CUPRA Leon 2020 Szülinapi meglepetés

A márka második születésnapján a CUPRA megnyitotta az új központját, s egyben megtartotta az új Leon sorozat világpremierjét is.

cupraleon2020cs„A CUPRA, mint független márka két évvel ezelőtti létrehozására vonatkozó döntés nem alakulhatott volna jobban, mert e rövid idő alatt a legjövedelmezőbb üzleti egységünk lett. A CUPRA lehetőséget ad a SEAT számára jövedelmezőbb modellek előállítására és új ügyfelek elérésére. A két márka együttesen biztosít erőforrásokat és működési alapot a növekedés folytatásához. Most úgy döntöttünk, hogy a márka megerősítésére felépítjük saját vállalati központját”- mondta Carsten Isensee, a SEAT ügyvezető elnöke, a pénzügyek és az informatika alelnöke, a CUPRA Leon bemutatóján tartott sajtótájékoztatón.
cupraformentor01Ebben az évben a CUPRA arra törekszik, hogy bemutassa képességeit az autópiacon, szélesítve kínálatát, és bővítve a nemzetközi jelenlétét. A CUPRA Ateca sikere mellett a márka az első CUPRA Leon-nal, a ferdehátú és a Sportstourer verziókkal, valamint a CUPRA Formentorral, az első kifejezetten a márka által tervezett modellekkel erősíti termékportfólióját.
cupraleon2020Wayne Griffiths, a CUPRA vezérigazgatója és a SEAT értékesítésért és marketingért ügyvezető felelős alelnöke hangsúlyozta, hogy „az elmúlt két évben elért eredmények - közel 40 000 autó eladásával - bizonyítják ennek a márkának a nagy lehetőségeit. A CUPRA erőteljesebben növekszik, mint amire számíthattunk, ezért otthont kellett építenünk a CUPRA Család számára, és megdupláztuk alkalmazottjaink létszámát 200 főre. Most egy új szakaszba lépünk, ahol három hibrid autó bevezetésével bebizonyíthatjuk, hogy a sportosság elektromos is lehet, amely lehetővé teszi számunkra, hogy ebben az évben elérjük kezdeti célunkat, az eladások megkétszerezését két-négy év alatt.”
cupraformentor07Griffiths azt is bejelentette, hogy a CUPRA Formentor sorozatgyártásra érett modellje az idei Genfi Autószalonon mutatkozik be első alkalommal, és várhatóan az év második felében már a piaci bevezetésre is sor kerül.
cupraleon2020cA CUPRA a központ hivatalos megnyitása alkalmával bemutatta a CUPRA Leon új családját: a ferdehátú és a Sportstourer verziókat a nagy teljesítményű motorok széles skálájával, a benzinmotortól a plug-in hibridig, háromféle lehetőséggel: 245, 300 és 310 LE teljesítménnyel. Az év utolsó negyedévében piacra kerülő CUPRA Leon a „Leonok királyának” tekinthető. A márka logójával az első CUPRA Leon dizájnt, kényelmet és a legújabb technológiát kínálja az autózás szerelmeseinek, akik nyitottak az elektrifikációra, vezetési élményt és teljesítményt keresnek.
cupreeracerA Cupra az e-Racer új verzióját, azaz a világ első teljesen elektromos versenyautóját is leleplezte. Wayne Griffiths, a márka vezérigazgatója megerősítette a CUPRA részvételét a PURE ETCR elektromos túraautók bajnokságában, amely ebben az évben kezdődik, Mattias Ekström és Jordi Gené közreműködésével.
cupraleonsportstourerA verseny világából született márka mérnökei kifejlesztettek egy új benzinmotoros versenyautót is, a CUPRA Leon Competiciónt. Ekström és Gené feladata volt a jármű leleplezése, kiemelve annak aerodinamikai hatékonyságának javulását, valamint a 3D nyomtatás révén kifejlesztett könnyű alkatrészek használatát a súlyeloszlás javítása érdekében. További részletek hamarosan!

Pin It