Sidebar

Friday, 02, Dec, 5:24 PM

A Caselani olasz karosszériatervező cég a Citroën dizájnereivel karöltve megálmodta a modernkori „kacsa-furgont”, a Berlingo 2CV Fourgonnette változatát. A haszonjármű és személyszállító változatban is megvásárolható, akár tisztán elektromos újdonság október 1-jétől rendelhető.

A legendás Kacsa furgonváltozata, a 2CV AU első példánya még 1951-ben látta meg a napvilágot, utódait azonban egészen 1987-ig gyártották. A Berlingo 2CV Fourgonette nemcsak tiszteleg a neves ős előtt, hanem újra is értelmezi azt - a mai változat összes elismerésre méltó tulajdonságával megfűszerezve.
„Nagyon büszkék vagyunk, hogy a közönségkedvenc Berlingót a Caselani cég – a Citroën márka és az egész autózás történelmében meghatározó – ikonikus 2CV furgonváltozata alapján varázsolta újjá. A tervezés az olasz karosszériaépítő cég műhelyeiben kezdődött, azután pedig már együtt, kéz a kézben dolgoztunk. A projektet a mi tervezőink is figyelemmel kísérték, hogy ne kösse túlságosan gúzsba a designerek kezét az eredeti változat, az új modell pedig hűen tükrözze a mai Citroënek génállományát. A felületek és a belső terek kezelését a szokásosan alkalmazott digitális eszközeinkkel végeztük, ami modern jelleget kölcsönöz a járműnek" – nyilatkozta Pierre Leclercq, a Citroën stílusigazgatója.
A Caselani karosszériacég az olasz autós kultúrában mélyen beágyazott vintage trendet képviseli, ami a magáncélú és a professzionális használatra szánt járművek esetében egyaránt a múlt egyik kultikus modelljének újjáélesztését jelenti, a jelenkor járműveinek korszerű felszereltségével és teljesítményével. A Berlingo esetében az újraértelmezés a maga korában úttörőnek számító „dobozos” Kacsa és a Berlingo furgon sikerei közötti párhuzamra épít, hiszen a kishaszongépjármű változat 1996-os bevezetése óta a szegmens egyik legfontosabb szereplője Európában, és három generációjából összesen több mint 1 891 196 példány talált gazdára.
A Berlingóhoz készülő stílustanulmányt a Caselani cég Obendorfer Dávid tervezőre bízta, aki 2017-ben már megtervezte a Citroën Jumper alapjára épülő új Type H-t, 2020-ban pedig az új Type HG-t a Jumpy/SpaceTourer modellekhez. „A feladat nem a régi furgon formáinak egy az egyben történő átvétele volt, hanem inkább az, hogy egy kis időutazással átültessük egyedi báját egy 21. századi járműre. A Berlingo, mint a Kacsa furgonváltozatának távoli leszármazottja, kitűnő alanynak bizonyult az 50-es évek 2CV-je előtti tisztelgéshez. Izgalmas kihívást jelentett, mivel az eredeti modell arányai teljesen mások voltak, mint a Berlingóé: a Kacsa-furgon első túlnyúlása nagyon rövid volt, motorházteteje kifejezetten hosszú, rakodótere pedig vizuálisan teljesen elkülönült az utastértől. Ezért inkább az eredeti járművet összességében felidéző jellegre igyekeztem koncentrálni, ahelyett, hogy minden egyes dizájnelemet a 2CV fourgonnette szellemében dolgoztam volna át" – nyilatkozta Obendorfer Dávid, a Caselani (magyar származású) formatervezője.
Tehát a Berlingo 2CV Fourgonnette az 1951-ben bemutatott ikonikus 2CV AU, valamint az 1954-es 2 CV AZU modern, stílusos és ihletett örököse. Ennek jegyében a francia modell elülső részét teljesen áttervezték, hogy tükrözze a felmenője jellegzetes vonásait. Például a lökhárítókat és a sárvédőket is új, a karosszériaszerkezethez tökéletesen idomuló üvegszálas elemekre cserélték, amelyeket csipeszekkel és csavarokkal rögzítenek a Caselani lombardiai műhelyeiben, Észak-Olaszországban. Az eredeti, a gépháztól teljesen elkülönülő fényszórókkal ellentétben azonban, a Berlingo furgon kerek lámpái nem egészen válnak el tőle, ez egyértelműen modernebb arcot kölcsönöz az autó számára. A sárvédő feletti hornyok pedig a motor szellőzését is segítik.
Az új furgonon a 2CV AU egy másik izgalmas és emblematikus eleme, a homorú felső vonalú (vagy egy felfelé szélesedő M betűt idéző) hűtőrács is visszaköszön, melynek közepén nagy hangsúlyt kap a térben is kiemelkedő, hatalmas krómozott márkajel. Az erősen ívelt, V-alakú motorháztetővel szoros összhangban álló impozáns hűtőrács mélyen előre nyúlik, azt a benyomást keltve, mintha a kifejezetten légies sárvédők ebbe a központi elembe „kapaszkodnának”. A ködlámpák felett, a jármű teljes szélességében végigfutó karosszériavonal még tovább fokozza ezt a hatást azáltal, hogy kiszélesíti az orr-részt és erősíti annak robusztus jellegét. A lökhárító is látványosan alacsonyra került, ráadásul a fehér festése éles kontrasztot alkot a kasztni színével.
Az átalakító készlet részeként az oldalfalak, a hátsó ajtók, valamint a tető is a Berlingo-karosszériára illeszthető borítást kap. A Kacsa-furgon jellegzetes hullámos lemezeit idéző üvegszálas elemeknek ma már pusztán dekoratív szerepük van. Eredetileg ezek amúgy a karosszéria merevségét biztosították. A Berlingo mindkét hátsó ajtaján egy-egy keskeny, alul-felül lekerekített ablak jelenik meg, a korszerűbb jelleg érdekénben ugyanakkor eltűntették a tervezők az ablakok körül futó vastag fekete tömítéseket.
A Berlingo 2CV Fourgonnette több kulcsfontosságú pontján – így a fényszóróházakon, a motorháztető középső élén, a hűtőrácson és a keréktárcsákon is - krómozott elemek jelennek meg, szintén egyértelmű utalásként a 2CV-re.
A 2CV furgonváltozata annak idején fenekestül felforgatta a kategóriáját eredeti megjelenésével és teljesítményével: a haszonjármű 40–50 km/h-s átlagsebességet tudott produkálni, és 1,88 m3-es hasznos térfogatával – a sofőrt nem számítva – akár 250 kg-nyi rakomány szállítására is alkalmas volt. Az új Berlingo 2CV Fourgonnette esetében már nem hallatszik az egykori kéthengeres motor zaja, és a hűtőrácson sincs már lyuk a kurblinak, a mai kor legjavát kínálja a kényelem, a helykínálat, a modularitás és a biztonság tekintetében is.
A Berlingo furgon-változata akár három személy szállítására is alkalmas (a személyautó-változat öt üléses), valamint sokkal nagyobb sebességre képes. Nyilván nagyobb is elődjénél, amit négyszer akkora – akár egy tonnás – teherbírása és gyakorlatilag megháromszorozott – akár 4,4 m3-es – hasznos térfogata is bizonyít. A Cabin Extenso® rendszernek köszönhetően az utasülés mozgatásával akár 3,09 m hasznos hossz (M méret) is kialakítható.
A vezetés, a ki- és berakodás, valamint a manőverek megkönnyítésére a Berlingo furgonváltozata akár 18-féle vezetéstámogató és 4-féle csatlakozási technológiát kínál: ezek közé tartozik a színes head-up display, a kulcs nélküli nyitás-zárás és indítás, a túlterhelésjelző, a Surround Rear Vision parkolássegítő, de említhetnénk olyan funkciókat is, mint az aktív biztonsági fék, a vontatmánystabilizáló, a lejtmenetvezérlő, a visszagurulás-gátló vagy éppen a holttérfigyelő rendszer.
Mozgatásáról 1.5 BlueHDi dízelüzemű vagy 1.2 PureTech benzinmotor gondoskodik, továbbá elektromos meghajtás is szerepel a kínálatban. Ezzel akár napi 275 km zajoktól és rezgésektől mentes megtételére alkalmas, anélkül, hogy emiatt csorbulnia kellene a hasznos térfogatnak. Akkumulátora pedig 30 perc alatt feltölthető 80 százalékra bármely nyilvános töltőállomáson.
„Az egykori 2CV és HY furgonok őszinte rajongójaként van egy kis gyűjteményem régi Citroën modellekből. A feleségem is osztozik a márka iránti szenvedélyemben, mióta a 2000-es években egy lakóautóvá átalakított Type H-val járta körbe egész Európát. A családunk bővülésével felmerült bennünk az igény egy kellően tágas és kényelmes HY furgon iránt, és feltettem magamnak a kérdést: miért ne használhatnánk hozzá a mai Jumperek vázát, és miért ne rögzíthetnénk azok karosszériájára üvegszálas paneleket? Azután már minden ment a maga útján… A prototípust bemutattuk a Citroën Style munkatársainak, akiket elsőre levett a lábukról a projekt. A gyártás 2017-ben kezdődött, és 2020-ban már a Jumper kisebb testvéréhez készült kittel is kibővült. Az általunk átalakított Citroën furgonok sorából már csak a Berlingo hiányzott. A mai napon végre bemutathatjuk a Berlingóhoz készült 2CV Fourgonnette átalakító készletet, amelynek formaterve a Caselani cég és a Citroën márka munkatársai közös munkájának gyümölcse. Hatalmas örömünkre szolgál, hogy viszontláthatjuk az 50-es évek egyik meghatározó, ikonikus furgonjának barátságos arcvonásait” – nyilatkozta Fabrizio Caselani, a Caselani karosszériatervező cég vezetője. Az retro újdonságra október 1-jétől lehet leadni a megrendeléseket, gyártása pedig 2023 januárjában kezdődik.

Képek: Citroën, Caselani

citroenberlingo2cvfourgonnette
citroenberlingo2cvfourgonnette01
citroenberlingo2cvfourgonnette02
citroenberlingo2cvfourgonnette03
citroenberlingo2cvfourgonnette04
citroenberlingo2cvfourgonnette05
citroenberlingo2cvfourgonnette06
citroenberlingo2cvfourgonnette07
citroenberlingo2cvfourgonnette08
citroenberlingo2cvfourgonnette09
citroenberlingo2cvfourgonnette10
citroenberlingo2cvfourgonnette11
citroenberlingo2cvfourgonnette12
citroenberlingo2cvfourgonnette13
citroenberlingo2cvfourgonnettenyito

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem