Bentley Corniche 1939 - A hiányzó gyöngyszem

Franciaországi tesztelése során megrongálta egy busz, aztán nekiment egy fának, végül a súlyosan sérüléséből megjavított és szállításra váró karosszériája egy második világháborús légi bombázásban végleg odaveszett. Most mégis újjászülethetett a hamvaiból az egyetlen 1939-es Corniche, mely egyfajta összekötő kapocs a Bentley kulcsfontosságú modelljei között.

Az ablakkeretek belső faburkolatának néhány fokos meghajlítása sok-sok órába tellett egy nem túl kényelmes gőzkabinban. De Gary Bedson, a Mulliner fő kárpitos mestere csak egy a sok lelkes és részben önkéntes csapattag közül, akik szabadidejüket is feláldozva dolgoztak a nem túl szerencsés történetű Corniche újjászületésén. Ám a sok befektetett munka végül meghozta a gyümölcsét, s a Bentley dicső múltjának egyik nagyszerű darabja újra a régi fényében pompázhat, kiállításokon és rendezvényeken hirdetve a márka nagyszerűségét és egyediségét.
Pedig szó se róla, a Bentley Corniche pályafutása nem éppen sikersztoriként indult. Illetve... a tervezésénél még minden rendben ment. De talán kezdjük a történetet a legelejéről. Az 1930-as évek végén, André Embiricos, egy görög autóversenyző rendelt egy sportos Bentley-t a régi 4 1/4 Litre alapjait felhasználva. Formáját a tehetséges és ambiciózus francia tervező, Georges Paulin álmodta meg, majd a szintén gall Pourtout építette meg. Az autó annyira tetszett a Bentley mérnökeinek és menedzsmentjének, hogy elhatározták, hogy a jövőben nekik is hasonlóan áramvonalas és innovatív típusokat kell készíteniük, így például a MKV saloon sportosabb változatát. Ezzel meg is született a Corniche ötlete, mely a szabványosnál vékonyabb acélból készült könnyű alvázra épült és az MKV „tuningolt” motorja hajtotta. Dizájnja ugyancsak Georges Paulintól származik, ám ezúttal a párizsi Carrosserie Vanvooren felelt a karosszéria megalkotásáért.
1939 májusára lett kész a Corniche, ami aztán a Brooklands versenypályán jóval több, mint 100 mph-s tempóval bírt repeszteni. Ez jelentős előrelépésnek számított a hagyományos MKV-hez képest, vagyis kiderült, hogy a Bentley hatalmas függőleges hűtője hátrányosan befolyásolja a végsebességet. Hiába, a Corniche aerodinamikus vonalai, csepp alakú sárvédői jócskán meghaladták a korukat, ahogy a B-oszlop nélküli kabinkialakítás is előremutató megoldásnak számított. Mintha egy merész, futurisztikus álom vált volna valósággá.
bentleycorniche1939gyEzután azonban megkezdődött a Corniche vesszőfutása. 1939 júliusában, egy franciaországi közúti teszt során egy busz megrongálta a karosszériáját. Ezért visszavitték Párizsba, a Vanvooren műhelybe, hogy megjavítsák a kasztniját, de épphogy befejezték a munkálatokat, s a tesztsofőr elindult vele a Chateauroux-i Bentley raktár felé, ismételten baj érte. Hogy elkerüljön egy másik kocsival való ütközést, a sofőr lekormányozta az útról, fának csapódott, majd a Corniche súlyos károkat szenvedve az oldalára borult. Mivel közelgett a premierének ideje, leszerelték az alvázról a karosszériát, előbbit Crew-ba, utóbbit egy helyi javítóműhelybe szállították. Miután megint újraépítették, Dieppe-be vitték egy kikötői raktárba, amit a második világháború alatt lebombáztak. A Corniche karosszériája pedig végleg elpusztult.
bentleycorniche1939hEzzel véget is érhetne a történet, ha 2001-ben Ken Lea, a Bentley korábbi igazgatója úgy nem dönt, hogy a megmaradt eredeti alkatrészek felhasználásával újrateremti a Corniche-t. Ami nem tűnt egyszerű mutatványnak, mivel a további Corniche-ok gyártása miatt előállított originál alkotóelemeket az 1970-es évek elején eladták a rajongóknak. Úgyhogy ezeket össze kellett gyűjteni, közben azonban az alumínium alváz munkálataival megbízták a Lymingtonban működő Ashley & James karosszériaépítő céget. George Paulin családja pedig az eredeti tervekkel járult hozzá a lassan haladó projekthez.
bentleycorniche1939bA Bentley és a Mulliner beszállása után viszont felgyorsultak a történések. Ken Lea továbbra is képben maradt, de Robin Peel, a Bentley Heritage vezetője, Ian Broomhall, a Mulliner Működési Igazgatója és Glyn Davies, a Mulliner Speciális Projekt részlégének vezetője is bekerült a felügyelő csapatba. (A Mulliner az 1970-es évek óta egyedi autókat készít gyűjtőknek és a királyi családnak.) A Mulliner szakemberei kézzel formálták meg a karosszéria elemeit, a festéklaboratóriumban számtalan órát töltöttek a korhű – Imperial Maroon és Heather Gray – árnyalatok kikeverésével, Darren Day és a belsőépítész "alakulata" pedig történeti kutatások alapján, de már számítógéppel rajzolta meg az ülések és a kárpitok dizájnját. A belső kialakítás remekül visszaadja a jellegzetes Vanvooren-stílust, ahogy a Connolly Vaumol bőr és a West of England szövetkárpit is megfelel a legmagasabb szintű elvárásoknak is. Hat gyakornok kizárólag a csomagtérben „rejtőző” autentikus „szerszámtálcával” foglalkozott, s akár a többi „részen”, itt is rengeteg alkotóelemet a semmiből csináltak meg.
bentleycorniche1939gA Corniche-t először a Salon Prive rendezvényen csodálhatja meg a közönség, a Bentley Heritage flotta tagjaként. Ezután a Mulliner fantasztikus szakemberi által feltámasztott szépség bejárja majd a világot, és büszkén hirdeti az idén 100 éves Bentley-örökségét.

Pin It