Friday, 27, Jan, 8:12 AM

A három ország határán elterülő Boden-tó földön, vízen és levegőben egyaránt kifogyhatatlan mennyiségű látnivalót rejt, legyen szó akár sportos kirándulásról, akár pihentető kikapcsolódásról. Az eredeti MINI tartozékok palettájáról megrendelhető tetőboxnak és kerékpárszállítónak köszönhetően a háromajtós MINI Cooper S mindegyik élményhez tökéletes társ.

Most csend van, a lelassult élet (nagyjából) a falak mögött zajlik, de amint újra kinyílnak a „kapuk”, a természet szerelmesei százával rohamozzák meg a Boden-tó környékét, ahol a késő-nyári szüret évről évre magához vonzza az ínyencségek kedvelőit, hiszen az érett szőlő és a dermesztő hőmérséklet találkozásából megszülető esszencia utánozhatatlan kulináris élményeket ígér. Ilyenkor apró teherautók hangja tölti meg a lankás dombvidék bortermelő falvai között húzódó utakat, a sűrűn ültetett szőlőtőkék között pedig speciálisan kialakított traktorok lavíroznak.
Hasonlóképpen ezekhez a négykerekű csodamasinákhoz, a Boden tó partján kiránduló MINI Cooper is precízen irányítható, lélegzetelállító teherbírású, ráadásul erőteljes motorjának hála, kifejezetten agilis. Ugyanakkor az eredeti MINI tartozékok palettájáról megrendelhető tetőbox-szal és kerékpárszállítóval sokoldalú szállítóautóvá varázsolható, amit az osztott hátsó üléstámla ledöntésével 731 literesre bővíthető csomagtartó csak tetéz. Nem is beszélve a 321 liternyi extra tárolóhelyet kínáló tetőboxról.
Utóbbi természetesen zárható, mindkét hosszanti oldalán nyitható, s fekete vagy fehér dekorációs csíkokat, sőt MINI logót is viselhet. Kész! Érdemes megjegyezni, hogy pofonegyszerű felszerelni a tetősínekre és a kereszttartókra egyaránt.
A típus-specifikus kerékpárszállító-előkészítés ugyancsak gyári opcióként érhető el a Cooperhez. A Mivel a bringaszállításra használható „cuccot” kifejezetten a háromajtós MINI karosszériaarányaihoz és sajátosságaihoz fejlesztették ki, egyszerre akár két kerékpár biztonságos szállítását is lehetővé teszi. Összehajtható kialakításának köszönhetően, a csomagtérajtó is mindvégig szabadon használható marad.
A kiegészítőkkel a MINI ideális választás a Boden-tó környéki csavargáshoz, ahol egymást érik a túraútvonalak és a kerékpárutak, amelyek hol a vízpart mentén, hol a békés falvakon keresztül, hol pedig a gyümölcs- és szőlőültetvények sűrűjébe vezetnek. A Bodensee-Schifffahrt sűrű kompjáratai garantálják a Németország, Ausztria és Svájc közötti könnyed átjárást: a turistakompokon kerékpárok is szállíthatók, az autókat pedig a Meersburg és Konstanz, valamint Friedrichshafen és Romanshorn városok között közlekedő járműszállító járatok ingáztatják. Az ide látogató turisták így bátran összeállíthatják maguknak a tavat körülölelő felfedezőtúrát – legyen szó akár tempós gyaloglásról, kerékpározásról, pihentető ringatózásról a vízen, vagy egy kellemes parti autózásról, például a háromajtós MINI Cooperrel.
A Boden-tó körüli kirándulások egyik kedvelt kiindulópontja a keleti oldalon fekvő Lindau, amelynek óvárosa egy apró szigeten sétálható körbe. A kompok is innen indulnak, a kikötő bejáratában magasodó világítótorony és oroszlánszobor mögül. A keskeny utcáktól, üzletektől és kávézóktól nyüzsgő óváros 1422-ben épült, a XVI. és XVII. században is épségben megőrzött épületek pedig gondoskodnak Lindau hamisítatlan hangulatáról. A történelmi erődítmények emlékei egészen a XI. századig nyúlnak vissza, az égetett csempékkel színezett Mangturm torony pedig a kikötő végét jelöli. Az épület 1180-tól világítótoronyként működött, egészen addig, amíg számottevően magasabb utódját 1856-ban fel nem építették a kikötőben.
Lindau-ból a háromajtós MINI Cooper Immenstaad, Hagnau és Meersburg borvidéke felé veszi az irányt, az út pedig a hagyományokkal átitatott Friedrichshafen-en vezet keresztül. Az egykori iparvárosból 120 éven át szálltak fel a repülőgépek, amelyek történetét a minden részletre kiterjedő Zeppelin Múzeum őrzi a mai napig. A történelmi járműkülönlegességek és a modern installációk mellett a múzeum egy átfogó művészeti kollekciónak is otthont ad, a városba érkező látogatók pedig a Zeppelin utolsó generációjával a magasba is emelkedhetnek. A levegőbe repítő városnézés 30 és 90 perc közötti utazást ígér a Boden-tó fölött mintegy 300 méterrel, ahonnan garantált a legjobb kilátás. Viszlát, jövőre itt találkozunk!

  • MINI tetőbox (320 literes): 183.374 forint
  • Fekete MINI dekorációs csíkok a MINI tetőboxhoz: 35.343 forint
  • Fehér MINI dekorációs csíkok a MINI tetőboxhoz: 35.343 forint
  • Kereszttartó: 102.339 forint
  • Kerékpárszállító: 288.455 forint

minicoopersboden
minicoopersboden01
minicoopersboden02
minicoopersboden03
minicoopersboden04
minicoopersboden05
minicoopersboden06
minicoopersboden07
minicoopersboden08
minicoopersboden09
minicoopersboden10
minicoopersboden11
minicoopersboden12
minicoopersboden13
minicoopersboden14
minicoopersboden15
minicoopersboden16
minicoopersboden17
minicoopersboden18
minicoopersboden19
minicoopersboden20

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem