Polestar Precept Vízió

A fenntartható anyagokból készülő, fejlett digitális HMI-technológiával és biztonsági arzenállal felvértezett Precept tanulmányautó megmutatja a skandináv márka jövőképét. Premier Genfben, március 3-án.

polestarprecept03„A Precept egy látomás, mely megmutatja, hogy mi a Polestar, s mi teszi a márkát relevánssá” – mutatja be Thomas Ingenlath, a Polestar vezérigazgatója a koncepciót. „Az autó egyértelmű válasz a társadalmi és az ipari kihívásokra. Nem a távoli jövő álma, hanem az elkövetkező évek járműveinek előfutára, rávilágítva arra, hogy hogyan alkalmazzuk az innovációkat annak érdekében, hogy minimalizáljuk a környezeti hatásokat” – tette hozzá.
polestarprecept05Vagyis a Polestar Precept minimalistán atletikus formája a skandináv márka jövőbeli autóit vetíti elénk. A dizájn ugyan alapvetően az aerodinamikai hatékonyságra összpontosít, ám a hosszú, 3,1 méteres tengelytáv, mely egy nagy akkumulátorcsomag befogadására is „szolgál”, rendkívül alacsony és karcsú sziluettet eredményez, nem mellesleg a hátsó lábtér is hatalmas. A hagyományos hűtőrács helyére a Polestar SmartTone költözött, mely a biztonsági érzékelőket és a vezetéstámogató asszisztensek háttér-technológiáját foglalja magában. Többek között két radart és egy nagyfelbontású kamerát. A tetőn elhelyezett LIDAR konzol pedig már optimális láthatóságot biztosít a kiterjesztett vezetéstámogató rendszerek következő nemzedéke számára. Feltétlen említést érdemel még az autó orrán elhelyezett integrált elülső szárny, mely felgyorsítja a hosszú motorháztető felett áramló levegőt, ezzel is fokozva az aerodinamikai hatékonyságot. Ennek jegyében a konvencionális visszapillantó tükröknek is mennie kellett, helyüket kamerák vették át.
polestarprecept07A Precept utasterét a fenntarthatóság határozza meg, az újszerű belső anyagok tökéletes harmóniában állnak a fejlett csúcstechnológiával, miközben a környezeti hatásokat minimalizálják. A Bcomp len alapú kompozit kárpitok ráadásul könnyűek is. Az ülések ugyanakkor újrahasznosított PET palackokból, a szőnyegek pedig „regenerált” halászhálókból készülnek. Ezek az elemek a digitális művészettel kombinálva prémium luxus atmoszférát biztosítanak az utasok számára. A következő generációs, Android alapú HMI (Human-Mchine Interface) egy 15 colos álló formátumú központi kijelzőből és egy 12,5 colos műszerfalból áll össze. Az újszerű műszerpultban több intelligens érzékelő pásztázza a vezetőt, melyek – például a szemkövetés által – javítják az infotainment rendszer használhatóságát vezetés közben. A Polestar Precent a Genfi Autószalonon debütál, március 3-án.

Pin It