BMW C 400 X - "Színes" egyéniség

2011-ben a BMW C 600 Sport és a BMW C 650 GT prémium nagyrobogó-páros bemutatásával a BMW Motorrad egy újabb kategória, a városi mobilitás irányába nyitott, most pedig még egy lépéssel tovább megy: bemutatkozik közepes méretű robogója, a BMW C 400 X. Az új BMW C 400 X nem csupán egy ötletes kétkerekű, amely a belvárosi dugókban cikázva könnyedén eljut A-ból B-be, hanem azt hirdeti, hogy a városi mobilitás mennyire élménydús is lehet. Az új BMW C 400 X ülésében a motoros nem a két pont közötti legrövidebb szakaszt keresi, hanem az úti cél felé vezető legintenzívebb, legkalandosabb útvonalat – pusztán az élmény kedvéért. Az új BMW C 400 X meghajtásáról egy vadonatúj fejlesztésű egyhengeres erőforrás gondoskodik, 25 kW / 34 lóerő maximális teljesítménnyel, amelyhez egy fokozatmentes automataváltó (CVT) kapcsolódik. Kigyorsítások közben – kiváltképp csúszós útfelületeken – az automatikus menetstabilizáló rendszer (ASC – Automatic Stability Control) felel a biztonságért. Az új BMW C 400 X egy acélból készült, masszív csővázra épül, a rugózási és lengéscsillapítási feladatokat pedig az első keréknél egy teleszkópvilla, míg a hátsó keréknél két rugóstag végzi. A rugók útját és a lengéscsillapítók keménységét a mérnökök az egyszerre sportos, dinamikus és kényelmes motorozás szempontjai szerint állították be. A minden forgalmi szituációban erőteljes lassulásról nagyteljesítményű fékrendszer gondoskodik, az első keréken dupla, míg a hátsó keréken szimpla féktárcsával, az alapfelszereltség részeként blokkolásgátlóval (ABS). Az alapfelszereltség részeként kínált, kiváltképp fényes LED technológiás fényszórókon túl az új BMW C 400 X a Connectivity extrafelszerelése részeként egy sor olyan megoldást is kínál, amely páratlanul egyedi innováció a robogó szegmensben.
BMWC400X1A 6,5” átmérőjű színes TFTkijelzővel dolgozó központi műszeregység például az integrált működést kínáló, továbbfejlesztett BMW Motorrad Multi-Controllerrel társítva számos járműfunkció és összekapcsolt eszköz gyors, könnyed kezelhetőségét teszi lehetővé, miközben a motorosnak egy pillanatra sem kell levennie tekintetét az útról. Legyen szó akár a csatlakoztatott okostelefon kezeléséről, a kedvenc album meghallgatásáról vagy az egyszerű, nyilakkal segített navigálásról, a BMW Motorrad Connectivity mindegyik funkciót játszi könnyedséggel a motoros kezébe adja. Az új BMW C 400 X robogóról már első ránézésre megállapítható, hogy a BMW Motorrad C modellcsaládjának tagja: formanyelve egyszerre modern, jövőbe mutató és funkcionális.
BMWC400X28A frontrészt a LED technológiás fényszóró határozza meg, amelyhez az opcionális extrafelszereltség részeként jellegzetes nappali menetfény is társulhat. Ez a fajta világítási koncepció egyértelműen megkülönbözteti riválisaitól a BMW Motorrad közepes méretű robogóját, sportosan dinamikus kisugárzást kölcsönözve a kétkerekűnek. Kiváló szél- és időjárás-védelmével, illetve az egy részből álló, kényelmes ülőlap alá épített, gondosan megtervezett Flexcase-alapú tárolási koncepciójával a közepes méretű robogók újdonsága a hétköznapi használhatóság és a hosszabb utazások minden követelményének megfelel.
BMWC400X14Az új BMW C 400 X fényezési palettájára kétféle árnyalat került fel: a kék (Zenith Blue metallic) szín még inkább előtérbe helyezi az új BMW C 400 X modell modern formanyelvét és sportos jegyeit, miközben a fehér (Alpine White) fényezés a robogó kompakt méretét és könnyed kialakítását nyomatékosítja. A szürke/fekete, illetve piros/fekete ülés az új robogó dinamikus karakterét, kivételes agilitását, egyszerű kezelhetőségét és könnyed irányíthatóságát
nyomatékosítja.
Az új BMW C 400 X különlegességei
- Hatékony, nyomatékos, 350 cm3 hengerűrtartalmú egyhengeres erőforrás fokozatmentes
automataváltóval
- 25 kW / 34 lóerő maximális teljesítmény percenkénti 7 500-as fordulatnál és 35 Nm csúcs
forgatónyomaték percenkénti 6 000-es fordulatnál
- Elektronikus vezérlésű üzemanyag-befecskendezés, digitális motorvezérlő elektronika és
automatikus menetstabilizáló rendszer (ASC)
BMWC400X8
      - Teleszkópvilla az első keréknél és két rugóstag a hátsó keréknél
- Erőteljes fékrendszer blokkolásgátlóval (ABS) már az alapfelszereltség részeként
- LED technológiás világítási koncepció már az alapfelszereltség részeként
- Connectivity: 6,5” átmérőjű színes TFT-kijelzővel dolgozó központi műszeregység számos
funkcióval a gyárilag elérhető extrafelszereltség részeként
- Jellegzetes, dinamikus formanyelv
- Kiváló szél- és időjárás-védelem kifinomult ergonómiával
- Gondosan megtervezett Flexcase-alapú tárolási koncepció
- Látványos fényezések az újdonság hamisítatlan kiállásáért

 BMW híreinket a Rack Autó Kft támogatja:

bmw3asreklam1