Knut Hansen A kékszemű tengerész legendája

Képzelj magad elé egy hajóskapitányt, aki rendkívül őszinte, céltudatos ember volt, és akit senki nem tudott feltartóztatni céljai elérése érdekében.

knuthansendrygin

Ez a legendás német kapitány, miközben szelte a tenger habjait, számtalan kalandba keveredett élete során. Egyénisége, a szabadság és a hazája iránti szeretete példaképpé tette... De hogy jön ő ide? Két hamburgi srác, Kaspar és Martin Knut Hansen értékeit testesítették meg egy ginben. Az általuk egy év alatt kikísérletezett párlatból született a Knut Hansen gin. Számukra fontos volt, hogy tisztelegjenek a szülőföldjük előtt, ezért a gin alkotórészeit a szülőföldjükről szerezték be. Így például a Hamburgtól délre fekvő „Altes Land” kertjeiből szerzik a gin aromáját adó növényeket, a rózsaszirmot pedig a Balti-tenger partján növesztik, melyet még maga Knut Hansen is megfigyelhetett a távcsövével... A Knut Hansen Dry Gint a Németország legészakibb részén található Flensburg kis faluban állítják elő igen bonyolult eljárással. A gint négyszer párolják le kis adagokban, nagyon alacsony energia bevitellel.
knuthansendrygin02Így hozzák létre a különleges ízét és őrzik meg az összetevők természetes aromáját. Ennek a ginnek, mint minden más ginnek, a boróka adja az alapvető ízét. Ezt viszont a két jó barát, Kaspar és Martin uborkás, bazsalikomos ízzel vegyítette, melyet egy kis almával bolondítottak meg. Ha beleszimatolsz az italba, az orrodnak külön élvezet a levendula illat, és ha belekortyolsz, a rendkívüli ízvilágban a citrusféléket is kiérezheted. A 43%-os italt kézzel töltik a más ginnel össze nem téveszthető palackba, melyet kiváló minőségű parafa dugóval zárnak le. Az egyedi üveget Knut Hansen vakítóan kék szemét utánzó kék, kézműves címkével látják el. A hajóskapitány története lehet, hogy képzelet, de a Knut Hansen gin valóságát Te magad is megtapasztalhatod. Hogy valósággá váljon, tölts a poharadba az italból, és gondolj arra, hogy még maga Hansen kapitány is összekacsintana Veled, hogy milyen prémium minőségű italt sikerült hazavinned a kosaradban.
KnutHansenAvontuur1Készült még két speciális széria is ebből a ginből, amelyek a keresztségben az Összetartozás (Togetherness) és a Kaland (Avontuur) nevet kapták. Az Összetartozás kiadás 20 ország 20 egyedi fűszerét tartalmazta 5 kontinensről. A párlat Hamburgban készült és kiváló minőségű whiskey-s hordókba került érlelésre. Az értékesítés a Millerntor galériát támogatja palackonként 5 euróval. A másik izgalmas projekt során az öreg konyakos hordóba töltött gin egy vitorlás hajó rakterében 15.500 tengeri mérföldet utazott. Ennek a hordónak a tartalma került az Avontuur feliratú flaskákba. Jelenleg már egyik speciális kiadás sem vásárolható meg. Aki pedig meg szeretné kóstolni, az a fél decis, a fél literes és a másfél literes kiszerelések közül választhat.

Pin It