BMW i3 - De miért? (2020)

Immár hat éves a BMW i3, az elektromos mobilitás bajor úttörője. Nem mellesleg pedig az iparág legnépszerűbb tisztán elektromos meghajtású prémium kompakt modelljét tisztelhetjük „személyében”: világszerte több mint 165.000 példány kelt el belőle, ráadásul évről évre új eladási csúcsot ér el. A BMW a születésnap alkalmából utánajárt a siker okainak. Lássuk!

Hat év alatt több mint 165.000 eladott példány, évről évre új eladási csúcs – mi ez, ha nem siker? Egyúttal ezzel az eredménnyel a BMW i3 a környezetbarát mobilitás egyik négykerekű ikonjává vált. Ám a német prémiummárka nem elégszik meg ennyivel, a tervek szerint az elkövetkezendő években még tovább fejleszti a modellt, és a tervek szerint egészen 2024-ig meghosszabbítja a sorozatgyártását. Hogy mi ennek a remek eredménynek a titka? Nos, az i3 első tulajdonosai már hat éve tesztelik valódi körülmények közepette az innovatív gépkocsi hajtáslánc-technológiáját és nagyfeszültségű akkumulátorát, és az autó legfőbb érdemeiként a megbízhatóságát, tartósságát és egyetlen feltöltéssel is elegendő tisztán elektromos hatótávolságát hangsúlyozzák, legyen szó akár a dél-afrikai hőségről, akár az észak-svédországi fagyokról. De néhány konkrét példán keresztül vegyük át újra a villanyautó tudását!
„A BMW i3 koncepciója teljességgel egyedülálló” – meséli az észak-rajna-vesztfáliai Titz városában élő Helmut Neumann, aki 2014 óta vezeti 60 amperóra tárolókapacitású akkumulátorral szerelt i3-asát, és Berlinbe, valamint az Alpokba is gond nélkül eljutott vele. „Kívülről olyan modern ruhát ölt, hogy még mindig megfordulnak utána az utcán. És ha a pazar vezetési élményt nem is nézzük, a BMW i3 akkor is egy végtelenül gazdaságos autó. És ez alatt nem csupán az energiafogyasztást értem, hanem a fenntartási költségeket is” – teszi hozzá. Az i3 kombinált energiafogyasztása 100 kilométerre vetítve, a modell teljes életciklusát nézve átlagosan 13 kilowattóra, így kilowattóránként 30 euro centtel számolva Neumann i3-asának energiafogyasztási költsége 100 kilométerenként mindössze 3,90 euróra jön ki. Ráadásul a motorolaj-cserének és a kipufogórendszer problémáinak is búcsút mondhatott. Sőt mi több, a lassítás az i3 esetében legtöbbször intenzív fékenergia-visszatáplálással párosul, amely egypedálos vezetést tesz lehetővé. Ennek köszönhető, hogy Helmut Neumann BMW i3 modelljén még 277 ezer kilométer után sem kell lecserélni az eredeti féktárcsákat és fékbetéteket. Neumann egyébként egyike a BMW azon ügyfeleinek, akik a technológia fejlődésével párhuzamosan kicseréltették az i3 nagyfeszültségű akkumulátorát, a 94 amperóra tárolókapacitású, 33 kilowattóra energiateljesítményű egység ugyanis „érezhető nagyobb energiatartalékot jelent” ez pedig még kényelmesebbé teszi a hosszabbra nyúló utazásokat”.
