Cashcane Black Smoke A rum „Arany Háromszögéből”

Egy autentikus rum, mely a Barbados, Trinidad és Panama által alkotott háromszögből érkezik. A legfontosabb tudnivaló róla, hogy csakis Bourbon hordókban érlelik és nem adnak hozzá sem cukrot, sem egyéb ízesítő anyagokat.

cashcane2

A két kis sziget éghajlata jelenleg tökéletes a cukornád termesztésére és az idegenforgalom mellett az országok legnagyobb bevétele pont a kiváló rumok gyártásából származik. A Cashcane rumok alapvetően blended vagyis kevert rumok, melyek alapjait a három országból válogatják össze. Ezek mindegyike legalább 6-8 éves érlelésen esett át, mely érlelés kizárólag Bourbon hordókban történhet. Ami márka egyik nagy vonzereje, hogy a gyártás során nem használnak hozzáadott cukrot, de más íz vagy illatfokozó szereket sem. Jelenleg a márka három termékkel van a piacon. A Salon Cask egy elég erős, 55%-os párlat, mely ereje mellett tökéletes egyensúlyt alakított ki az intenzív fás ízzel.

cashcane7

Fogyasztását akár magában is ajánljuk, de egy nagyobb jégkockával vagy akár Old Fashion koktálban is megállja a helyét. Az Extra Old kivitel egy tovább érlelt változata a nádcukor párlatának. Az ízek és az illatok jobb harmónájának érdekében ez a kivitel már „csak” 40%-os, de ennek köszönhetően egy nagyon selymes és kiegyensúlyozott italt kapunk. Az ízek terén itt megjelenik a vanília, a kávé és a fa is. A kifinomultabb érzékeléssel rendelkezők még szárított gyümölcsöket és némi dohányt is érzékelhetnek fogyasztás közben.

cashcane8

A nap sztárja pedig kétségtelenül a Black Smoke, melyet a gyártó a világ első füstös rum likőrjeként definiál. A pörkölt maláta rajongóinak új távlatok nyílnak ezzel a rummal, mely már egy kicsit bemerészkedik a whiskyk felségterületére. A 45%-os alkoholtartalom és az egyedi ízvilág miatt mindenképpen az önálló fogyasztását javasoljuk.
Fotók: cashcanerum.com

Pin It