ABB FIA Formula E világbajnokság - A Henkel és a Porsche együttműködése

Világhírű LOCTITE márkájával a Henkel együttműködik a Porschéval azon az ABB FIA Formula E világbajnokságon, amely az egyetlen teljesen elektromos és a leginkább fenntartható motorsport-versenysorozat.

Loctit1

A teljesítmény, az innováció, a megbízhatóság és a fenntarthatóság örökségével, a LOCTITE a TAG Heuer Porsche Formula E csapat hivatalos partnere lett, és professzionális prémium termékeket és széleskörű műszaki szakértelmet nyújt a Porsche 99X Electric-nek, mely a Porsche első teljesen elektromos versenyautója. Az ABB FIA Formula E világbajnokság aktívan támogatja az elektromos mobilitást és az innovatív mobilitási megoldásokat, amelyek világszerte hozzájárulnak a légszennyezés csökkentéséhez és a klímaváltozás elleni küzdelemhez. A Henkel és a Porsche egyaránt elkötelezett a fenntartható jövő felé vezető úton. A Porsche Motorsport folyamatosan fejleszti a Porsche 99X Electric hatékonyságát és megbízhatóságát, hogy a világ legversenyképesebb sorozatában, az ABB FIA Formula E világbajnokságon szerepeljen. A Henkel számos alkalmazáshoz kínál ragasztási megoldásokat, amelyeket mind a Porsche fejlesztőműhelyeiben, mind pedig a versenypályákon használnak. A partnerség részeként a TAG Heuer Porsche Formula E a LOCTITE termékek széles skáláját használja, beleértve különféle nagy teljesítményű epoxi ragasztót, rögzítőanyagot, hézagkitöltő ragasztót, menetrögzítőt (közepes és nagy szilárdságú), szerkezeti ragasztókat, menettömítőket és pillanatragasztókat. Ezeknek a termékeknek a használata teljes mechanikai megbízhatóságot nyújt számos kulcsfontosságú alkalmazáshoz, beleértve a felfüggesztés csapágyait, a sebességváltóház-alkatrészeket és a hajtáslánc csavarjait, egészen a kormánykerék alkatrészekig, O-gyűrűkig és kábelekig. A Porsche motorokhoz és sebességváltókhoz készült tesztberendezések is profitálnak a nagy teljesítményű LOCTITE megoldásokból. Büszkék vagyunk arra, hogy a TAG Heuer Porsche Formula E csapatával dolgozhatunk az ABB FIA Formula E világbajnokságon” – mondja Jörg von Ameln, Henkel Adhesive Technologies alelnök.

Loctit3

„Együttműködésünkkel arra törekszünk, hogy utat nyissunk a motorsport fényes jövője felé. Egyértelműen közös törekvésünk a Porschéhoz hasonlóan, hogy a győzelemért szállunk harcba!” „A partnerség tökéletesen tükrözi közös márkaértékeinket” – teszi hozzá Eric Saunders, Henkel Adhesive Technologies régiós marketing alelnök. „Ez egy ideális platform a LOCTITE elkötelezettségének hangsúlyozására, olyan úttörő technikai innovációs termékek fejlesztése iránt, amelyek a biztonság és a fenntarthatóság tekintetében felülmúlhatatlanok." „Ahhoz, hogy sikeresek legyünk egy ilyen rendkívül versengő sportágban, mint az ABB FIA Formula E világbajnokság, olyan erős partnerekre van szükségünk, akik osztják elkötelezettségünket és elképzeléseinket a motorsport jövőjét illetően. Örömmel üdvözöljük a Henkelt megbízható és erős partnerünkként. A LOCTITE alapfilozófiája és termékei az innovációt és a fenntarthatóságot képviselik, ezért kiválóan illeszkedik a Porschéhoz” – egészítette ki Thomas Laudenbach, a Porsche Motorsport alelnöke. A Henkel, a ragasztók, tömítőanyagok és ipari bevonatok egyik vezető beszállítója a világon, valamint a Porsche, a motorsport egyik legikonikusabb vezető vállalata. Mindkét cég(csoport) története egészen az 1950-es évekig nyúlik vissza, ennek köszönhetően partnerségük egy hosszú és megbízható együttműködés folytatása. 2022. április 9-én Rómában került megrendezésre az ABB FIA Formula E világbajnokság ötödik futama.

Loctit2

A Rome E-Prix-n a magyar, szerb és horvát LOCTITE ipari ragasztástechnikai csapat szurkolóként vett részt köszönhetően a vállalaton belül meghirdetett, LOCTITE Golden Team versenyben elért eredményeinek. Globálisan a LOCTITE 98 értékesítői csapatából 5 EEIMEA nyertes lett, melyből nagy büszkeségünkre kettő is a South Clusterből került ki. „A grand standról kiválóan ráláttunk a versenypálya egyik előzési szakaszára, így nagyon élvezetes volt élőben követni a versenyt és izgulni a TAG Heuer Porsche Formula E Team versenyzőiért” – mondta Nej Zsolt, South Cluster régiós értékesítési vezető. Mindkét versenyző jól szerepelt az ABB FIA Formula E Világbajnokságon, André Lotterer (GER) a negyedik, míg Pascal Wehrlein (GER) a hatodik helyen végzett. A csapatversenyben a Porsche Tag Heuer a tabella második helyére ugrott fel 85 ponttal, míg a pilóták rangsorában André Lotterer a 6. helyen áll 43 ponttal, Pascal Wehrlein egy ponttal lemaradva a 7. helyet foglalja el. Nagy öröm volt a Henkel csapat számára, hogy a TAG Heuer Porsche Formula E Team-nek szurkolhattak a római E-Prix lelátójáról és személyesen tehették fel kérdéseiket Simona de Silvestronak, aki a TAG Heuer Porsche Formula E Team teszt- és tartalékpilótája, és egyben a LOCTITE női márkanagykövete.

Pin It