Panasonic Jaguar Racing Győzelem a második Forma-E futamon

Címszavakban a verseny:
• Sam Bird nyerte a második Diriyah E-Prix Formula E éjszakai futamot – első győzelmét szerezte a Jaguarnál.
• A Jaguar Racing a Szaúd-Arábiában zajló dupla versenyt követően hét ponttal vezeti az ABB FIA Formula E csapatok világbajnokságát.
J Racing DiriyahEPrix 260221 001

• Sam Bird megőrizte nyerő szériáját, ő az egyetlen pilóta, aki futamgyőzelmet szerzett a Formula E minden idényében

• Csapattársa, Mitch Evans ütközés után adta fel a versenyt, azonban a pénteki első futamon dobogós helyet szerzett csapatának.
• Az ABB FIA Formula E Világbajnokság harmadik fordulója, 2021. április 10-én indul Róma utcáin, ahol mindkét pilóta győzedelmeskedett már korábban.

J Racing Diriyah R2 270221 007A brit Jaguar Racing versenycsapat minden idegszálával az ABB FIA Forma-E világbajnokságra összpontosít. A Jaguar a Forma-E mezőnyének egyik legerősebb versenyzőpárosával: Sam Bird és Mitch Evans pilótákkal küldte pályára új versenyautóját, a Jaguar I-TYPE 5-öst. Az új-zélandi Evans idén ötödik szezonját kezdte meg a Jaguar Racing színeiben, míg a brit Sam Bird – aki a Forma-e bajnokság összes eddigi évadában tudott futamot nyerni – újonnan csatlakozott a brit csapathoz. A szezon első állomása a szaúd-arábiai Ad Diriyah volt, ahol éjszakai dupla futam várt a versenyzőkre. A pénteki első futamban Mitch Evans dobogós helyet szerzett csapatának, míg szombaton Sam Bird nyerte a verseny második futamát. Az utolsó, 2020 augusztusi verseny óta a csapat a hetedik évadra szánt Jaguar I-TYPE 5 versenyautó fejlesztésére – a vadonatúj, házon belül fejlesztett hajtásláncra, a felfüggesztésre, valamint az ultramodern, 24 karátos aranyat tartalmazó inverterre – összpontosított.

Pin It