Friday, 27, Jan, 8:08 AM

Dánia fővárosa számtalan kötelező látnivalóval szolgál a kortárs divat, a letisztult dizájn és az élvezetekkel teli életstílus kedvelőinek, vagyis Koppenhága tökéletes kikapcsolódási helyszín az olyan különleges egyéniségek számára, mint a MINI Clubman. A brit kisautó hat ajtajával, kifejezetten erős dízelmotorjával és összkerékhajtásával ideális társ a világhírű Tivoli vidámpark és a dán királyi család téli rezidenciájaként magasodó Amalienborg palota közötti, stílusos bevásárlókörúton.

A dánok divat, kultúra és dizájn iránti szenvedélye, oldott és jellegzetes skandináv életstílusa minden évszakban tetten érhető a fővárosban: Koppenhága központjában a stílusos üzletek és ízlésesen díszített kávézók sorát hagyománytisztelő és modernkori épületek harmonikus elegye színesíti, mely a csodálatosan kialakított vízpartokkal, kikötőöblökkel és csatornákkal tökéletes helyszínül szolgálnak egy négykerekű egyéniség kibontakozásához.
Így a MINI Cooper SD Clubman ALL4 remek partner a dán főváros trendi kerületeinek felfedezéséhez. A négy oldalsó ajtó, a hosszan elnyújtott tetőív és az oldalirányba nyíló, kettéosztott csomagtérajtó izgalmas választást jelent: a klasszikus kombi járműkoncepció modern újraértelmezése nagyfokú sokoldalúsággal vegyíti az egyedi stílust.  Ráadásul a vezetés élménye még tetőig pakolva is nagyszerű, hiszen a gépháztető alatt a MINI TwinPower Turbo technológiával felvértezett, 190 lóerős, soros négyhengeres dízelmotor dolgozik. A jelentős teljesítményt ALL4 intelligens összkerékhajtás osztja el az első és a hátsó tengely között az aktuális szituáció függvényében.
A világ legjobb életminőségét kínáló városok közé tartozó, fejlett infrastruktúrájú Koppenhága egyszerre fiatal és idős. Például a világhírű, 1843 óta szinte érintetlen formában működő Tivoli vidámpark az 50 évvel később épült városháza és az immár több mint 100 éves központi pályaudvar közvetlen szomszédságában terül el. Az egyik legfelkapottabb látnivaló pedig, az „új kikötőként” ismert Nyhavn csatorna a XVII. században épült azzal a céllal, hogy összekösse a belvárosi piacteret a tengerrel. A két oldalán álló színes házak számos fényképről visszaköszönnek, miközben az aljukba épített üzletek, kávézók, bárok és éttermek pedig népszerű találkozási pontként szolgálnak.
A szintén a Nyhavn csatorna partján álló, ma már művészeti galériaként használt Charlottenborg palota születése ugyancsak a XVII. századra tehető. A dán királyi család is a környéken lakik, a kicsit északabbra található Amalienborg palotában – méghozzá a XIX. század elejétől. A négy majdnem teljesen egyforma épülettel közrefogott palotatéren ebédidőben mindennap megtekinthető az őrségváltás.
A kikötő-öböl keleti oldalán, az Amalienborg palotával szemben látható a modernkori dán építészet egyik legkülönlegesebb példája, a 2005-ben elkészült új operaház, mely körbefutó üveghomlokzatával és szélesen elterülő fém tetejével Koppenhága leglenyűgözőbb épületei közé tartozik. A Nyhavn csatorna közvetlen közelében álló, vízre tervezett új színház szintén a koppenhágai városkép egyik leginkább meghatározó építménye. A színház keskeny téglákból és nagyméretű üvegfelületekből megalkotott homlokzata a kikötő öreg raktárépületeire emlékeztet, stílusos kontrasztot alkotva a környék hagyománytisztelő épületeivel. A körülötte húzódó, fából készült, széles gyalogoshíd az éjszakai baglyok kedvelt kiindulópontja, főleg nyáron. A legmodernebb dán épületkultúra másik ékes példája az Amager szigeten található, 2009-ben befejezett Concert Hall rendezvényközpont, amely tulajdonképpen egy kéken világító, átlátszó üvegszál-homlokzatú, 45 méter magas kocka. A holland Királyi Nemzeti Könyvtárnak (Royal National Library) otthont adó, 1999-ben épült „Fekete Gyémánt” („Black Diamond”) egy sötét gránittömbökkel borított monumentális alkotás, amelynek egyik oldalát feltűnően lejtő formában álmodták meg a tervezők.
A kultúra és a történelem mellett Koppenhága városát a divat és a dizájn aktuális irányzatai is átjárják. Dánia üzleti metropolisza számos nemzetközi hírű divatmárkának ad otthont, a MINI Cooper SD Clubman ALL4 társaságában megtett városnézés így szinte természetes módon bevásárlókörútként folytatódik. A cipők, ingek és ruhák kavalkádja azonban nem elég. Az ide látogató turisták számos üzletben a jellegzetes dán berendezési stílussal találkozhatnak, amelyben a letisztult formák és a természetes színek a meghatározók. A MINI Clubman sokoldalúsága ebben a környezetben vizsgázhat: a „brit kombi” csomagterének tárolókapacitása 360 liter az utastér öt teljes értékű ülésével, a Fritz Hansen üzlet előtt leparkolva azonban a hátsó üléstámlák ledöntésével elérhető 1 250 liter mindegyikére szükség lesz. Dánia leghíresebb bútormanufaktúrája is koppenhágai: Fritz Hansen asztalosmester 1827-ben alapította műhelyét az Amalienborg palota közvetlen szomszédságában, a vállalat azóta elsősorban prémium minőségű ülőbútoraival szerzett magának hírnevet. A legszimpatikusabb enteriőr kiválasztása után irány a MINI Clubman, melynek három hátsó ülésének háttámlája játszi könnyedséggel lehajtható, hogy egy kis időre átadják a „terepet” a hőn áhított dizájnszékeknek. Viszlát, a legközelebbi kirándulásig!

minicoopersdclubmanall4-2020
minicoopersdclubmanall4-2020a
minicoopersdclubmanall4-2020b
minicoopersdclubmanall4-2020c
minicoopersdclubmanall4-2020cs
minicoopersdclubmanall4-2020d
minicoopersdclubmanall4-2020dz
minicoopersdclubmanall4-2020dzs
minicoopersdclubmanall4-2020e
minicoopersdclubmanall4-2020f
minicoopersdclubmanall4-2020g
minicoopersdclubmanall4-2020gy
minicoopersdclubmanall4-2020h
minicoopersdclubmanall4-2020i
minicoopersdclubmanall4-2020j
minicoopersdclubmanall4-2020k
minicoopersdclubmanall4-2020l
minicoopersdclubmanall4-2020ly
minicoopersdclubmanall4-2020m
minicoopersdclubmanall4-2020n
minicoopersdclubmanall4-2020ny
minicoopersdclubmanall4-2020o
minicoopersdclubmanall4-2020p
minicoopersdclubmanall4-2020q
minicoopersdclubmanall4-2020r
minicoopersdclubmanall4-2020s
minicoopersdclubmanall4-2020sz
minicoopersdclubmanall4-2020t
minicoopersdclubmanall4-2020ty
minicoopersdclubmanall4-2020u
minicoopersdclubmanall4-2020v
minicoopersdclubmanall4-2020w
minicoopersdclubmanall4-2020x

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem