Saturday, 04, Feb, 8:15 PM

Miközben a 911 Dakar opcióként választható Rallye Design csomagja az 1984-es Párizs-Dakar Rally győztes autójára emlékeztet minket, a német sportkocsi-gyártó további három exkluzív dekorfóliát is kínál az újdonsághoz, méghozzá a Safari Rally 1971-es, ’74-es és ’78-as verseny 911-esének színvilágában.

A Porsche 911 ralitörténelme jóval az 1984-es Párizs-Dakar Rally megnyerése előtt kezdődött, az 1970-es évek legendás Kelet-Afrikai Szafari Rally versenyeinek emléke még most is élénken él a rajongókban. A megmérettetés több mint 5.000 kilométeren át zajlott Kenya szavannáin, sivatagos tájain és felföldjein, és mind a mai napig a valaha volt egyik legkeményebb raliként él a szakértők és a sportszerető közönség emlékezetében.
A Porsche 1971-ben vállalta első alkalommal a kihívást gyári csapattal. A módosított 911 S modellek mindössze a csomagtérfedél, az első lökhárító és az ajtók egyszerű, fekete fóliájáról voltak beazonosíthatók, erre emlékezik a vadiúj, 19-es rajtszámot viselő 911 Dakar Rally 1971 dekorfólia szettje. Ezt a számot viselte a verseny legsikeresebb 911-ese, mely az ötödik helyen futott be, volánja mögött a lengyel Sobiesław Zasadával, illetve Marian Bień navigátorral. A dekorfólia szett a Porsche Tequipment kínálatából elérhető bruttó 4.165 euróért.
A Kelet-Afrikai Szafari Rally mindig különösen hosszú szakaszokból állt – 1974-ben a verseny három részből tevődött össze, egyenként 1450-2019 kilométer hosszú etapokkal, melyeket a versenyzőknek mindössze öt nap alatt kellett leküzdeniük. A 99 indulóból végül csak 16 ért sikeresen célba. Björn Waldegård, a svéd ralibajnok, aki már előtte kétszer megnyerte a Monte Carlo Rally-t a Porschével, sokáig vezetett Hans Thorszelius navigátorával együtt egy 911 Carrera 2.7 RS versenyautóval, és 36 perces előnnyel kezdte meg az utolsó, harmadik etapot. Ám egy törött lengőkar cseréje 72 percébe került, így végül csak a második helyen végzett. Versenygépén a fő szponzor kék csíkjai voltak meghatározók, így az aktuális dekorfólia is ebből merít ihletet, ám a vékonyabb csíkok és az ajtók alsó részénél található Porsche logó ad egy csavart a látványnak. A Rallye 1974 dekorfólia szett bruttó 4.165 euróért érhető el.
Björn Waldegård nem adta fel. A két 911 SC Group 4 versenyautó egyikével a svéd újra nekivágott Kenyának és gyorsan megmutatta, hogy győzelemre született. Ugyanakkor a Kelet-Afrikai Szafari Rally minden, csak nem könyörületes: a lengőkarok, a lengéscsillapító és a főtengely meghibásodása ismét hátravetette Waldegårdot az első helyről. Így a villámgyors svédnek be kellett érnie a negyedik pozícióval, miközben a dél-afrikai Vic Preston Jr. és John Lyall jött be másodiknak a másik 911-essel. Az akkori szponzor matricáin a narancssárga, valamint a világos és sötétszürke színek hullámoztak, amelyet jól ismer mindenki az 1958-as Martini Racing Team születése óta. A Porsche tervezői maximális tisztelettel formálták át a történelmi színeket. Az ajtókon látható 14-es rajtszám a második helyen befutó Vic Preston Jr. előtt tiszteleg. A Rallye 1978 dekorfólia szett ára bruttó 5.950 euró.
Mindegyik fóliaszett gyárilag rendelhető a Porsche Exclusive Manufaktur opciójaként. A Rallye 1971 és a Rallye 1974 dekorfólia pedig utólag is elérhető a Porsche Centrum Budapestnél a Porsche Tequipment kínálatából.

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem