Honda Civic TypeR Limited Edition Safety Car

Nemcsak a versenyben, hanem a biztonságot illetően is élen jár majd a Honda a FIA WTCR 2020-as szezonjában, a biztonsági autó ugyanis egy Honda Civic Type R Limited Edition lesz.

HondaCivicTypeRLimitedEdition2020csNagy eseménynek lehetett tanúja az, aki még februárban részt vett a Honda és a JAS Motorsport közös milánói sajtótájékoztatón, a két – régóta együttműködő – cég ugyanis bemutatta a Type R modellcsalád legújabb, egyben legextrémebb tagját, a Civic Type R Limited Editiont.
HondaCivicTypeRLimitedEdition2020dzsA Type R Limited Edition Safety Car üde színfolt lesz a versenypályákon, hiszen, a csak ebben a színben elérhető, Sunlight Yellow fényezésben tündököl, és 20”-os, kovácsolt BBS alufelniken, illetve Michelin Pilot Sport Cup-2 abroncsokon gördül. További érdekesség a kétrészes, úszóágyazású tárcsákra épülő fékrendszer és a puritánabb, egyszersmind sportosabb utastér – ezekkel a módosításokkal 47 kg-os tömegcsökkentést értek el a mérnökök a GT változathoz viszonyítva. A Civic Type R Safety Car káprázatos grafikája, egyedi megjelenése „Vanuf” néven ismert belga művész munkája, miként jó pár korábbi hivatalos Honda túraautóé is.
HondaCivicTypeRLimitedEdition2020bAz új Limited Edition mozgatását a Civic Type R kimagasló teljesítményű 2.0 VTEC TURBO erőforrására bízták, ami nem kevesebb, mint 320 LE-t (6500-as fordulatszámnál) és 400 Nm-t ad le. A motorerőnek hála mindössze 5,7 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/órára, és rugalmassága is páratlan.
HondaCivicTypeRLimitedEdition2020dzA WTCR 2020-as, hatfordulós évada szeptember 12-én Ausztriában, a Salzburgringen rajtol el, ahol négy Honda Civic Type R TCR is felsorakozik a rajtrácson. Ebből kettőt az ALL-INKL.COM Münnich Motorsport kettőt pedig az ALL-INKL.DE Münnich Motorsport indít a versenysorozatban.
HondaCivicTypeRLimitedEdition2020dFrançois Ribeiro, a WTCR promótereként ismert Eurosport Events vezetője elmondta: „A rendezvény egyik fő támogatójaként ismert Honda igen gazdag múltra tekint vissza az FIA Túraautó-bajnokságban, ezért nagy öröm számunkra, hogy a Civic Type R Limited Editionnel idén már hivatalos biztonságiautó-partnerei lehetünk a sorozatnak. Egy ilyen különleges, menetbiztonság, sportosság és menetdinamika terén egyaránt kiváló, mégis megfizethető modell tökéletesen illik a WTCR szellemiségéhez.”

Pin It