bmwi3mAz i3-as tulajainak gyakorlati tapasztalatai arra is rámutatnak, hogy a propelleres kedvencük hatótávolsága még több százezer kilométer futásteljesítmény után is csupán enyhe mértékben csökken. Nem véletlen, hogy a BMW Group Európában 8 évre vagy 160.000 kilométerre növelte a gyártói garanciát. Nem mellesleg a müncheni központú vállalat az elmúlt években az elhasználódott akkumulátorok újrafelhasználási módját is kifejlesztette: az öreg példányok fix akkutelepeken kezdik meg második életüket, a lakossági villamosenergia-hálózathoz csatlakoztatva vagy a zöld energia házon belüli legoptimálisabb felhasználását segítve. A lipcsei gyár energiaellátását pedig szélerőművekkel biztosítja, s az erek által megtermelt zöld energiát az előszériás i3-asokból kiszerelt és időközben nagyobbakra cserélt egységekben tárolja.
bmwi3qTermészetesen az i3 a gyakorlatban is garantálja a papíron megadott tisztán elektromos hatótávolságot. Az Ausztriában élő Gabriele Forster például már első nap felvette a közlekedés és a járműtöltés optimális ritmusát: a 60 amperóra tárolókapacitású akkuval szerelt i3-asát napközben a munkahelyén, éjszaka pedig otthonában csatlakoztatja a kiépített fali töltőhöz.
bmwi3wAz Egyesült Államokban élő Robert Cleary napi 150 kilométert ingázik károsanyag-kibocsátás nélkül. Az elmúlt évek során egyetlen alkalommal fogyott el alóla a „nafta” – 50 méterre az otthoni gépkocsi-feljárótól, így a problémát egy hosszabbítóval megoldotta. Robert anno a BMW Active E kísérleti tesztflottájának vezető résztvevője volt, így 2014-ben egy 60 amperórás i3 „Electronaut” verziót is kapott hétköznapi tesztelésre. Az autó számtalan beszélgetést indított el Robert munkahelyén, ahol egy nyilvános járműtöltő oszlop létesítését is kezdeményezte. Meggyőződéssel vallja, hogy „az elektromos mobilitás erősíti a környezettudatosságot”.
bmwi3rShaun Maidment számára eleve ismeretlen a „hatótávolságtól való félelem” fogalma. „Egyszer Johannesburgból mentem Fokvárosba, ami elsőre kicsit hosszú útnak tűnt, de minden rendben volt” – meséli a dél-afrikai férfi, aki egy átlagos hétköznapon több mint 300 kilométert tesz meg úgy, hogy az ügyfeleinél töltött idő alatt autója akkumulátorát is tölti. Shaun Maidment 2014-ben egy 60 amperóra tárolókapacitású akkumulátorral és egy kiegészítő benzinmotorral felszerelt BMW i3 Range Extender modell mellett döntött, a belsőégésű erőforrásra azonban kizárólag biztonsági tartalékként tekint. „A Range Extender csupán egy biztosíték” – mondja. Hogy még tovább népszerűsítse hazájában az elektromos mobilitást és elősegítse a hálózatról tölthető gépkocsik térnyerését, Shaun Maidment egy közösségi gyűjtést kezdeményezett, a befolyt összegekből pedig Dél-Afrika nyilvános járműtöltő állomásainak számát gyarapítja.
bmwi3tyA BMW i3-hoz 2018 negyedik negyedévében vált elérhetővé az eddigi legkorszerűbb, 120 amperóra tárolókapacitású nagyfeszültségű akkumulátor, amely 42,2 kilowattóra energiateljesítményével WLTP ciklus szerint egyetlen feltöltéssel több, mint 285 – 310 kilométer, a hétköznapi használat során pedig 260 kilométer tisztán elektromos hatótávolságot biztosít.
