Saturday, 04, Feb, 8:48 PM

A Scania 2022 júniusában mutatta be a regionális áruszállításra szánt teherautóit, s az eddig megrendelt mennyiség világosan megmutatja, hogy van igény az elektromos teherautókra.

Hét hónappal a regionális áruszállításra szánt elektromos teherautók bemutatása után a Scania egyre növekvő érdeklődést tapasztal ezen járművek iránt. „Tisztában vagyunk vele, hogy a széles elektromos teherautó kínálatunkkal fenntartható, zéró emissziós megoldásokat kínálunk az ügyfeleinknek. Az eddig beérkezett megrendelések száma jól tükrözi, hogy a piac egyre inkább készen áll az elektrifikációra” – jegyezte meg Fredrik Allard, a Scania elektrifikációért felelős részlegének vezetője.
A 640-es darabos megrendelésállomány, valamint az a tény, hogy ezeket kifejezetten regionális áruszállításra szánják, jól tükrözi, hogy a Scania olyan villanyteherautókat kínál, amelyek megfelelnek az áruszállításban, valamint a villanyosításban érdekelt piaci szereplők igényeinek. A 624 kWh kapacitású akkumulátor csomag fontos előrelépést jelent az elektromos teherautók terén, valamint azok felhasználhatósága szempontjából a regionális áruszállításban.
„A bemutatás óta megrendelt elektromos teherautók száma minden várakozásunkat felülmúlja. Azt látjuk, hogy Európából, valamint Mexikóból közel 140 ügyfél döntött úgy, hogy belevág a flottájának villanyosításába. Volt olyan ügyfél, aki több mint 40 darab elektromos teherautót rendelt” – hangsúlyozta Fredrik Allard. Az olasz Gruber Logistics, amely vezető szerepet tölt be a digitalizációban, például közel 30 darab elektromos teherautót vásárolt egyszerre. „A Scania alaposan kielemezte a szállítási tevékenységünket. Ők komplex megoldást kínáltak, ideértve a töltést is, amely tökéletesen kielégíti az igényeinket. Ezek a regionális áruszállításra szánt teherautók csak a kezdetet jelentik, de már most nagyon-nagy izgalommal tölt el bennünket, hogy közösen léphetünk a Scaniával az áruszállítás villanyosításához vezető ösvényre” – jegyezte meg Andrea Condotta, a Gruber Logistics PR-kapcsolatokért felelős vezetője, illetve innovációs menedzsere.
A regionális áruszállításra szánt teherautók bemutatása fontos mérföldkő volt a Scania és partnerei számára, amelyek megnövelt hatótávot kínálnak minden felhasználási területen. Ez új lehetőséget jelent a hulladékgyűjtésben érdekelt üzemeltetők számára, valamint az áruszállítás teljes ökoszisztémájára is. A regionális áruszállításra szánt e-teherautók gyártása 2023 negyedik negyedévében fog elstartolni.

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem