Land Rover Defender Visszatérés a Dakar-ralira

A Land Rover két darab, kiváló terepképességű és rendkívül robusztus új Defender 110-es támogató járművel képviselteti magát a 2021-es Dakar-ralin.

landroverdefender dakar2021bA 7646 kilométeren át zajló verseny a világ egyik legkíméletlenebb motorsport-eseménye, amelyen a Land Rover szériagyártású járművekkel segíti a Dakar újoncát, a Prodrive támogatásával létrejött Bahrain Raid Xtreme (BRX) csapatot.
landroverdefender dakar2021A két új Defender 110 terepjáróra szélsőséges körülmények várnak: homokdűnéken, sártengereken, füves pusztákon és sziklasivatagokon kell átkelniük, miközben a csapat és a pilóták számára nélkülözhetetlen ellátmányt, felszerelést, valamint a kiszolgáló személyzetet szállítják. A BRX pilótái a kilencszeres rali világbajnok Sébastien Loeb (Franciaország), valamint a kétszeres Dakar-győztes Nani Roma (Spanyolország.) A teljes mértékben szériakivitelű Land Rover Defenderek nem csak a csapat, de a személyzet teljes körű ellátásáról is gondoskodnak: a P400-as modellek táborhelyként, étkezőként és alvófülkeként is szolgálnak a sivatagi verseny tizenkét kíméletlen szakaszán.
landroverdefender dakar2021aAz Indus Silver fényezésű autókat a Land Rover 400 lóerős, soros hathengeres mild hibrid Ingenium benzinmotorja hajtja. Az autókat Explorer (Felfedező) csomaggal szerelték fel: ez többek között expedíciós tetőcsomagtartót, emelt szívócsövet (sznorkelt), kerékív védőborítást, valamint az oldalfalon kialakított csomagtartó rendszert tartalmaz. Ezeken kívül lenyitható létra segíti a hozzáférést a tetőboxhoz, amelyben a BRX felszerelésének egy részét helyezték el.
landroverdefender dakar2021cTámogató járműként a személyzet a legvégsőkig próbára teszi majd a Defenderek képességeit. Az új Defender akár 900 kg hasznos terhelhetősége és 168 kg legnagyobb dinamikus tetőterhelése jelentős mennyiségű ellátmány és felszerelés szállítását teszi lehetővé. Az autók fejlett Terrain Response 2 technológiája – amely a világon elsőként kínál konfigurálható Terrain Response funkciót – révén a felhasználók saját vezetési stílusukhoz, valamint a rájuk váró körülményekhez igazíthatják a járművek beállításait.

Pin It