Sidebar

Friday, 02, Dec, 6:29 PM

Nos, jól tudjuk mind, hogy a vízvezetékért mások a felelősek… viszont, ahogy tavasszal számtalan eHybrid Volkswagen, most a legsportosabb Volkswagenek várnak ránk a balatonfüredi Csermely és Tsa. Kft márkakereskedésében. Többek között kipróbálhatjuk a Golf GTI Clubsportot vagy a T-ROC R kivitelét. Lássuk a medvét, azaz a kínálatot!

Még tavasszal indultak országos turnéra a Volkswagen eHybrid és sport modelljei, a 3500 lovas flotta erősebb fele most, október 7-én érkezik meg a Balaton-parti településre (október 7-12.). Ezúttal nem a környezetvédelemé, netán az alacsony fogyasztásé lesz a főszerep, hanem a lóerők, a Nm-ek, a másodpercek, az olykor„rázós” futóművek és az izgalmas stíluselemek kerülnek a reflektorfénybe.
A 300 lóerős Golf GTI Clubsport például mindössze 5,6 másodperc alatt éri el álló helyzetből a 100 km/h-t. Nem is rossz, ugye?! Ráadásul alapáron kínál sperrdifit, így gyakorlatilag bármikor, bárhol készen áll egy jó kis gyorsulásra. És a csúcs GTI ültetett futóműve pályán is jól teljesít, ha éppen zárt aszfaltcsíkon szeretnénk megkergetni…
Szinte hihetetlen, de a T-ROC R nemcsak ugyanannyi lóerővel bír, mint a Golf GTI Clubsport, de le is hagyja azt egy-egy piros lámpás rajtolásnál. A Launch Control segítségével ugyanis 4,9 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, s akár 250 km/h-val is képes repeszteni. Szép eredmény egy szabadidő-autótól. Persze, az R betű egyet jelent a Volkswagennél a teljesítménnyel, hagyományosan a legerősebb kiviteleket jelölik csak vele. Nem véletlen, hogy a 400 Nm mellé összkerék-hajtás, porgresszív kormányzás és Race üzemmód is jár, plusz néhány különleges optikai kiegészítő. Ezek közé tartoznak a tetőszéli spoilerek, a nagy légbeömlők, valamint a hátsó diffúzor is.
A szuperelegáns, mégis kellően dinamikus és erőteljes Arteon SB R 20 colos Estoril felniken rója a kilométereket, miközben négy kipufogóvég kürtöli világgá, hogy 320 tagú ménes tombol az összkerekes életmód-kombi gépházteteje alatt. A hatalmas légbeömlők ugyancsak a nyújtott és lapos karosszéria sportosságát hangsúlyozzák, naná, hiszen az Arteon SB R akár 270 km/h-s tempóval is képes száguldani a német autópályákon. Durva!
Ugyanilyen erős az aktuális Golf R, mely minden idők legerősebb széria Golfja. Az exkluzív stílusú lökhárítók, a hűtőrács tetején végigfutó kéken világító LED-szalag rögtön elárulja, hogy a valaha volt legerősebb széria TSI egysége dolgozik a négykerék-hajtású sportkompaktban. Az ültetett kasztni, a 19 colos, típus-specifikus könnyűfém felnik, az oldalsó szoknyák és a kék féknyergek ugyancsak erről árulkodnak. Az R-Performance Torque Vectoring rendszerrel ellátott 4MOTION nemcsak az első és a hátsó tengely között osztja el a turbófeltöltős aggregát nyomatékát, hanem a két hátsó kerék között is, ami hihetetlen mozgékonysággal ruházza fel a 320 lóerős Golfot. Ja, hát a Nürburgring Nordschleifén finomhangolták, s az amerikai verzió még Drift módot is kap…
Ehhez képest a Polo GTI 207 lóereje nem tűnik soknak, de könyörgök, az mégiscsak egy kiskocsi. Így a 2 literes TSI benzinmotornak csupán 1400 kilogrammot kell cipelnie… és ne felejtsük, a GTI Polóhoz is jár ültetett futómű, feszesebb csillapítás, valamint elektronikus differenciálzár (XDS). A 17 colos felnik mögött pedig piros féknyergek lapulnak, továbbá méhsejt mintázatú hűtőrács és dupla kipufogó árulkodik a Polo egyéniségéről.
Végül, de nem utolsósorban a Tiguan R-t is elvihetjük a körre, melyről a Volkswagen azt írja, hogy „amennyire stílusos, akkora élményt nyújt neked”. Elvileg amúgy városi SUV-nak született, ám a 320 lóerős csúcsteljesítménye messze túlmutat ezen. A közel 2 tonnás családi autó vezetője akár 250 km/h-val is tud száguldani, ilyenkor csak remélhetjük, hogy nem ülnek a fedélzeten gyerekek. Még jó, hogy a stílusos megjelenésű Tiguan R biztonsági csomagja teljes. Elöljáróban ennyit a Volkswagen sport tesztnapjairól, ha kíváncsiak, hogy nekünk melyik tetszett a legjobban közülük, látogassanak vissza hozzánk a jövő héten. És jelentkezzenek tesztvezetésre! Majd találkozzunk a balatonfüredi Csermely és Tsa. Kft.-nél.

csermelysportroadshownyito2022
volkswagenarteonsbr
volkswagenarteonsbr01
volkswagenarteonsbr02
volkswagenarteonsbr03
volkswagenarteonsbr04
volkswagenarteonsbr05
volkswagenarteonsbr06
volkswagenarteonsbr07
volkswagengolfgticlubsport
volkswagengolfgticlubsport01
volkswagengolfgticlubsport02
volkswagengolfgticlubsport03
volkswagengolfgticlubsport04
volkswagengolfgticlubsport05
volkswagengolfr
volkswagengolfr01
volkswagengolfr02
volkswagengolfr03
volkswagengolfr04
volkswagengolfr05
volkswagenpologti
volkswagenpologti01
volkswagenpologti02
volkswagenpologti03
volkswagenpologti04
volkswagenpologti05
volkswagentiguanr
volkswagentiguanr01
volkswagentiguanr02
volkswagentrocr
volkswagentrocr01
volkswagentrocr02
volkswagentrocr03
volkswagentrocr04
volkswagentrocr05

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem