Friday, 27, Jan, 8:06 AM

Masszív felépítésével, ötüléses utasterével, valamint - opciós - ALL4 intelligens összkerékhajtással a MINI legsokoldalúbb négykerekűje nem csupán a hétköznapokban, hanem a hosszabbra nyúló hétvégi utazások alkalmával és a járatlan terepeken is megbízható társa a családos rajongóknak. Innovatív újdonságaival és ötletes extrafelszereltségeivel most még inkább praktikus, s a korábbinál is jobban személyre szabható.

Tovább hódít a MINI és a Countryman, ráadásul egyre szélesebb körben. Már a Countryman első nemzedéke is mérföldkőnek számított a márka történetében: a MINI első négy méternél hosszabb típusaként, négy ajtajával, nagyméretű csomagtér-ajtajával, öt teljes értékű ülésével és összkerékhajtásával teljesen új vásárlóközönség szívét vette célba, s mint mára kiderült, telitalálat lett. Mára a MINI teljes újautó-megrendelésének mintegy 30 százalékát ennek a típusnak a különböző változatai teszik ki.
Összetéveszthetetlen karosszériaarányainak köszönhetően az új MINI Countryman azonnal felismerhető, mint a brit gyártó modellcsaládjának legnagyobb tagjaként. Ugyanakkor a típus-specifikus tetővonal újraértelmezi a MINI-re jellemző, háromrészes karosszériatagolást, miközben a magas építés és az emelt hasmagasság kettőse bőséges utastéri helykínálatot, masszív karaktert és magával ragadó vezethetőséget sejtet – épített és járatlan utakon egyaránt. Az opcióként megrendelhető MINI ALL4 külső felszereltségi csomag tetősínek még tovább nyomatékosítják az autó praktikumát, miközben a MINI John Cooper Works tételek extra adag sportosságot kölcsönöznek számára.
Természetesen a 2020-as generáció számos újdonságot is hordoz a karosszériáján. a finomhangolt frontrész letisztult lökhárítója és újratervezett, hatszögletű hűtőrácsa erőteljes fellépést garantál a Countryman számára. A vékony króm kerettel szegélyezett rácsot a MINI Cooper Countryman és a MINI Cooper D Countryman esetében három vízszintes betét tagolja, a MINI Cooper S Countrymannél és a MINI Cooper SD Countrymannél viszont a tervezők méhsejt-mintázatú rácsozást alkalmaztak, egyetlen króm betéttel és vörös „S” típusjelzéssel kiegészítve.
Ezzel párhuzamosan a legkorszerűbb LED-technológiás első fényszórók is megérkeztek a MINI széleskörű alapfelszereltségébe: az egyedülálló, enyhén aszimmetrikus első fényszórók kör alakját mindkét oldalon egy folytonos fénycsík öleli körbe, amely a nappali menetfény és az irányjelző funkcióját is ellátja. Eközben az integrált irányjelzők kanyarodás közben megvilágítják az úttest szélét, a LED-es ködlámpák pedig parkolófényként is funkcionálnak.
Opcióként változó távolságifény-elosztású, mátrix funkcióval felszerelt adaptív LED-technológiás egységek is választhatók, ezeket automatikus elvakítás-mentes funkcióval is felvértezték. Ami azt jelenti, hogy a fényszóró a távolsági fényt négy részre osztva bocsátja ki, amelyek 70 km/órás sebesség fölött automatikusan alkalmazkodnak a forgalmi szituációkhoz és egymástól függetlenül aktiválhatók, illetve lekapcsolhatók. Vagyis amint az új Countryman első kamerája szemből érkező vagy hamarosan utolérendő autót érzékel, az intelligens rendszer a jármű környezetét csupán tompított fénnyel (megakadályozva ezzel a többi közlekedő elvakítását), az út többi részét pedig továbbra is távolsági fénnyel világítja meg.
A hátsó lökhárítót ugyancsak átrajzolták a dizájnerek, tovább erősítve az autó rendkívüli kisugárzását. A függőleges elrendezésű, króm keretes hátsó lámpák szintén LED-esek, a világító funkciók pedig együttesen a brit zászló motívumát rajzolják ki. Végül, de nem utolsósorban a Countryman személyre szabhatóságát új fényezések és felszereltségi csomagok fokozzák: bemutatkozik a White Silver metál és a Sage Green metál árnyalat, a Piano Black Exterior csomag pedig kivételesen látványos megjelenést garantál.
Az új MINI Countryman a sokoldalú vezethetőség és a sokoldalú utastér tökéletes kombinációját kínálja: ahátsó üléssorban három teljes értékű ülés található, a nagyobb csomagok könnyed szállítása érdekében azonban a háttámla 40:20:40 arányban osztott és dönthető. A raktér alapra 450 literes, de könnyedén 1390 literesre bővíthető. Az üléskárpitok között újdonság a Chester Indigo Blue és a Chester Malt Brown bőrözés, a műszerfal alsó felét és az ajtókárpitokat pedig mostantól nem különálló extraként, hanem az utastér-bőrözés szerves részeként, harmonikus bőrözési árnyalatban rendelhetik meg a vásárlók. Alap a Piano Black árnyalatú műszerfal- és ajtókárpit-betét is, amelyeket sötét British Oak dekorcsíkok hoznak kontrasztba. A rendkívül exkluzív MINI Yours és MINI Yours Interior Styles Shaded Silver utastéri kiegészítők elegáns sportosságot csempésznek a kabinba.
Továbbfejlesztett motorpalettájával a MINI Countryman a vezetési élmény és az üzemanyag-takarékosság minden korábbinál optimálisabb egyensúlyát váltja valóra. Emellett a benzines erőforrások részecskeszűrőinek és a dízelüzemű motorok AdBlue adalékanyag-befecskendezéssel dolgozó SCR rendszerének hála, a MINI különböző változatai a rendkívül szigorú Euro 6d emissziós szabvány előírásainak is egytől egyig maradéktalanul megfelelnek.
A MINI Cooper Countryman háromhengeres benzinmotorja és a MINI Cooper S Countryman négyhengeres benzinmotorja a legfrissebb MINI TwinPower Turbo technológiát használja, melyben a mérnökök a kipufogócsonkot a turbófeltöltővel a hengerfejbe integrálták. Ahogyan a benzines egységek, úgy a dízelek szintén új, optimalizált hatékonyságú indítógenerátort kaptak.
A márkára jellemző elsőkerék-meghajtás alternatívájaként a Countryman négy motorváltozatához elérhető lesz az ALL4 intelligens összkerék-hajtás. Az elektronikus vezérlés gyors és precíz közbeavatkozásaival a rendszer minden vezetési szituációban az útfelület és az adott időjárási körülmény szempontjai szerint osztja el az első és a hátsó tengely között a forgatónyomatékot. A MINI Cooper SE Countryman ALL4 már alapfelszereltségként hibrid-specifikus összkerékhajtással gurul le a gyártósorról. A modell háromhengeres aggregátja az első kerekeket, elektromos motorja pedig a hátsókat hajtja. A rendszer maximális teljesítménye 165 kW / 224 lóerő. A 9,6 kWh bruttó energiateljesítményű lítium-ion akkumulátora pedig egyetlen feltöltéssel 55 – 61 kilométert garantál - tisztán elektromos meghajtással. Utóbbi kivitel hatfokozatú Steptronic automataváltóval kapható alapra, míg a többiben nyolcfokozatú Steptronic automataváltó működik. A legerősebb benzines és dízelüzemű MINIK hétfokozatú Steptronic sport és nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltókkal is kérhetők.
Az új MINI Countryman a beltér felszereltsége tekintetében is minden korábbinál szélesebb alapfelszereltséggel büszkélkedhet. Beletartozik immár a bőr sportkormány is, valamint a magasságban állítható anyósülés. Opció viszont a digitális műszerfali kijelző, a kormány mögé épített, fekete keretbe foglalt kijelző képernyő-átmérője 5 col. A zene- és navigációs rendszerek palettája szintén bővült. Széria a SIM kártya is, amely nemcsak a MINI TeleServices szolgáltatásokat teszi elérhetővé, de Intelligens Segélyhívó (Intelligent Emergency Call) funkcióval is rendelkezik. Az autó folyamatos online jelenléte garantálja a valós idejű forgalmi információkat (RTTI – Real Time Traffic Information), a MINI Online internetes platform elérését és az Apple CarPlay előkészítését.
Az eredeti MINI tartozékok skáláján olyan exkluzív kiegészítők sorakoznak, mint a kerékpárszállító segédkeret, a tetőcsomagtartó, a maximálisan tartós csomagtérszőnyeg, a mindenféle időjárásnak ellenálló utastér-szőnyegek, a MINI Yours Customised program ajtók aljába épített LED-es kivetítői, valamint az extrém sportosságot közvetítő MINI John Cooper Works kiegészítők.
Mindezt áttekintve biztosak lehetünk az új Countryman sikerében, mely egyértelműen a MINI család legsokoldalúbb tagja. Hétköznapokra, hétvégi utazásokra és járatlan terepre egyaránt ajánlva.

minicoopercountrymanall4-2020
minicoopercountrymanall4-2020a
minicoopercountrymanall4-2020b
minicoopercountrymanall4-2020c
minicoopercountrymanall4-2020cs
minicoopercountrymanall4-2020d
minicoopercountrymanall4-2020dz
minicoopercountrymanall4-2020dzs
minicoopercountrymanall4-2020e
minicoopercountrymanall4-2020f
minicoopercountrymanall4-2020g
minicoopercountrymanall4-2020gy
minicooperscountrymanall4-2020
minicooperscountrymanall4-2020a
minicooperscountrymanall4-2020b
minicooperscountrymanall4-2020c
minicooperscountrymanall4-2020cs
minicooperscountrymanall4-2020d
minicooperscountrymanall4-2020dz
minicooperscountrymanall4-2020dzs
minicooperscountrymanall4-2020e
minicooperscountrymanall4-2020f
minicooperscountrymanall4-2020g
minicooperscountrymanall4-2020gy
minicooperscountrymanall4-2020h
minicooperscountrymanall4-2020i
minicooperscountrymanall4-2020j
minicooperscountrymanall4-2020k
minicooperscountrymanall4-2020l
minicooperscountrymanall4-2020ly
minicooperscountrymanall4-2020n
minicooperscountrymanall4-2020o
minicooperscountrymanall4-2020p
minicoopersecountrymanall4-2020
minicoopersecountrymanall4-2020a
minicoopersecountrymanall4-2020b
minicoopersecountrymanall4-2020c
minicoopersecountrymanall4-2020cs
minicoopersecountrymanall4-2020d
minicoopersecountrymanall4-2020dz
minicoopersecountrymanall4-2020dzs
minicoopersecountrymanall4-2020e
minicoopersecountrymanall4-2020f
minicoopersecountrymanall4-2020g
minicoopersecountrymanall4-2020gy
minicoopersecountrymanall4-2020h
minicoopersecountrymanall4-2020i
minicoopersecountrymanall4-2020j
minicoopersecountrymanall4-2020k
minicoopersecountrymanall4-2020l
minicoopersecountrymanall4-2020ly
minicoopersecountrymanall4-2020m
minicoopersecountrymanall4-2020n
minicoopersecountrymanall4-2020ny
minicoopersecountrymanall4-2020o
minicoopersecountrymanall4-2020p
minicoopersecountrymanall4-2020q
minicoopersecountrymanall4-2020r
minicoopersecountrymanall4-2020s
minicoopersecountrymanall4-2020sz
minicoopersecountrymanall4-2020t
minicoopersecountrymanall4-2020ty
minicountrymanfamily-2020
minicountrymanfamily-2020a
minicountrymanfamily-2020b
minicountrymanfamily-2020c
minicountrymanfamily-2020cs
minicountrymanoroiginalaccessories
minicountrymanoroiginalaccessories01
minicountrymanoroiginalaccessories02

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem