. A nappali menetfények folyamatos kontúrjai a szabadság érzését éltetik és még a motorháztető külső szélein is folytatódnak.
A dizájnerek a gépháztetőből kiinduló kerékjárati íveket ugyancsak lapos, geometriailag kidolgozott felületekkel formázták meg, az A-oszlopok alatt, átlósan meghúzott kontúrok a klasszikus Minire emlékeztetnek. Oldalnézetből, az első és a hátsó kerékjárati ívek között a felületek kialakítása izgalmas, elvékonyodó vizuális hatást kelt, dinamikus kiállást garantálva a MINI számára. A matt zöld árnyalatú, ajtók magasságában kihangsúlyozott küszöbtoldatok tovább erősítik ezt a hatást.
A Concept Aceman letisztult formanyelvét olyan markáns, játékos elemek színesítik, mint a kilincseken, a külső visszapillantó-házakon és az ajtók alsó felét díszítő MINI emblémán is visszaköszönő ellipszis forma. A britzászló-motívum pedig, amely félreérthetetlen stílusban utal a márka gyökereire, a hátsó lámpák fénydizájnjában és a masszív tetőcsomagtartónál is megjelenik. Hátul a függőleges helyzetben álló lámpák erős kontrasztot adnak a MINI vízszintesen elnyújtott, út felé fokozatosan szélesedő kontúrjával. A koncepció hangsúlyos kerékjárati íveit 20” méretű könnyűfém keréktárcsák töltik ki.
A MINI Concept Aceman fiatalos, élettel teli egyéniségének a kifejező fényezés és az ezzel kontrasztos árnyalatú tető ágyaz meg. Az arannyal hintett, halvány türkiz Icy Sunglow Green szín a rásütő fény erejétől és az elkapott szögtől függően változtatja intenzitását, mialatt a kasztni felületeinek és vonalvezetésének elegáns térbeli hatásait is látványosan előtérbe helyezi. Eközben a tető a tradíciókat éltető British Racing Green metál színben pompázik, akárcsak az autó alján végigfutó védősáv. A formatervezők a tetőcsomagtartót zöld rögzítőpántokkal és irizáló bevonattal álmodták meg. Az első és a hátsó lökhárítón két-két hangsugárzó is helyet kapott, amelyek nem csupán akusztikailag, de vizuálisan is megragadják a figyelmet: a rózsaszínben és narancssárgában rikító egységen indulás előtt típus-specifikus hangaláfestéssel köszöntik a rajongókat.
A MINI Concept Aceman tanulmányautó utasterét szintén minimalista dizájn, letisztult vonalvezetés és gondos kidolgozottság jellemzi, amelyben az innovatív technológia újragondolt, mégis jellegzetesen MINI-s jegyekkel egyesül. Így például a műszerfal kizárólag a lényegre összpontosít, ahogy azt Alec Issigonis eredetileg elképzelte, kötött, puha textilfelületével egyszerre modern és otthonos. „A MINI Concept Aceman tanulmányautó utasterében a letisztultságra, a kimagasló minőségre és a barátságos színekre koncentráltunk. A digitalizáció arra is lehetőséget ad nekünk, hogy egy minimális vezérlőfelület mögé maximális vezetési élményt építsünk, a MINI hamisítatlan stílusában” – fogalmazott Oliver Heilmer. „Az utastér egészét úgy alakítottuk ki, hogy az utasoknak átfogó élményben legyen részük.”
A laposan megtervezett műszerpult középső része látványosan kiemelkedik az utasok felé, tökéletes otthont adva a tanulmányautó központi vezérlőfelületének. A kör alakú, OLED-technológiás kijelző a digitális műszeregység és a központi kijelző összes funkcióját egyesíti, alatta egy elegáns billenőkapcsoló-sor kapott helyet. Ezeken keresztül vezérelhetik a bennülők a rögzítőféket és az audiorendszer hangerejét, beállíthatják a váltó állását, aktiválhatják és kikapcsolhatják a hajtásláncot, valamint kiválaszthatják a kívánt élménymódot is. Az OLED kijelző mögött pedig a MINI Operációs Rendszer legújabb nemzedéke dolgozik majd, most először az Android Open Source Project (AOSP) szoftvereit futtatva. Nem mellesleg a pilóta innovatív – Personal, Pop-up és VIvid - üzemmódokkal (Experience Modes) szabhatja személyre a vezetés élményét, minden korábbinál változatosabb stílusban. Ezek exkluzív kijelző-tartalmakat és látványos színvilágokat tartogatnak.
A MINI Concept Aceman minimalista kabinjának színösszeállítását és anyaghasználatát kifejezetten a koncepció sajátosságai szerint tervezték meg a lakberendezők: innovatív, prémium minőségű anyagok fokozzák a kellemes atmoszférát. A háttérfelületek keki zöld alapszínét halványkék árnyalatú, világosszürke újrahasznosított poliészterből készült, kötött textilborítások egészítik ki, gondosan megtervezett kontrasztvarrásokkal. Az integrált fejtámlákkal szerelt, visszafogott geometriájú ülések felületeit kötött textil és bársony velúr kombinációja burkolja, túldimenzionált mintákkal, valamint hímzett X és O grafikákkal ékesítve. A váltó és a rögzítőfék vezérlőkapcsolóinak áthelyezésével megüresedett az első ülések közötti hely, ide egy rugalmas középkonzol költözött. Végül, de nem utolsósorban a Concept Aceman teljes mértékben mellőzi a króm és a bőr használatát.
„A MINI Concept Aceman tanulmányautó egy teljesen új modell hírnöke, amely az új MINI-palettán a Cooper és a Countryman közé érkezik meg” – mondta Stefanie Wurst, a brit prémiummárka vezetője. „A koncepció azt is bemutatja, hogy a MINI miként látja saját magát a tisztán elektromos meghajtású jövőben és mindazon területeken, amelyek eddig is meghatározták: a gokartos vezethetőség, a magával ragadó digitális élmény és a minimális ökológiai lábnyomra való törekvés égisze alatt.”

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem