Silk Way Rally 2021 - Ígéretes a verseny új útvonala!

Megvan a Silk Way Rally jövő évi időpontja! A tíznapos, 5000 kilométeres verseny 3 országon halad át 2021. július 1. és 11. között.

silkway1

A legendás terepraliverseny Szibéria második legnagyobb városából, Omszkból rajtol, átszeli Nyugat-Mongóliát, majd pedig Kínában, Ürümcsiben ért célba a tizedik szakasz végén. Az Altaj hegység, a mongol sztyeppe és a Góbi sivatag elképesztően izgalmassá teszi majd ezt a versenyt, amely szokás szerint nagy kihívás lesz a versenyzőpárosok számára. „A komplikált helyzet ellenére a Silk Way Rally csapata egész évben azon dolgozott, hogy előkészítse a következő versenyt – mondta Vlagyimir Csagin versenyigazgató. – Jövő júliusban a Silk Way Rally indulói teljesen új tájakat fedezhetnek fel, vadonatúj útvonalon mérethetik meg magukat. A szibériai Altaj hegység az érintetlen természetbe kalauzolja őket lélegzetelállító tájakkal, csakúgy, mint Mongolia, bár ott teljesen más lesz a táj, és akkor nem beszéltünk még a Góbi sivatagról, amely a verseny kihagyhatatlan része.” 

silkway2

Frédéric Lequien versenyigazgató-helyettes hozzátette: a jelenlegi különleges körülmények között mindent meg kell tenni a versenyzők részvételének megkönnyítése érdekében, ennek érdekében naprakész logisztikai megoldásokat, a helyzethez igazodó nevezési díjakat, és egy kompakt, tízszakaszos versenyt készítettek elő számukra. Fenntartják a televíziós közvetítés magas színvonalát is: hetven tévécsatorna ad majd hírt az eseményről. Luc Alphand sportszakmai tanácsadóként elmondta: „Fantasztikus tájakat fedeztünk fel a pályabejárás alatt – a tökéletes szabadság érzése járt át minket ezeken a lélegzetelállító helyszíneken. A pályákat mintha kimondottan a terepralira találták volna ki. Itruszk és a Bajkál tó után, ahol 2019-ben jártak a versenyzők Szerbia új részeit fedezhetik fel maguknak, mielőtt átmennek az orosz-mongol határon, majd pedig megérkeznek a Góbi sivatagba.”

Pin It