Saturday, 04, Feb, 8:09 PM

Kétféle összkerékhajtással, gazdaságos négy- és hathengeres motorokkal, felszereltségtől függően akár 25 féle vezetői segédrendszerrel és 1,19 tonnás maximális teherbírással érkezik meg a strapabíró és multifunckiós munkaeszköz, az új Volkswagen Amarok.

A Volkswagen Haszonjárművek új pickupjának formavilága mindjárt az első pillantásra egyértelművé teszi: egy Amarok áll előttünk – noha e sokoldalú tehetség második generációjának minden egyes milliméterét újragondolták, újraértelmezték és újratervezték.
Mivel az új Amarok fejlesztésekor az volt a cél, hogy a pick-up a legzordabb körülmények között is boldoguljon, így Európában és a világ számos más részén hátsókerékhajtás helyett már alapra összkerékhajtással (4Motion) kerül piacra. Méghozzá motorváltozattól függően kétfélével: a csúcsváltozat a három helyett négy hajtásüzemmódot kínál, melyből a 4A automatikus és állandóan változó nyomatékelosztást kínál az első és a hátsó tengely között a többlamellás tengelykapcsolójának hála.

 

A második generáció képességeit rendelhető differenciálzár, lejtmenet asszisztens és intelligens menetüzemmódok (Drive Modes) erősítik tovább. Vízmosásokon áthajtva az 500-ról 800 milliméterre növelt gázlómélység jöhet jól.
Az új, 5350 milliméter hosszú Amarok mintegy 96 milliméterrel nagyobb az elődjénél, míg a 3270 milliméteres tengelytávja 173 milliméteres pluszt jelent. Utóbbi természetesen tágasabb belteret eredményez a duplafülkés kivitelben, ráadásul mivel rövidültek a karosszéria-túlnyúlások, javultak a terepszögei – elöl akár 30, hátul pedig 26 fok is lehet –, és a terepjáró tudása.
A magasfokú gazdaságosságot és nyomatékgazdag karakterisztikát biztosító motorválaszték ugyancsak fontos tényező lehet az Amarok megvásárlása során. Piactól függően akár négy turbófeltöltésű dízel (négy- és hathengeres TDI) és egy turbófeltöltésű benzinmotor (négyhengeres TSI) sorakozik a kínálatában. Az afrikai piacokon például a négyhengeres, 2,0 literes, 110 kW (150 LE) teljesítményű TDI az alap, míg a következő „lépcsőfok”, a 170 lóerős TDI már Európában is megjelenik. Harmadik szintként a 205 lóerő leadására képes, 2 literes biturbó TDI áll a vevők rendelkezésére, a csúcsverzióban pedig a 3.0 literes, V6-os TDI dolgozik, az Euro 6 kipufogógáz-szabvány szerinti változatában 177 kW (241 LE) maximális teljesítménnyel. Bizonyos országokban alternatívaként egy négyhengeres, 222 kilowattos (302 LE) TSI-egység is választható.
Miközben a 150 lovas Amarokhoz ötfokozatú manuális sebességváltó és hátsókerék-hajtás jár, addig a 125 és 151 kW-os TDI-k hatos manuális váltóval érkeznek Európába. Extraként hat- és 10 fokozatú automata is rendelhető, utóbbi a 204 lóerős kivitelhez. A turbófeltöltésű benzinest szériában tízfokozatú automatával szerelik.
Európában minden automata Amarok akár 3,5 tonna össztömegű utánfutót is vontathat, az új modell szerelvény-össztömege világszerte 6,0 tonnáról 6,5 tonnára nőtt. A duplafülkés modellek maximális hasznos teherbírása 1,19 tonnára bővült. A dupla- (DoubleCab) vagy szimplafülke (SingleCab) mögötti rakfelület egyaránt tágas, a kerékjáratok között rendelkezésre álló 1227 milliméternyi távolsággal egy keresztben vagy hosszában elhelyezett euro-raklap számára is elegendő helyet garantál. A plató hosszúsága zárt ajtóval a duplafülkés kivitelen 1624, míg a szimplafülke mögött 2332 milliméter, ebben az esetben akár két Euro-paletta is felrakható. A rakomány a plató és az akár 529 milliméter magas oldalfalak masszív gyűrűivel rögzíthető.
Mindehhez erőteljes megjelenés és össze nem téveszthető fénydizájn, mely a vízszintes tagolású hűtőrácsot körbevevő karcsú LED-fényszóróknak köszönhető. Az Amarok PanAmericana, az Amarok Aventura és országtól függően az Amarok Style alapfelszereltségében már az IQ.LIGHT LED-Matrix fényszórók szerepelnek. A markáns megjelenésből a látványosan domborodó sárvédők alatt rejtőző 21 col átmérőjű keréktárcsák is kiveszik a részüket.
Praktikusan kialakított kezelőelemeivel és digitális képernyőivel kifejezetten funkcionális és kiváló minőségű belteret nyújt a német pick-up, az anyagválasztása már-már a luxuskategóriájú SUV-okét idézi. A vezetőre összpontosító műszerfalat letisztult elrendezés jellemzi: a kijelzőelemek spektrumát már a 8,0 vagy 12,3 col képátlójú digitális műszeregység (Digital Cockpit), valamint az infotainment-rendszer függőleges állású, 10,1 vagy 12 colos érintőképernyője alkotja. A Volkswagen az Amarokban a digitális funkciók, illetve az ergonomikusan kialakított gombok, illetve a forgatókapcsolók intuitíven használható együttesét alkalmazza: így az infotainment-rendszer hangereje forgatógombbal állítható, míg az összkerékhajtás beállításai, illetve a parkolás, a légkondicionálás és a vezetői segédrendszerek gombokkal vezérelhetők. A 640 watt teljesítményű Harman Kardon hangrendszer ugyancsak harmonikusan illeszkedik a kiváló minőségű részletmegoldásokkal teletűzdelt környezetbe, hasonlóképpen az elegáns kontrasztárnyalatú díszvarrással kidolgozott, különösen igényes bőrhatású műszerfalborítás (PAnAmericana és Aventura szint). Új ülései szintén az Amarok prémiumpozicionálásához igazodnak: a vezető és az első utas kimondottan ergonomikus, akár strapabíró bőrrel bevont ülésekben foglalhat helyet, amelyek a magasabb felszereltségi változatokban akár tíz irányban elektromosan állíthatók. A duplakabin hátul három felnőtt számára is bőséges helyet és színvonalas kényelmet biztosít.
Felszereltségtől függően akár 25 asszisztensrendszer gondoskodhat fokozott kényelemről és biztonságról, amelyek közül több mint húsz – például az Intelligens sebesség-asszisztens (Intelligent Speed Assist), a be- és kiállást is támogató Parkolási Asszisztens (Park Assist), a 360 fokos nézetet kínáló Környezetmegfigyelő rendszer (Area View), a Sávváltás-asszisztens (Side Assist) és a Közlekedési táblák felismerő funkciója (Road Sign Recognition) – újdonság az Amarok második nemzedékének a fedélzetén.
Fontos a világjárók számára, hogy a tető statikus terhelhetősége 350 kilogrammra emelkedett, ami például egy tetősátor számára is elegendő. Gyári opcióként vagy a tartozékok választékában olyan felszerelések is rendelkezésre állnak majd, mint az akár 21 col átmérőjű könnyűfém keréktárcsák, a terepes (All-Terrain) gumiabroncsok (18 col átmérőig) és a különböző vonóberendezések. A plató választható extrái között olyan hasznos megoldások is megtalálhatók, mint a kerékpártartó, a multifunkciós szállítórendszer, a különböző raktérrolók (Rollcover) és a plató felett átívelő hátsó bukócsövek (Styling Bar) legkülönfélébb kiviteleinek kínálata, valamint a kizárólag az Amarok Aventura számára rendelhető sportos (Sports Bar) bukókeret.
Végül, de nem utolsósorban az Amarok ötféle - az Amarok, Life és Style, valamint a PanAmericana és az Aventura - felszereltséggel vihető haza. A 170 lóerős, 6 sebességes Amarok 2.0 TDI 4Motion induló ára Magyarországon nettó 14.544.000 forint, de rendelhető lesz a többi verzió is. Az árakkal kapcsolatos bővebb információk a Volkswagen Haszonjárművek konfigurátorában elérhetők.

