Saturday, 04, Feb, 6:51 PM

2022 márciusában egyszerre három különkiadást mutat be a MINI, melyek az összetéveszthetetlen kisautók klasszikus karakterét hangsúlyozzák tovább – exkluzív felszereltségi tételekkel. A Resolute, az Untold és az Untamed Edition következik!

Miért szeretjük a MINI-ket? Naná, hogy az általuk nyújtott vezetési élmény és egyedi megjelenésük miatt. Most, 2022 tavaszán a brit gyártó még magasabb fokozatba kapcsol, s új különkiadásokkal domborítja ki a kisautók erősségeit. Míg a háromajtós, az ötajtós, a Cabrio és a tisztán elektromos Coopers SE portfóliója a Resolute Editionnal gazdagodik, addig a Clubman különlegességét az Untold Edition, a Countryman sokoldalúságát pedig az Untamed Edition emeli új szintre. Mindegyik széria típus-specifikus stílusjegyekkel, kiváltképp figyelemfelkeltő árnyalatokkal és könnyűfém keréktárcsákkal, prémium utastéri tételekkel és exkluzív dekorbetétekkel fokozza tovább a négy keréken átélhető egyediséget.

A Resolute Edition

A Resolute Edition is egyértelműen a MINI zseniális kiállását nyomatékosítja tovább, modern dizájnmegoldásokkal fűszerezve. Így például a mindenféle króm elemet nélkülöző, mégis hagyományos karosszéria-színvilágával, amely a jövőbeni, fenntarthatósági szempontokra fókuszáló MINI-k meghatározó designjegye lehet majd. A Rebel Green fényezés maga a színtiszta sportosság, nem véletlen, hogy korábban kizárólag a MINI John Cooper Works kivitel sajátossága volt. Ráadásul a három- és ötajtós modell esetében Pepper White színű tető és Pepper White külső visszapillantó-házak társulnak hozzá, miközben a Cabrio fekete vászontetővel és visszapillantó tükrökkel villant. Ehhez jönnek még a Resolute Bronze részletek, közéjük tartoznak a kör alakú első fényszórók, a hűtőrács és a hátsó lámpák keretei, valamint az oldalsó irányjelző-panelek, az ajtók és a csomagtérajtó kilincsei. A MINI Cooper S esetében pedig az első lökhárító légbeömlőinek keretei és az üzemanyagtartály-sapka is. A márkaemblémák és a típusjelölések éles kontrasztot alkotnak ezzel, akárcsak a hűtőrács-keret belső éle és a kipufogóvégek, illetve a MINI Cooper S vízszintesen meghúzott hűtőrács-lamellái: ezek egytől egyig Piano Black fényezést viselnek.
A Resolute Edition különleges motorháztető-csíkokat és küszöbléceket is kap: a párhuzamos vonalak alkotta mintát a világos és a sötét arany árnyalatok közötti fokozatos színátmenet, illetve a „RESOLUTE” felirat hangsúlyozza ki. A tökéletes összképhez a 18 colos Pulse Spoke Black könnyűfém keréktárcsák is hozzájárulnak, ám alternatívaként 17 colos Tentacle Spoke Black garnitúra is elérhető.
Az utastérben Black Pearl/Light Chequered színű, szövet/műbőr borítású sportülések alapozzák meg az exkluzív atmoszférát, ehhez fekete könyöktámaszok és térdpárnák társulnak. Igény esetén MINI Yours Leather Lounge felszereltségi csomag is rendelhető hozzá, rendkívül látványos kontraszt-varrásokat és béléseket, a fejtámlákba pedig elegánsan hímzett britzászló-motívumot tartogató Carbon Black árnyalatban. A Nappa bőrrel bevont sportkormány függőleges küllője büszkén viseli a különkiadás nevét, a háromajtós MINI és az ötajtós MINI esetében pedig a tetőkárpit antracit színben pompázik. Eközben a beltér felületein is párhuzamosan futó és egyenletesen ívelt, világos arany vonalak ragyognak a fekete háttér előtt, a gépház csíkjait idézve. Az i-re a pontot a LED-technológiás utastér-világítást kínáló Világítás csomag, valamint a központi műszeregység lézergravírozott gyűrűjét, az ajtókárpitok és a műszerfal fénydizájnját, illetve a belső kilincsek és fogantyúk látványos megvilágítását kínáló Hangulatvilágítás teszi fel. A MINI Vezetési Üzemmódok (MINI Driving Modes) ugyancsak a Resolute Edition része.

Az Untold Edition

Az untold Edition a Clubman ízléses kifinomultságát újfajta sportossággal egyesíti: első ízben választható hozzá a Sage Green metálfény, amihez remekül passzolnak az első és a hátsó lökhárító egyedi, a John Cooper Works aerodinamikai csomag tételei. Az autó alján körbefutó, jellegzetes védősáv most először nem fekete, hanem sötétzöld, a motorház és a tető csíkjai ugyancsak az Untold Edition sajátosságai. A háromdimenziós nyomtatással készült oldalsó irányjelző-panelek különleges formát öltöttek, amely a küszöbtoldatokon és a külső visszapillantó-házakból levetített emblémákban is visszaköszön.
A 18 colos Jet Black/Refined Brass árnyalatú Untold Edition könnyűfém-felniket szintén kifejezetten a különkiadás számára tervezték meg a mérnökök. A finomított sárgaréz tónusú a MINI Cooper S Clubman, a Cooper SD Clubman és a John Cooper Works verzióknál a hűtőrács-kereten, a hűtőrács-lamellákon és a csomagtérajtón elhelyezett típusjelzésen is megjelenik. A tető és a külső visszapillantó-házak fekete fényezése az opcionális extrafelszereltség részeként elérhető tétel. A Piano Black kilincsek, kipufogóvégek, márkaemblémák és típusjelzések az Untold Edition különkiadás szerves részét képezik.
A MINI Untold Edition erőteljes kisugárzása a kabinban is folytatódik, a Sage Green árnyalatú, exkluzív MINI Yours Leather Lounge sportülések világos árnyalatú varrásai és bélései, illetve a háttámla felső és külső részein alkalmazott szövet betétek már első pillantásra rendkívül stílusos ülőfelület benyomását keltik. Alternatívaként a MINI Yours Leather Lounge felszereltségi csomag Carbon Black árnyalatú sportülései is a vásárlók rendelkezésére állnak. a szellőzőrostélyok Refined Brass színű keretei, valamint a Nappa bőrrel bevont sportkormány függőleges küllője és a szőnyegek, amelyek büszkén viselik a különkiadás nevét. Alapfelszereltség továbbá a LED-technológiás adaptív első fényszóró, a MINI Excitement Package, a MINI Vezetési Üzemmódok (MINI Driving Modes), az antracit árnyalatú tetőkárpit és a Világítás csomag.

Untamed Edition

A MINI Countryman sokoldalú kalandor egyéniségéhez az Untamed Edition is hozzátesz: a látványos karosszéria-kiegészítők és utastéri opciók tovább erősítik a legnagyobb MINI masszív kiállását és terepjáró képességeit. A spéci sorozat exkluzivitása nem csupán a Momentum Grey metálfényben, hanem a MINI ALL4 külső felszereltségi csomag fényezett tételeiben is gyökerezik. Az első lökhárító alá épített, terepjáró-stílusú koptatók, a légbevezető nyílások, a küszöbtoldatok és a hátsó lökhárító betétjei egytől egyig a karosszéria Momentum Grey metál árnyalatában pompáznak. A motorháztetőn és a csomagtérajtón elhelyezett, fekete színű MINI emblémák háttere ugyancsak a karosszéria árnyalatát viseli.
A 18 colos Untamed stílusú, kéttónusú, csiszolt felületű felniket kimondottan a MINI Countryman Untamed Editionhoz álmodták meg a dizájnerek, a tető és a külső visszapillantó-házak mellett a tetősínek és az első fényszórók fészkei is fekete színben ragyognak. És miként a küszöblécek, úgy az oldalsó irányjelző-panelek is hegyvidék-ihlette, „Untamed” feliratú grafikai mintát viselnek. Utóbbi felirat a hátsó oldalablakokon is visszaköszön. A belsejében a természet által ihletett zöld és kék színek dominálnak. A MINI Yours Leather Lounge felszereltségi csomag esetében a sportülések exkluzív Highland Green árnyalatát kék és zöld kontraszt-varrással kínálja a gyártó. A műszerfal Frozen Bluestone színű, világító mintázata a küszöbléceken látható, hegyvidék-ihlette grafikai mintát idézi.
A MINI Countryman Untamed Edition kabinjában az „Untamed” felirat az üléseken, a Nappa bőrrel bevont sportkormány függőleges küllőjén, a küszöblécek és a műszerfal hegyvidék-ihlette, dombornyomott háromdimenziós mintájával ellátott szőnyegeken és az antracit-árnyalatú tetőkárpiton, a jellegzetes hegyvidék-ihlette minta pedig az ülések háttámláinak külső felén is visszaköszön. A MINI Countryman Untamed Edition alapfelszereltsége a Világítás csomag, a MINI Excitement Package tételei és a MINI Vezetési Üzemmódok (MINI Driving Modes) is.

P90449317-lowRes
P90449318-lowRes
P90449319-lowRes
P90449877-lowRes
P90449879-lowRes
minicoopers3doorresoluteedition2022
minicoopers3doorresoluteedition2022a
minicoopers3doorresoluteedition2022b
minicoopers3doorresoluteedition2022g
minicoopers5doorresoluteedition
minicoopers5doorresoluteedition01
minicoopers5doorresoluteedition02
minicoopers5doorresoluteedition03
minicoopers5doorresoluteedition04
minicoopers5doorresoluteedition05
minicoopers5doorresoluteedition06
minicoopers5doorresoluteedition07
minicoopers5doorresoluteedition08
minicoopers5doorresoluteedition09
minicoopersclubmanuntoldedition
minicoopersclubmanuntoldedition01
minicoopersclubmanuntoldedition02
minicoopersclubmanuntoldedition04
minicoopersclubmanuntoldedition05
minicoopersclubmanuntoldedition06
minicoopersclubmanuntoldedition07
minicoopersclubmanuntoldedition09
minicoopersclubmanuntoldedition10
minicoopersclubmanuntoldedition11
minicoopersclubmanuntoldedition12
minicoopersclubmanuntoldedition13
minicoopersclubmanuntoldedition14
minicoopersclubmanuntoldedition15
minicoopersclubmanuntoldedition16
minicoopersclubmanuntoldedition17
minicoopersclubmanuntoldedition18
minicoopersclubmanuntoldedition19
minicoopersclubmanuntoldedition20
minicoopersclubmanuntoldedition2022
minicoopersclubmanuntoldedition2022a
minicoopersclubmanuntoldedition2022b
minicoopersclubmanuntoldedition2022c
minicoopersconvertibleresoluteedition
minicoopersconvertibleresoluteedition01
minicoopersconvertibleresoluteedition02
minicoopersconvertibleresoluteedition03
minicoopersconvertibleresoluteedition04
minicoopersconvertibleresoluteedition05
minicoopersconvertibleresoluteedition06
minicoopersconvertibleresoluteedition07
minicoopersconvertibleresoluteedition08
minicoopersconvertibleresoluteedition09
minicoopersconvertibleresoluteedition10
minicoopersconvertibleresoluteedition11
minicoopersconvertibleresoluteedition12
minicoopersconvertibleresoluteedition13
minicoopersconvertibleresoluteedition14
minicoopersconvertibleresoluteedition15
minicoopersconvertibleresoluteedition16
minicooperscountrymanuntamededition2022
minicooperscountrymanuntamededition2022a
minicooperscountrymanuntamededition2022b
minicooperscountrymanuntamededition2022c
minicoopersecountrymanall4untamededition
minicoopersecountrymanall4untamededition01
minicoopersecountrymanall4untamededition02
minicoopersecountrymanall4untamededition03
minicoopersecountrymanall4untamededition04
minicoopersecountrymanall4untamededition05
minicoopersecountrymanall4untamededition06
minicoopersecountrymanall4untamededition07
minicoopersecountrymanall4untamededition08
minicoopersecountrymanall4untamededition09
minicoopersecountrymanall4untamededition10
minicoopersecountrymanall4untamededition11
minicoopersecountrymanall4untamededition12
minicoopersecountrymanall4untamededition13
minicoopersecountrymanall4untamededition14
minicoopersecountrymanall4untamededition15
minicoopersecountrymanall4untamededition16
minicoopersecountrymanall4untamededition17
minicoopersecountrymanall4untamededition18
minicoopersecountrymanall4untamededition19
minicoopersecountrymanall4untamededition20
minicoopersecountrymanall4untamededition2022
minicoopersecountrymanall4untamededition2022a
minicoopersecountrymanall4untamededition2022b
minicoopersecountrymanall4untamededition2022c
minicoopersecountrymanall4untamededition21
minicoopersecountrymanall4untamededition22
minicoopersecountrymanall4untamededition23
minicoopersecountrymanall4untamededition24
minicoopersecountrymanall4untamededition25
minicoopersecountrymanall4untamededition26
minicoopersecountrymanall4untamededition27
minicooperseresoluteedition
minicooperseresoluteedition01
minicooperseresoluteedition02
minicooperseresoluteedition03
minicooperseresoluteedition04
minicooperseresoluteedition05
minicooperseresoluteedition06
minicooperseresoluteedition07
minicooperseresoluteedition08
minicooperseresoluteedition09
minicooperseresoluteedition2022
minicooperseresoluteedition2022a
minicooperseresoluteedition2022b

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem