Sidebar

Friday, 07, Oct, 3:54 AM

A Mitsubishi bemutatta a kifejezetten európai piacra szánt, új generációs ASX-et, mely a Renault Captur három gyémántos ikertestvére.

A B-szegmensben induló ASX – Active Sports X-over - kifutó generációjából közel 380.000 darab talált gazdára Európában, így különösen fontos modell a japán márka számára. „Napjainkban az európai piac legmarkánsabb, és egyre erősebb trendjei az SUV-kategória növekedése és az elektromos hajtásláncok terjedése. Elektrifikált SUV-ként, a fejlett technológiák és kényelmi-szórakoztató rendszerek teljes kínálatával az új ASX tökéletesen megfelel az európai vásárlók elvárásainak” - nyilatkozta Frank Krol, a Mitsubishi Motors Europe elnök-vezérigazgatója.
A japán újdonság nemcsak a Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance CMF-B padlólemezére épül, hanem a Captur ikertestvére, ennek köszönhetően többek között Plug-in Hybrid (PHEV), Full Hybrid (HEV), és Mild Hybrid technológiákat is felvonultat. Ugyanakkor a Mitsubishi Motors jellegzetes ‘Dynamic Shield’ orrkialakításával készült, ami egyszerre sugall robusztusságot és dinamizmust, egyúttal látványos környezetet biztosít az ikonikus háromgyémántos emblémának. Oldalnézetből remekül érvényesülnek a városi szabadidő-autó lendületes körvonalai, az erőteljes, magasra húzott vállai kifejezetten sportos kiállással ruházzák fel az ASX-et. A nagyméretű, 17 és 18 colos kerekek szintén hozzájárulnak a határozott megjelenéshez. Hátul egyedi stílusú LED-ek biztosítják a világítást, itt a dizájnt a csomagtérajtót díszítő, új tervezésű ASX-embléma és Mitsubishi felirat teszi teljessé. A kompakt crossover hatféle színváltozatban választható, a gazdagabb felszereltségű változatok pedig különleges kéttónusú fényezéssel, fekete tetővel is kérhetők.
Az utastérről szintén nehéz újat mondani: a legújabb szórakoztató és kényelmi technológiákkal felszerelt kabin nemcsak stílusos és komfortos, hanem bőséges és jól variálható teret is nyújt. Az alapra 332 literes (VDA) csomagtér további 69 literrel bővíthető, ha az előre-hátra csúsztatható hátsó üléssort a legelső pozícióba állítják. Az új ASX-be kényelmes a beszállás; ez a kulcs nélküli rendszernek köszönhető, ami a belépő szint kivételével mindegyik modellváltozatban alapfelszerelés. Emellett az ülések csípőpontja magasan van, amit a SUV-tulajdonosok – nyilvánvalóan - nagyra értékelnek. Modellváltozattól függően számos szövet- és bőrkárpitozás áll a vásárlók rendelkezésére, a klímavezérlés pedig minden évszakban kellemes hőmérsékletet biztosít. A hideg téli napokon az ülés- és kormánykerék-fűtés javítja a komfortérzetet. A központi helyre beépített Smartphone-link Display Audio (SDA) 7 colos vízszintes, illetve a 9,3 colos függőleges érintőképernyővel szórakoztatja az utasokat, s alapáron jár hozzá a vezeték nélküli okostelefon-vezérlés lehetősége (Apple CarPlay® és Android Auto™), a csúcsváltozatok eközben BOSE® prémium audiorendszert kapnak. A gazdagabb felszereltségű kivitelekben 3D navigációs rendszer működik, továbbá számos személyre szabási lehetőséget biztosít az ASX: az egyéni felhasználói profil beállításától kezdve az alkalmazásokon át egészen a különféle vezetési üzemmódokig a Multi-Sense rendszeren keresztül. Még a műszeregység megjelenését is az egyéni ízléséhez igazíthatja a vezető. A belépő modell egy 4,2 colos kijelzővel kiegészített analóg műszeregyüttessel informálja a pilótát, közepes szinten már 7 colos digitális a kijelző, míg a csúcsváltozatban teljesen személyre szabható 10 colos Digital Driver Display dolgozik.
Az ASX a passzív biztonsági megoldások teljes palettáját felvonultatva óvja az utasait, köztük vezető- és utasoldali első és oldallégzsákokkal, két függönylégzsákkal mindkét oldalon, előfeszítős és överőhatárolós biztonsági övekkel, ostorcsapás-sérülés ellen védő fejtámlákkal és ISOfix gyermekülés-rögzítő pontokkal. Hatékony gyalogosvédelmet biztosít az alapáras Ütközés hatását mérséklő rendszer (FCM), akárcsak a motorháztető, az első lökhárító, a fényszórótestek és szélvédő előtti terület különleges kialakítása, ami egy esetleges gázolás esetén csökkenti a sérülések esélyét.
Mindezen túl az ADAS (Advanced Driver Assistance System – Fejlett Vezetéssegítő Rendszer) teljes kínálatát is felsorakoztatja az ASX: mindegyikben alapfelszerelés az Ütközésmegelőző rendszer gyalogosvédelemmel, a Távolságra figyelmeztető rendszer, a Sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, a Sávtartó asszisztens, a Jelzőtábla felismerés, a Sebességtartó automatika, a Parkolássegítő szenzorok és a Tolatókamera. A magasabb felszereltségi szinteken Holttérfigyelő, Sávközép asszisztens, Sebességhatár túllépés megelőzés, Adaptív sebességtartó automatika (Stop & Go funkcióval) és Automatikus távfény-vezérlés is elérhető. Az automata sebességváltós, HEV és PHEV verziókban működő MI-PILOT (Mitsubishi Intelligent - PILOT) rendszer pedig összehangolja az Adaptív sebességtartó automatika (ACC) és a Sávközép Asszisztens (LCA) működését.

Az új generációs ASX számos fejlett és elektromosított hajtásmódja remekül megfelel az európai város SUV-vezetők sokszínű igényeinek, akár a a csekély károsanyag-kibocsátást, akár az alacsony üzemanyag-fogyasztást, akár az élvezetes teljesítményt tartják fontosnak. Az alapot a háromhengeres, 1,0 literes, turbótöltésű benzinmotor jelenti, amihez hatfokozatú manuális sebességváltó csatlakozik. Azoknak, akik nagyobb teljesítményre vágynak, ott az 1,3 literes, közvetlen befecskendezéses turbómotor a Mild Hybrid rendszerrel, amelynek szíjhajtású indítómotor/generátora lassításkor vagy fékezéskor visszanyeri az energiát, és azt árammá alakítva táplálja a 12 voltos lítiumion akkumulátort, emellett pedig kiegészíti a benzines egység forgatónyomatékát. Ehhez hatfokozatú manuális vagy hétfokozatú, kettős tengelykapcsolós automata sebességváltó (7DCT) is kapcsolódhat. A full hibrid hajtásláncban az 1,6 literes benzinmotort két elektromotor és egy automata sebességváltó egészíti ki. A kínálat csúcsán a Plug-in Hybrid (PHEV) változat áll, az 1,6 literes benzinmotor, két elektromotor és egy 10,5 kWh teljesítményű akkumulátor összehangolásával megalkotott rendszerrel.

A gazdagon felszerelt modellváltozatok könnyen áttekinthető kínálatában mindegyik hajtáslánc megrendelhető lesz már az ASX 2023 márciusi bevezetésekor (a modellkínálat piaconként eltérő lehet).

adattabla
mitsubishiasx2022
mitsubishiasx2022a
mitsubishiasx2022b
mitsubishiasx2022c
mitsubishiasx2022cs
mitsubishiasx2022d
mitsubishiasx2022dz
mitsubishiasx2022dzs
mitsubishiasx2022e
mitsubishiasx2022f
mitsubishiasx2022g
mitsubishiasx2022gy
mitsubishiasx2022h
mitsubishiasx2022i
mitsubishiasx2022j
mitsubishiasx2022k
mitsubishiasx2022l
mitsubishiasx2022ly
mitsubishiasx2022m
mitsubishiasx2022n
mitsubishiasx2022nyito

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem