Rally Megint számítógépes játékban mutatkozik be versenyautó

A 2018-ban konstruktőri, 2019-ben egyéni rally világbajnoki címet szerző, és a pilóták versenyében a jövő hétvégi 2020-as WRC idényzáró monzai futam előtt is élen álló Toyota érthető módon hangsúlyos szerepet kap a FIA Rally Világbajnokság hivatalos játékában, az idén nyáron megjelent WRC 9-ben.

Toyota WRC GR Yaris Concept 2

A motorsport tevékenységének aranykorát élő japán autógyártó, amely nemrégiben azt is bejelentette, hogy a hatszoros WRC világbajnok Sébastien Ogier jövőre is a Toyota GAZOO Racing versenyistálló színeiben versenyzik majd, egészen rendhagyó bejelentést tett a játék most megjelenő frissítése kapcsán. Ez pedig nem más, mint az, hogy a vadonatúj GR Yaris Rally Concept, azaz a Toyota jövőbeni rally versenyautójának prototípusa a WRC 9 aktuális frissítésében mutatkozik be, így a gamerek és a rajongók most bepillantást kapnak a jövőbe (és virtuálisan ugyan, de hamarabb tesztelhetik az autót, mint Ogier), de épp így próbára tehetik magukat a 2020-as Yaris WRC és az 1999-es Corolla WRC virtuális volánja mögött is. A Toyota és a játékfejlesztő NACON bejelentette a gamerek és a rallyrajongók számára, hogy FIA Rally Világbajnokság hivatalos játékában, a WRC 9-ben (amit a KT Racing fejlesztett) decembertől egy belső frissítés után már a vadonatúj Toyota GR Yaris Rally Concept versenygép is szerepel.

A Toyota GR Yaris Rally Concept annak a Toyota GR Yaris utcai autónak a leszármazottja, amit az autós kiadványok széles köre kategóriájának legjobb sportkocsijának tart a piacon. Mivel a Toyota GR Yaris a „WRC szülötte”, így a Toyota és a NACON együttműködésével a WRC 9-be bekerült különleges autó nemcsak a rajongókat töltheti el izgalommal, hanem megvalósítja a Toyota azon célját, hogy még jobban elkötelezze rajongótáborát. Mindezek mellett az autó szereplése izgalmas bepillantást enged a Toyota rallyautók jövőjébe is. A Toyota GR Yaris Rally Concept inspirációjául a Toyota GR Yaris World Rally Car prototípus szolgált, melynek tesztelése az idei évben folyt.

Toyota WRC GR Yaris Concept 3

A TME a TOYOTA GAZOO Racing World Rally Teammel, a GAZOO Racing Companyval és a NACON-nal együttműködve dolgozott azon, hogy a közös álom valósággá váljon. Így az idei szezon eSports WRC bajnokságának abszolút győztese egy vadonatúj Toyota GR Yarist nyerhet. Ritkán fordul elő, hogy a videojátékok rajongói a termék ilyen korai életciklusában kipróbálhassák egy újonnan bemutatott utcai vagy versenyautó videojáték-változatát. A Toyota azért mutatta be már most a Toyota GR Yaris WRC speciális rallyváltozatát a WRC 9-ben, az utcai változatot pedig a Gran Turismo Sportban, hogy demonstrálja a vállalat elkötelezettségét az e-motorport iránt, és örömet szerezzen a rajongóknak a világ minden táján. A vadonatúj Toyota GR Yaris Rally Concept a már eddig is elérhető 2020 Toyota Yaris WRC, és a legendás 1999 Toyota Corolla WRC mellé társul a WRC 9-ben, ahol ezentúl a Toyota rallyautók múltja, jelene és jövője is megtapasztalható a hivatalos WRC játékban. A korlátozásokkal megrendezett 2020-as Rally Világbajnokság ellenére a Toyota Yaris WRC jól teljesített, és versenyben van a kettős világbajnoki cím megszerzéséért. Erre most először nyílt lehetőség azóta, hogy a Toyota visszatért a WRC-be a TOYOTA GAZOO Racinggel. A pilóták tabelláján Elfyn Evans vezet 14 ponttal, csapattársa, Sebastien Ogier előtt. A gyártók versenyében a TOYOTA GAZOO Racing második helyen áll, de csak 7 pont lemaradással a szezonvégi Monza Rally előtt, amit jövő hónapban rendeznek meg.

Toyota WRC GR Yaris Concept 4

A Toyota Corolla WRC alapjául a világ legnagyobb példányszámban eladott típusának nyolcadik generációja szolgált. A versenyautót a Toyota Motorsport GmbH gyártotta (amit nemrégiben átneveztek TOYOTA GAZOO Racing Europe GmbH-nak) és az 1997-es Finn Rallyn mutatkozott be olyan legendás WRC-pilótákkal a kormány mögött, mint Didier Auriol és Marcus Grönholm. A Toyota Corolla WRC-t egy másik Toyota-legenda, Carlos Sainz vitte győzelemre az 1998-as Monte Carlo Rallyn. A következő évben – ami az utolsó volt a Toyota 2017-es visszatérése előtt - a Toyota Corolla WRC az 1999-es Kína Rallyn érte el a márka utolsó WRC-győzelmét, így a Toyota egy harmadik gyártói világbajnoki címmel hagyta el a versenysorozatot. A vadonatúj Toyota GR Yaris Rally Concept mindenki számára elérhető, aki rendelkezik a FIA Rally Világbajnokság hivatalos játékával, a WRC 9-cel, és installálja a decemberre tervezett frissítést.

Pin It