BMW 507 Roadster - A „Király” kedvence újra fellép!

Fél évszázadnyi „pihenés” után újra színpadra lép a Rock ’n’ Roll királyának legendás roadstere, melyet németországi katonai szolgálata alatt használt. A teljesen felújított BMW 507 roadstert napjaink egyik leglátványosabb klasszikusautó-kiállításaként ismert Pebble Beach Concours d’Elegance rendezvényen csodálhatja meg ismét a közönség.

bmw507roadsterelvis01A BMW 507 mindig is a bajor gyártó modelltörténetének egyik legexkluzívabb és legnépszerűbb ritkasága volt, hiszen mindössze 254 darab készült belőle 1955 és 1959 között. Az 1955-ös Frankfurti Nemzetközi Autószalonon tartott világpremierjét követően az Albrecht Graf Goertz tervező által megrajzolt kétülésest a szaksajtó azon nyomban a Münchent kettészelő Isar folyó négy keréken testet öltött álmaként aposztrofálta. A rendkívüli roadster Alain Delon színész, Ursula Andress színésznő és John Surtees autóversenyző tetszését is elnyerte, a világhírű tulajdonosok pedig nagymértékben hozzájárultak a modell státuszszimbólumi imidzsének gyors felépüléséhez. Mindazonáltal, egyik másik BMW 507 roadstert sem övezi olyan valóságos legenda, mint az Elvis Presley nevéhez fűződő modellt, hiszen erről a különleges négykerekűről több mint fél évszázadon át mindenki azt hitte, hogy végleg elveszett. Akkoriban ráadásul abban sem volt senki száz százalékig biztos, hogy mi a „Király” BMW-jének pontos alvázszáma. Kétségek merültek fel továbbá afelől is, hogy a katonai szolgálat végeztével Elvis Presley vajon magával vitte-e az autót az Egyesült Államokba, miközben a modell későbbi utóéletét is kérdések sorozata övezte.
bmw507roadsterelvis05A sok apró részből álló kirakós mára végre összeállt, köszönhetően a BMW Group Classic archívumának és Jackie Jouret amerikai újságírónőnek, aki a kaliforniai „Bimmer” magazinban publikál. A riporter 2006-ban átfogó kutatásokat végzett Elvis Presley BMW 507 roadstere után, sorra kielemezve a kortárs riportokat és a modell szakirodalmát, mígnem egy lényeges részletre figyelt fel: számos forrás kész tényként állítja ugyanis, hogy az a BMW 507 roadster, amelyet Elvis Presley Németországban vásárolt, nem egy vadonatúj modell volt, hanem Hans Stuck autóversenyző korábbi gyöngyszeme. 1958 májusa és augusztusa között a hegyi felfutók bajnokaként ismert pilóta Németország, Ausztria és Svájc számos hegyi versenyét megnyerte – egy fehér BMW 507 volánja mögött, amelynek az alvázszáma 70079, a rendszáma pedig M-JX 800 volt. Korabeli fényképek bizonyítják azt is, hogy ez a roadster 1957. szeptember 13-án gurult le a gyártósorról, majd néhány nappal később kiállították a Frankfurti Nemzetközi Autószalonon és a sajtó munkatársai többször is tesztvezették. 1957 októberének elején Hans Stuck személyesen mutatta be a modellt a Londoni Autószalonon, majd keresztülvezetett vele Belgiumon és mielőtt begurult volna a Torinói Autószalon nagyközönsége elé, I. Baldvin belga királynak is megmutatta az autót. És ha mindez még nem lenne elég, 1958 nyarán a legendás autóversenyző BMW 507 roadstere nyerte meg a németországi Wiesbaden városában megrendezett autós szépségversenyt, amely után a modell a bajor filmstúdió „Hula-Hopp Conny” című filmjében is szerepelt, Cornelia Froboess színésznő és Rudolf Vogel színész oldalán.
bmw507roadsterelvis10A különleges roadstert a BMW szakemberei minden egyes verseny után tüzetesen átnézték és rendbe rakták, majd 1958 őszére, amikor is egy frankfurti márkakereskedőhöz került, a modell teljes motorgenerálon esett át és vadonatúj sebességváltót is kapott. A fiatal amerikai katona, Elvis Presley akkor 23 éves volt és eleinte csak egy tesztkörre akarta elvinni a járművet, találkozásukkor azonban a „Király” első látásra beleszeretett a modellbe és azonnal a vásárlás mellett döntött. Korabeli fényképek szerint a legendás zenész exportrendszámot rakatott az autóra, majd a BMW 507 az amerikai hadsereg évente változtatott járműjegyzékébe is bekerült. Ez volt az egyik oka annak, hogy a modell későbbi azonosítása meglehetősen bonyolult feladat volt. A BMW Group Classic archívumának szakértői akkor bizonyosodtak meg végleg a legendás roadster eredetéről, amikor rátaláltak egy 1958 decemberében kiállított biztosítási kötvényre, amelyen a 70079-es alvázszám mellett tulajdonosként Elvis Aaron Presley neve szerepelt.
bmw507roadsterelvis18Németországban Elvis Presley a Bad Nauheim városban található otthona és az amerikai hadsereg Friedberg melletti bázisa közötti napi ingázáshoz használta legendás BMW-jét. A már akkoriban is hatalmas népszerűségnek örvendő énekest úton-útfélen megtalálták női rajongói, akik gyakran rúzzsal írt szerelmes üzeneteket és csókokat küldtek neki a roadster fehér fényezésén keresztül. A látványos megoldások nem voltak szokatlanok egy vérbeli rocksztár számára, fiatal amerikai katonaként azonban Elvis Presley ezeket nem engedhette meg magának, a problémát így a BMW 507 roadster pirosra fényezésével orvosolta.
bmw507roadsterelvis11A „Király” 1960 márciusában fejezte be katonai szolgálatát Németországban, majd a tengerentúl véget nem érő országútjain néhány hónap alatt le kellett mondania a nyitott tetős BMW vezetési élményéről. A 70079-es alvázszámot viselő piros roadster így egy New York-i Chrysler márkakereskedőhöz kerül, aki nevetségesen alacsony áron, mai szemmel nézve körülbelül 4 500 dollárért adta el a modellt Tommy Charles rádiós személyiségnek. Charles szülővárosába, az Alabama állambeli Birminghambe vitte az autót, ahol a sokáig megkérdőjelezhető hitelességű források szerint egy roppant sikeres versenyzői karrier vette kezdetét. A BMW 507 roadster orrába egy Chevrolet motor került, amelyet a versenypályás használat szerint készítettek fel. A hatalmas erőforrás azonban nem fért be a BMW gyári motorterébe, ezért a komplett motortartó keretet kivágták az autó alól, majd a sebességváltót, a hátsó tengelyt és a műszerfalat is lecserélték. A radikálisan átalakított roadster volánja mögött Tommy Charles a floridai Daytona Beach versenypályáján azonnal győzelmet aratott, majd ezt követően számos futamon sikerrel gurult rajtrácsra, mielőtt 1963-ban eladta a modellt.
bmw507roadsterelvis04Két tulajdonosváltást követően a legendás BMW 507 roadster Kaliforniába került: az asztrodinamikai mérnökként dolgozó Jack Castor 1968-ban vásárolta meg a járművet, amelyet a napi élményautózások után a későbbi felújítás terveivel együtt egy raktárba zárt. Jack Castor a történelmi kerékpárok szenvedélyes gyűjtője volt, aki az évek során emellett egy elképesztő, saját klasszikusautó-kollekciót is felhalmozott a San Franciscótól délre fekvő Half Moon Bay egyik telepén. Igazi autórajongóként megannyi klasszikusautó-klub tagja volt és szinte mindent tudott a gyűjteményében található járművek előéletéről és modelltörténetéről.
bmw507roadsterelvis08Jack Castor a BMW 507 roadsterről is átfogó dossziét állított össze, így amikor nyugdíjba vonulása után kezébe került a kaliforniai „Bimmer” magazin és Jackie Jouret riportja az eltűnt legendáról, a szenvedélyes gyűjtő felkereste az újságírónőt. Elmondta, hogy a tulajdonában van a 70079-es alvázszámú BMW 507 roadster és meghívta a riportert egy látogatásra. Jack Castor jól tudta, hogy a hegyi felfutók abszolút bajnokának kikiáltott Hans Stuck egykori versenyautója áll a raktárában, azt azonban nem is sejtette, hogy a jármű korábban a Rock ’n’ Roll királyával is kapcsolatba került. Jackie Jouret azonban teljesen biztos volt benne. Felkereste hát Jack Castort, aki elvezette őt a sütőtök-raktárban tárolt piros BMW 507 roadsterhez. „Jack kötelekkel szorította le a motorháztetőt, így beletelt némi időbe, mire bejutottunk a motortérbe és hozzáfértem az alvázszámhoz. 70079, a BMW modelltörténetének Szent Grálja” – mesélte az újságírónő az első találkozásról.
bmw507roadsterelvis12Jack Castor az évek során számtalan alkatrészt felhalmozott a modellhez, amelyeket egy későbbi restaurálást szem előtt tartva gondosan rendszerezve tárolt. A klasszikus autók iránt rajongó mérnök vágya az volt, hogy minden részletében eredeti állapotába újíttassa fel a roadstert, a munka megkezdését azonban egy eredeti BMW erőforrás és a projekt belátható időtervének hiánya gátolta. A felújítás ekkor vette kezdetét: Jackie Jouret felvette a kapcsolatot a BMW Group Classic illetékeseivel, ahol a szakemberek újabb információval szolgáltak a BMW 507 roadster és Elvis Presley közötti kapcsolatról, megerősítve a riporter több éven át tartó kutatómunkájának eredményét.
bmw507roadsterelvis06Jack Castor az évek során számtalan alkatrészt felhalmozott a modellhez, amelyeket egy későbbi restaurálást szem előtt tartva gondosan rendszerezve tárolt. A klasszikus autók iránt rajongó mérnök vágya az volt, hogy minden részletében eredeti állapotába újíttassa fel a roadstert, a munka megkezdését azonban egy eredeti BMW erőforrás és a projekt belátható időtervének hiánya gátolta. A felújítás ekkor vette kezdetét: Jackie Jouret felvette a kapcsolatot a BMW Group Classic illetékeseivel, ahol a szakemberek újabb információval szolgáltak a BMW 507 roadster és Elvis Presley közötti kapcsolatról, megerősítve a riporter több éven át tartó kutatómunkájának eredményét.

Pin It