volkswagenamarok
volkswagenamarok01
volkswagenamarok02
volkswagenamarok03
volkswagenamarok04
volkswagenamarok05
volkswagenamarok06
volkswagenamarok07
volkswagenamarok08
volkswagenamarok09
volkswagenamarok10
volkswagenamarok11
volkswagenamarok12
volkswagenamarok13
volkswagenamarok14
volkswagenamarok15
volkswagenamarok16
volkswagenamarok17
volkswagenamarok18
volkswagenamarok19
volkswagenamarok20
volkswagenamarok21
volkswagenamarok22
volkswagenamarok23
volkswagenamarok24
volkswagenamarok25
volkswagenamarok26
volkswagenamarok27
volkswagenamarok28
volkswagenamarok29
volkswagenamarok30
volkswagenamarok31
volkswagenamarok32
volkswagenamarok33
volkswagenamarok34
volkswagenamarok35
volkswagenamarok36
volkswagenamarok37
volkswagenamarok38
volkswagenamarok39
volkswagenamarok40
volkswagenamarok41
volkswagenamarok42
volkswagenamarok43
volkswagenamarok44
volkswagenamarok45
volkswagenamarok46
volkswagenamarok47
volkswagenamarok48
volkswagenamarok49
volkswagenamarok50
volkswagenamarok51
volkswagenamarok52
volkswagenamarok53
volkswagenamarok54
volkswagenamarok56
volkswagenamarok57
volkswagenamarok58
volkswagenamarok59
volkswagenamarok60
volkswagenamarok61
volkswagenamarok62
volkswagenamarok66
volkswagenamaroknyito

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem