Friday, 27, Jan, 10:05 AM

Összetéveszthetetlenül egyedi karosszéria-kialakításával, erőteljes kisugárzásával és páratlanul agilis vezethetőségével az új MINI Countryman egészen egyedülálló pozíciót foglal el a prémium kompakt szegmensben, miközben az ALL4 intelligens összkerékhajtás legkorszerűbb változatának köszönhetően minden szituációban kivételes vezetési élményt garantál – az épített útról letérve is.

A MINI Countryman már elnevezésével is a brit prémiumgyártó több évtizedes hagyományait tükrözi, hiszen a klasszikus Mini kivételesen sokoldalú változata az 1960-as években ugyanezen a néven debütált. Ugyanakkor a legújabb generáció mintegy 20 centiméterrel hosszabb és hozzávetőlegesen 3 centiméterrel szélesebb elődjénél, miközben tengelytávolsága is megnyúlt 7,5 centiméterrel. Ezzel pedig a valaha készült legnagyobb és legsokoldalúbb modell a márka 57 éves történetében.
A vadonatúj MINI Countryman minden korábbinál sokoldalúbb és agilisabb karakter: míg az erőteljes arányai páratlan vezetési élményt ígérnek, addig a magasan ívelő tetősínek már a MINI ALL4 intelligens összkerék-hajtás kvalitásait sejtetik. Természetesen emellett jellegzetesen „minis” is a mgejelenése: a három részre osztott, vízszintes karosszériatagolás, a rövid túlnyúlások, az erőtől duzzadó kerékjárati ívek és a szélesen terpesztő nyomtávok, mind-mind markáns stílusjegyei a brit prémiummárkának.
A formatervezők azonban a Countryman ismertetőjegyeit is tovább csiszolták, így a hatalmas panoráma üvegtető, a függőleges hátsó lámpák, a hatszögletű hűtőrács és a nagyméretű fényszórók látványos fejlődésen mentek keresztül. De némileg módosított designnal álmodták meg a kör alakú első fényszórókat is, melyek az eredeti hűtőrács-motívummal összetéveszthetetlen front-részt alkot. Opcionális extrafelszerelésként pedig LED-technológiával is rendelhetők. További újdonság az Island kék és a Chestnut gesztenye fényezés, mindkét szín most először került fel a MINI-palettájára.
A jelentős méretnövekedés egyértelműen nagyobb helykínálattal és tovább finomított atmoszférával párosul, s a műszaki tartalom is tovább fejlődött. A vezetőt és az anyósát egyaránt nagyobb fej- és válltér fogadja, valamint bővültek az első ülések állítási lehetőségei. A hátsó sorban három teljes értékű ülés várja az utasokat, melyek a modell hossztengelye mentén nem kevesebb, mint 13 centiméteres intervallumban mozognak. A háttámlák változtatható dőlésszöge és a jóval nagyobb hátsó ajtók szintén hozzájárulnak a nagyobb kényelemhez. A csomagtér térfogata 450 liter, amely igény szerint egészen 1309 literig bővíthető. Egyébként az új MINI Countryman egyik leglátványosabb innovációja azonban a vadonatúj MINI Picnic Bench rugalmas rakodóperem, amely a raktérből kihajtva egyszerre két embernek is kényelmes szabadtéri ülőhelyet biztosít. A sokféle tárolási lehetőség is a Countryman funkcionalitását nyomatékosítja: az első és a hátsó ajtók zsebeibe elfér egy egyliteres palack, a kardánalagút pedig két pohártartós és egy rekeszt is kínál.
Letisztult, vízszintes elrendezésével, hosszan elnyújtott vonalvezetésével a műszerfal is fokozza a jó térérzetet, a modern, ergonómiailag optimalizált vezérlőgombok pedig a MINI exkluzív hangulatát hangsúlyozzák. A Minikre jellemző kör alakú központi műszeregységet LED-es fénygyűrű fogja közre, amely az egyes funkciók kiválasztásakor és a vezetési üzemmódok aktiválásakor különféle színárnyalatokban pulzál. Ez utóbbi az opcionális extrafelszereltség részeként elérhető MINI Excitement Package része.
A Countryman új generációja kétféle benzines és kétféle dízel erőforrással érkezik a kereskedésekbe, egytől egyig MINI TwinPower Turbó technológiával felvértezve. A három- és négyhengeres motorok a 136-tól kezdődő 192 lóerőig tartó teljesítményskálát fedik le, az alapfelszereltségként kínált hatsebességes manuális váltó alternatívájaként hatsebességes Steptronic automataváltó is elérhető, sőt a MINI Cooper S Countryman és az új MINI Cooper D Countryman változatokat opcióként már nyolcsebességes Steptronic automataváltóval szereli fel a gyártó.
A hatékony aggregátok és a váltók legújabb nemzedéke érezhetően dinamikusabb járműkarakterrel  és sokkal sportosabb menetteljesítménnyel ruházza fel az új MINI Countrymant. A MINI Cooper S Countryman ALL4 például már 7,2 másodperc alatt felgyorsul álló helyzetből 100 km/órás tempóra – 0,9 másodperccel gyorsabban, mint elődmodellje.
Az új MINI Countryman az extrafelszereltségként elérhető ALL4 intelligens összkerékhajtással felszerelve is kimagasló üzemanyag takarékosságot garantál. A kompakt és könnyű rendszer egy kiegészítő hajtással ellátott, kúpkerekes differenciálművel dolgozó első tengelyből, egy kétrészes kardántengelyből, a hátsó differenciálműnél pedig egy szabadonfutó tengelykapcsolóból áll, így az intelligens összkerékhajtás minden vezetési szituációban pontosan arra a kerékre továbbítja az erőforrásból érkező teljesítményt és forgatónyomatékot, ahol arra az optimális tapadáshoz, a maximális vonó-, illetve tolóerőhöz és a biztonságos vezetéshez leginkább szükség van.
Az új MINI Countryman elsőosztályú futómű-technológiája a szimpla-ágyazású lengőkarra támaszkodó rugóstaggal kialakított első kerékfelfüggesztés és a többkaros (multilink) hátsó kerékfelfüggesztés jól bevált párosára épül. Mindezeken felül Servotronic funkcióval kiegészített elektromechanikus kormányművet, erőteljes fékrendszert és dinamikus menetstabilizáló rendszert (DSC – Dynamic Stability Control) is kapott a brit autó, míg extraként dinamikus lengéscsillapítás-szabályzással (DDC – Dynamic Damper Control) is felszerelhető. Utóbbi a szintén opciós MINI Vezetési Üzemmódokkal (MDM – MINI Driving Modes) együttműködve két beállítást kínál. A háromféle vezetési üzemmódot (MID, SPORT és GREEN) a MINI ügyfele a váltókar vagy az előválasztó kar tövébe helyezett forgókapcsoló segítségével aktiválhatja, melyek aztán hatással vannak a gázpedál érzékenységére, a kormányrásegítés mértékére, az elektromosan vezérelt kényelmi funkciók működésére, a motorhangra és a Steptronic automataváltó váltási karakterisztikájára is.
Az új MINI Countryman az alapfelszereltségének a része a négysávos kijelzővel dolgozó MINI Boost rádiót és Bluetooth-technológiás telefon-kihangosító rendszer, az extrafelszereltségek listáján azonban a 6,5 inch átmérőjű, színes központi kijelzővel dolgozó MINI Visual Boost rádió, a Harman Kardon zenerendszer, a MINI navigációs rendszer és a MINI Professional navigációs rendszer is megtalálható. A MINI Professional navigációs rendszert is magába foglaló Wired felszereltségi csomag pedig nem csupán a középkonzolra integrált érintés-érzékeny Touch Controllert, de egy 8,8 inch képernyő-átmérőjű, színes központi kijelzőt is tartogat, vadonatúj grafikai megoldásokkal. Ez a márka történetében most először ugyancsak érintőképernyőként működik, amelynek hála, a MINI ügyfelei már ujjhegy-érintésekkel is kiválaszthatják és aktiválhatják az egyes funkciókat, szolgáltatásokat és járműbeállításokat.
Az új Countryman rajongói a Wired felszereltségi csomag részeként egy vadonatúj, hamisítatlanul eredeti funkciót is elérhetnek: a MINI Country Timer elnevezésű funkció minden olyan vezetési szituációt megörökít, amelyet lankás hegyvidéken, egyenetlen útszakaszon, az épített útról letérve és hófödte körülmények közepette él át a pilóta.
Mindezeken felül a legújabb vezetőtámogató berendezések is az alap- vagy az opciós lista részét képezi: széria többek között a vészfékező funkcióval dolgozó, ütközésre figyelmeztető rendszer, a távolságifényszóró-asszisztenst és a KRESZ-jelzéseket felismerő rendszert is magába foglaló Driving Assistant csomag. Feltétlen említést érdemel még a MINI Connected csomag, mely olyan kunsztokra képes, hogy például időben figyelmezteti ügyfelét az indulás optimális időpontjáról, amelyhez a rendszer a felhasználó okostelefonján elmentett naptárbejegyzéseket és a forgalom valós idejű információit is folyamatosan elemzi. A MINI Connected mindemellett olyat is tud, hogy megjegyezze az ügyfele által legtöbbet látogatott úti célokat és a legkedveltebb útvonalakat, így útvonal-tervezés esetén ezeket részesíti előnyben.
Röviden összefoglalva: Az új MINI Countryman a valaha készült legnagyobb és legsokoldalúbb modell a márka 57 éves történetében, a minden tekintetben új fejlesztésű autót pedig a helykínálat, a funkcionalitás, az atletikus kisugárzás és a prémium minőség terén egyaránt figyelemre méltó fejlődés jellemzi.

minicountryman2017
minicountryman2017a
minicountryman2017b
minicountryman2017c
minicountryman2017cs
minicountryman2017d
minicountryman2017dz
minicountryman2017dzs
minicountryman2017e
minicountryman2017f
minicountryman2017g
minicountryman2017gy
minicountryman2017h
minicountryman2017i
minicountryman2017j
minicountryman2017k
minicountryman2017l
minicountryman2017ly
minicountryman2017m
minicountryman2017n
minicountryman2017ny
minicountryman2017o
minicountryman2017p
minicountryman2017q
minicountryman2017r
minicountryman2017s
minicountryman2017sz
minicountryman2017t
minicountryman2017ty
minicountryman2017u
minicountryman2017v

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem