Szilveszter-rali - Vincze Ferenc negyedszer diadalmaskodott

A Vincze Ferenc, Németh Gergely kettős nyerte a Hungaroringen és környékén rendezett és szerdán véget ért évbúcsúztató Szilveszter-ralit. 

rali2

A Korda Racing Skoda Fabia R5-ösét vezető Vinczének ez már a negyedik sikere, ezt megelőzően 2014-ben, 2016-ban és 2017-ben győzött a hagyományos évzáró viadalon. A 2019-ben abszolút magyar bajnok Vincze - aki az idén egyetlen versenyen sem állt rajthoz az országos bajnokságban - az MTI-nek elmondta, nagy örömet jelent számára, hogy ismét nyert a Szilveszter-ralin. "Előzetesen nem számítottam rá, hogy győzni tudunk, és a keddi nap nem is sikerült túl jól, legfőképp a nem megfelelő gumiválasztás miatt. Ma már minden úgy alakult, ahogy szerettük volna, boldogok vagyunk, hogy nyertünk" - jelentette ki Vincze, aki hozzátette, még zajlanak a tárgyalások, de várhatóan jövőre a Korda Racing versenyautójával áll majd rajthoz az országos bajnokságban is. 

rali3

Vinczéék mögött a cseh Petr Semerad, Danny Persein duó zárt a második helyen, míg a cseh, szlovák Ondrej Bisaha, Imrich Ferencz kettős harmadik lett. A másodikként végző cseh duó óvást nyújtott be, ezt azonban a versenybíróság végül elutasította. A 2018-as viadal óta ez a második alkalom, hogy a leintés után benyújtott óvás elbírálását követően hirdettek végeredményt. A Szilveszter-ralin hat országból több mint 200 versenyautó állt rajthoz.

Végeredmény, Szilveszter-rali (6 gyorsasági szakasz, 56 km, a dobogósok):

1. Vincze Ferenc, Németh Gergely (Skoda Fabia R5) 34:31.1 perc
2. Petr Semerad, Danny Persein (cseh, Skoda Fabia Rally2 EVO) 3.2 másodperc hátrány
3. Ondrej Bisaha, Imrich Ferencz (cseh, szlovák, Skoda Fabia R5) 9.5 mp h.

Pin It