Saturday, 04, Feb, 6:45 PM

A teljes kínálatot érintő frissítéssel, valamint egy új, exkluzív külső és belső stílust képviselő Advance Sport kivitellel teszi még vonzóbbá nagysikerű kisautóját a Honda a 2023-as modellévtől.

A vásárlói visszajelzéseket is figyelembe véve a Honda alaposan átdolgozta a Jazzt, ezáltal még sokoldalúbbá varázsolva azt. Például az Elegance és az Advance felszereltségű kivitelek mostantól a jellegzetesebb hűtőrácsukkal és a sötétebb fényszóróbetétjeikkel, valamint az átrajzolt lökhárítójukkal még céltudatosabb, még egyedibb benyomást keltenek. Utóbbi speciális, textúrált felületű alsó része jól illik a típusspecifikus, új színekben is megrendelhető könnyűfém keréktárcsákhoz.
A dizájnerek számos változtatást hajtottak végre a Jazz Crosstaron is, hogy még masszívabb, kalandozásra késztetőbb „arca” legyen. A méhsejtszerű kialakítású hűtőrács, az ezüst színű betéteket tartalmazó lökhárítóval kiegészítve olyan, mintha egy haspácél lenne, ami alulról védi a karosszériát. Ezek tökéletesen illenek a szintén új küszöbszoknyákhoz és könnyűfém felnikhez, illetve a vadonatúj, Fjord Mist blue (azaz fjordködkék) fényezéshez.
Míg az Elegance és az Advance felszereltségi szintnél csak a színválasztékot, az anyaghasználatot és a bevonatokat módosították a tervezők, addig a Crosstar belsejében a műszerfalon és az ajtóburkolatokon is változtattak, modernebb kárpitokba öltöztették az üléseket, továbbá minimalista stílusban fogant, kétküllős kormányt szereltek be.
Exkluzív Urban Gray fényezésével, spéci lökhárítójával, magasfényű, fekete tükreivel és 16 colos könnyűfém kerekeivel még a többi verziónál is kívánatosabb a vadonatúj Advance Sport verzió. Belül ráadásul egyedi kombinációjú, fekete szintetikus szarvasbőrből és szürke szintetikus bőrből állították össze a kárpitozást, amelynek az új, háromküllős kormányon, az első könyöktámaszon és az ajtókon látványos sárga öltéssorok adnak kontrasztot.
A Jazz e:HEV mozgatásáról a Honda által fejlesztett, rendkívül fejlett és közvetlen hibrid hajtáslánc áttervezett változata gondoskodik. Az innovatív erőátvitellel társított rendszert két villanymotor és egy Atkinson-ciklusú benzines erőforrás alkotja, működését pedig a három intelligens menetüzemmódot felkínáló Multi-Mode Drive (i-MMD) vezérlőegység szabályozza. A rendszert érintő újítások célja az volt, hogy még könnyebben vezethetővé, egyszersmind még erősebbé váljon a Jazz. Az elektromotorból 10 kW-tal, azaz kis híján 14 LE-vel több teljesítményt csiholtak ki a mérnökök, így 90 kW-os (122 LE-s), míg a generátorból 8 kW-tal többet sajtoltak ki, így az 78 kW-os (106 LE-s) maximális értékkel büszkélkedhet. Ugyancsak erősebb lett a másfél literes, hengerenkénti befecskendezésű, belső égésű motor, melynek 107 lóerős csúcsteljesítményéhez 131 Nm-es maximális nyomaték társul. Eközben a hibrid hajtáslánc CO2-kibocsátása 102 g/km-től indul, az Advance Sport felszereltségi szintnél 106 g/km az alapérték.
Mindemellett optimalizálták az automata váltót és a gázreakciókat is, ezáltal kifinomultabb, egyúttal dinamikusabb a Jazz viselkedése. További érdekességként az Advance Sport egyedi gázpedál karakterisztikát kapott, hogy nagyobb teljesítményt és jobb reakciójellemzőket biztosítson a pilóta számára. Hogy az autó minden részegysége tökéletes harmóniában álljon, az Advance Sport felfüggesztését is áthangolták a fejlesztők. A hátsó felfüggesztés feszesebb az elsőnél, így mérsékleték a hosszirányú erőket, a „keményebb” lengéscsillapítók által tovább nőtt a tapadás és az elérhető kanyarsebesség. Mostantól pedig akár 500 kg-os utánfutó is húzható a Jazzel, és kerékpárszállító rendszer is gond nélkül felszerelhető rá.
Az új Jazz megannyi jó tulajdonsága közül alighanem a legfontosabb a kimagasló, átfogó és fejlett menetbiztonság. Többek között szélesebb látószögű, nagyobb felbontású kamerával gazdagodott a Jazz felszereltsége, ezzel javult a jármű körüli tárgyak, élőlények észlelése, beleértve az útburkolati jelek nélküli szegélycsík felismerését is. Ez már önmagában is jelentősen megkönnyíti a hétköznapi használatot, azonban a Honda szakemberei nem álltak meg itt – a többi aktív menetbiztonsági eszközt is továbbfejlesztették. A Torlódás Asszisztens (Traffic Jam Assist) immáron az alsó sebességtartományokban, 0 km/órától is használható. A fejlett menetbiztonsági és vezetést segítő eszközök mellett roppant hasznos a tíztagú légzsákrendszer is, különösképpen, hogy az első sorban ülőket térdlégzsák és középső légzsák is óvja az ütközések során.
Az új Honda Jazz és Jazz Crosstar forgalmazása várhatóan 2023 első negyedévében kezdődik az európai piacon, míg Magyarországra tavasszal érkezik.

Honda Jazz e HEV ADVANCE SPORT
Honda Jazz e HEV ADVANCE SPORT01
Honda Jazz e HEV ADVANCE SPORT02
Honda Jazz e HEV ADVANCE SPORT03
Honda Jazz e HEV ADVANCE SPORT04
Honda Jazz e HEV ADVANCE SPORT05
Honda Jazz e HEV ADVANCE SPORT06
Honda Jazz e HEV ADVANCE SPORT07
Honda Jazz e HEV ADVANCE SPORT08
Honda Jazz e HEV ADVANCE SPORTnyito

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem