Saturday, 04, Feb, 7:57 PM

A HAPP Fuvarozó és Szállítmányozó Kft. 10 darab Scania R450 nyerges vontatót vehetett át a márkaimportőr lébényi telephelyén. Az 1991-ben alapított, a nemzetközi fuvarozásban is szolgáltató vállalat flottájában jelenleg több mint 130 gépjármű található meg. 

A tűzpirosra fényezett új Scania R450-es nyerges vontatók kulcsait Happ Oliver, a HAPP Fuvarozó és Szállítmányozó Kft. ügyvezető igazgatója vette át Kiss Sándortól, a Scania Hungaria Kft. új jármű értékesítőjétől. Az átadott griffes nyergesekkel immáron 25 darabra nőtt a Södertäljében gyártott teherautók és nyergesek száma a magyar cégnél.
„Mindig különleges alkalom, mikor pilótáink a nullkilométeres vasakat először hozzák el a telephelyünkre, mert tudjuk, hogy ezek a gépek a milliónyi kilométeren keresztül szállítják majd az emberek számára az élelmiszereket, gyógyszereket, minden olyan árut, amit aztán a boltok polcairól levehetünk majd” – jegyezte meg az átadás kapcsán Happ Oliver, a HAPP Fuvarozó és Szállítmányozó Kft. ügyvezető igazgatója. Hozzátette: azért esett a választásuk a Scaniára, mert a tavalyi évben kiírt tenderen ár-érték arányban a svéd cég hazai képviselete adta a legjobb ajánlatot. Éppen ezért nem volt kérdés, hogy Scania nyerges vontatókkal bővítik a flottájukat.
A tűzpiros Scania R 450-esek 2070 mm belmagasságú hálófülkével rendelkeznek. „Ez a kabin bőséges helyet kínál a járművezetők számára és nemcsak belföldezni, hanem nemzetközizni is lehet vele. Ezek a fülkék ugyanis nemcsak egy sofőrággyal, hanem egy lehajtható második ággyal is el vannak látva” – hívta fel a figyelmet Kiss Sándor, a Scania új jármű értékesítője. Hozzátette: a most átadott Scania R 450-esek olyan kényelmi funkciókkal is fel vannak szerelve, mint például az utasüléssel szemben kihajtható étkezőasztal, a sofőrágy alól kihúzható hűtőláda, az állóklíma, vagy az állófűtés.
A HAPP Fuvarozó és Szállítmányozó Kft-nek átadott R450-esek hajtásáról 13 literes, hathengeres, SCR-technológiával felszerelt, 450 lóerős, 2350 Nm-res nyomatékot kínáló dízelmotorok gondoskodnak, amelyek akár HVO-val is üzemeltethetők. Ebben az esetben további 2 százalékkal csökkenthető az üzemanyag-fogyasztásuk. A gépjárművezetők munkáját pedig olyan fejlesztések segítik, mint például a távolságtartó tempomat, a vészfékasszisztens, a sávváltást segítő asszisztens, vagy az éberségfigyelő rendszer.
A Scania új jármű értékesítője kiemelte, hogy az új R 450-esekhez sofőrtréningeket is biztosítanak, amelyeket a HAPP-nál fognak végrehajtani. „Valamennyi sofőr, aki ezekkel a nyergesekkel fog dolgozni, egy hosszabb ideig tartó, komplex tréningben vehet részt, amelynek során nemcsak a járművek kezelésével és tudásával kapcsolatos információkban lehet elmélyülni, hanem lehetőséget biztosítunk az üzemanyag-takarékos vezetéssel kapcsolatos információk felfrissítésére is” – emelte ki a szakember.
Ahogy minden újonnan forgalomba helyezett Scania nyerges vontató és teherautó, úgy a HAPP R 450-esei is el vannak látva a Scania flottakezelő rendszerével, amely rengeteg szolgáltatást foglal magában. Egyik legfontosabb előnye, hogy egy esetleges meghibásodás esetén akár távoli diagnosztikát is végre lehet vele hajtani, így a mentésnél a szakemberek már tudni fogják, hogy milyen alkatrészre van szükség. 

Scania HAPP 1
Scania HAPP 10
Scania HAPP 11
Scania HAPP 12
Scania HAPP 13
Scania HAPP 2
Scania HAPP 3
Scania HAPP 4
Scania HAPP 5
Scania HAPP 6
Scania HAPP 7
Scania HAPP 8
Scania HAPP 9

 


 

   Email:  [email protected]

Teszt

Történelem