bmwi3gMindemellett a BMW tulajdonosai megannyi év után is megszállottan rajonganak az i3 azonnali teljesítmény-leadásáért, az elektromos motor nyomatékáért, valamint a fékezéskor felszabaduló energiát visszatápláló, egypedálos vezethetőségért. „Sok elektromos autót teszteltem, mielőtt a BMW-re esett a választásom. Nagyobbakat és gyorsabbakat egyaránt, de egyik sem volt olyan agilis és olyan könnyedén kezelhető, mint az i3” – fogalmaz Rob van Roon, aki 2013 vége óta 276 ezer kilométert tett meg az első nemzedékével, majd 2019 márciusa óta további 25 ezret az új, 120 amperórás i3-mal. Az új kiadást naponta csupán egyszer kell feltöltenie, a Hollandiában élő férfi pedig pontosan tudja, hogyan tudja ezt a leghatékonyabban kivitelezni. „A járműtöltés nem feltétlenül jelent várakozást. Ilyenkor intézem el az adminisztratív munkákat és a telefonhívásokat, hiszen ezek éppúgy teljes figyelmet igényelnek” – teszi hozzá Rob van Roon, aki a hosszabbra nyúló utazások alkalmával az Ionity gyorstöltőkből álló járműtöltési hálózatának előnyeit is felfedezte. Az Ionity mintegy 200 állomásból álló hálózatot üzemeltet az öreg kontinens legforgalmasabb közúthálózata mentén. „Ha megállok egy étkezésre, az autóm akkumulátorát is fel tudom tölteni” – így Rob van Roon, aki családját Norvégia Északi-fokához, Portugália délnyugati csücskébe és Szicíliába is elvitte már az i3-asával.
bmwi3p2013 októberében a svédországi Leif Carlsson is kapva kapott a BMW i3 első stockholmi tesztvezetésének alkalmán. „Már az első úton meggyőzött, hogy ez bizony az én autóm. A legszuperebb vezetési élményt adta, amit valaha átéltem” – meséli a férfi, aki az elmúlt hat évben több mint 216 ezer kilométert tett meg egy i3 Range Extender változattal. Leif Carlsson szerint elegendő a járművet hagyományos háztartási aljzatról, otthon és a munkahelyen tölteni. Svédországban még a többszintes parkolóházakban sincs hiány konnektorból, hiszen az autókba szerelt kiegészítő fűtőberendezéseket is legtöbbször a lakossági villamosenergia-hálózathoz csatlakoztatva működtetik a tulajdonosok. A munkahelyeken eközben egyre inkább elterjednek a gyorstöltők, a nyilvános járműtöltő állomások pedig egyre több utcasarkon megtalálhatók. Mint ilyen, Leif Carlsson ma már szinte egyáltalán nem használja BMW i3 modellje kiegészítő benzinmotorját, a beépített kiegészítő fűtőberendezést azonban kiváltképp nagyra értékeli. Utóbbi technológia időzítő funkciója még a leghidegebb téli hónapokban is kifogástalanul működik. „Amikor megérkezem az autóhoz, kellemesen meleg utastér és száraz, jégtől és hótól mentes szélvédő fogad” – mondja.
bmwi3sz2013 telén a BMW i3 első tesztvezetése a Portugáliában élő João Gonçalves számára is elegendőnek bizonyult. „Szerelem volt első látásra – számos ökológiai és gazdasági előnnyel megfűszerezve” – meséli a portugál férfi, aki azóta munkába, kikapcsolódni és nyaralni is a BMW i3-mal jár. João Gonçalves napi 250 kilométert autózik, a BMW i3 nagyfeszültségű akkumulátorát pedig könnyedén megtankolja a munkahelyén vagy az ügyfeleinél. A hosszabbra nyúló utazásokat pedig rendre a fedélzeti navigációs rendszer segítségével tervezi meg. „Nem csupán az útvonalat tudom megtervezni vele, de a rendszer az útba eső gyorstöltőket is jelzi, így biztos lehetek abban, hogy problémamentesen érem el az úti célomat” – meséli.
bmwi3dzsRöviden összefoglalva az i3-as gazdáinak tapasztalatait: az i3 varázsereje a futurisztikus vezetési élménnyel megfűszerezett, kompromisszumoktól mentes hétköznapi használhatóságban és a belvárosi kerületek közötti ingázáson messze túlmutató, környezetbarát kvalitásokban rejlik. Viszlát 2024-ben!