Családi autó - SEAT 1430 Estate-től a Leon Sportstourerig

„Nincs több hely, de még mindig el kell férnie egy újabb bőröndnek, egy labdának és két napernyőnek?” 50 évvel ezelőtt a SEAT megoldást akart kínálni az ügyfeleknek az 1430-as szedánból készített kombi karosszériás változat beindításával, mely az 1430-asként, a SEAT 124 prémium kategóriájú, legerősebb változatával jelent meg. Akkoriban a nyári vakáció kezdete valószínűleg nem sokban tért el a maitól. Nagyon kevés ember utazott repülővel, és csak kevesek mentek külföldi vakációra. Szokatlan volt, hogy egy családban második autó is legyen.
Family car from the SEAT 1430 Estate to the all new Leon Sportstourer 03 HQAz 5 ajtós SEAT 1430-at úgy alakították ki, hogy megfeleljen a társadalom akkori új igényeinek. Az autó nem volt olyan nagy, mint a SEAT 1500 Estate, tehát nagyobb forgalomban is tudott közlekedni a városokban, miközben a forgalom sűrűsége miatt egy parkolóhely megtalálása is egyfajta kihívássá vált. Az 1430-as újfajta megközelítést hozott: ügyfeleit kiszolgálta mint üzleti autó, de kiszolgálta őket a mindennapi tevékenység során is, például a gyerekeket iskolába és haza hozva.

A hétvégeken vagy a nyaralás során a SEAT 1430 dinamikus túraautónak bizonyult, amely ideális volt az utazásra, és a nagy csomagtartójával szinte szó szerint a tetejéig lehetett pakolni. 50 évvel később a teljesen új SEAT Leon Sportstourer a martorelli üzem létesítményeinek gyártósorain született meg. Ezzel egy nagyon tágas, dinamikus autó született, még nagyobb teljesítménnyel, biztonságosabb és fejlettebb változatban, mint a 1430-as Estate volt a saját idejében. 
Family car from the SEAT 1430 Estate to the all new Leon Sportstourer 05 HQA média a SEAT 1430 esztétikáját a „funkcionális és elegáns” jelzőkkel illette. A króm kiemeli a formatervezés négyzetes arányát. Mellette a SEAT Leon Sportstourer szinte organikusnak tűnik, amelyet a levegő áramlása modellezett, megőrizve a tiszta, pontos, merész stílust. Megfelelve a műszaki követelményeknek, kielégítve az esztétikai trendeket, hozzáadva a praktikusságot, és figyelembe véve e a gyártási feltételek tényezőjét is, a SEAT Leon az egyik legkorszerűbb jármű a szegmensében.

• Elölnézet: az 1430-as kis hűtőrácsa bizonyos körülmények között nem tudta kielégíteni a SEAT Leon friss levegő iránti igényét. Ez nem csupán a motor hűtésének kérdése, hanem egyben a levegő beszívásáé, illetve a motorolaj és a légkondicionáló kondenzálója hűtésének kérdése is. Ekkora mennyiségű levegő beszívásának megoldása - a Leon aerodinamikájának lerontása nélkül- a legfejlettebb számítástechnikai eszközöket igényelte.

• Hátulnézet: az alacsony raktér és a széles hátsó ajtó kötelező elemek egy kombi karosszériájú gépkocsi esetében. Ez szigorú szerkezeti tervezést kíván, annak érdekében, hogy a gépkocsi megőrizze az eredeti szedán karosszériájának merevségét és biztonságát. Az integrált, kiemelkedő lökhárítók esztétikai és szerkezeti szempontból nagy kihívást jelentenek a 1430-as lökhárítói után. A hátsó lámpák kiemelkedően nagyok voltak az 1430-as szedánon, kisebbek az 5-ajtós változatban, de működőképességük elhalványul az új SEAT Leon teljes LED világításával összehasonlítva.

• Oldalnézet: a keskeny tengelytáv és a kis gumiabroncsok nagy kontrasztot mutatnak a Leon Sportstourer teljesértékű kerekeivel összevetve. Itt nem csupán arról van szó, hogy megnövelték a kerekek arányát az autó sziluettjében, hanem arról is, hogy ezekkel a kerekekkel túlnyúlás nélkül elérjék az autó határait (ez jogi követelmény volt). A SEAT 1430 fémlemezeinek és üvegfelületeinek aránya mutatja az igényt a jó láthatóság elérésére. Nem kell oldalsó visszapillantótükröket keresni a SEAT 1430-ason, mert akkoriban nem volt kötelező.

Family car from the SEAT 1430 Estate to the all new Leon Sportstourer 06 HQMa a teljesen új SEAT Leon Sportstourer közelebb áll az 1 / 3-2 / 3-os arányokhoz, amelyek láthatóan érzékeltetik az autó biztosította védelemet és robusztusságot. A technológia segít a gépkocsit vezetőnek a SEAT Leon körüli környezet ellenőrzésében. A 70-es években a televíziós műsorokban, mint például a The Jetsons, a fiatalok a jövőről álmodoztak. Ugyan a SEAT Leon még nem repül fel 2020-ban, de az olyan rendszerek, mint a radar, lehetővé teszik, hogy az autóban rossz, vagy ködös időjárási körülmények között is láthassanak. A SEAT 1430 Estate 3 centiméterrel magasabb volt, mint a szedán, de alig több, mint 1 centiméterrel volt csak hosszabb. Ma az új Leon Sportstourer 27 centiméterrel hosszabb, mint az új 5-ajtós SEAT Leon. Nagyobb mérete ellenére - 60 centiméterrel lett hosszabb, mint az 1430-as volt - a SEAT Leon olyan manővereket tud megtennni, amelyek 50 évvel ezelőtt a sci-fi kategóriába tartoztak, köszönhető mindezt a parkoló radarnak, a tolató kamerának, az automatikus parkolórendszernek vagy a kihajtást segítő rendszernek.

• Ülések: A SEAT 1430 kényelmesen párnázott, kevert kárpitozású ülései nem versenyezhetnek a vezetési kényelemben a Leon többféleképpen állítható első üléseivel. A háttámlát úgy tervezték, hogy megfelelő támaszt nyújtson, azokat hosszú utazásokra formálták, hogy kényelmetlenség vagy hátfájás nélkül utazhassunk. A 21. században a fejtámlák hiánya is meglepő az első üléseken, akárcsak a hamutartó a hátsó üléseken.

• Csomagtér: A pótkerék az 1430-as csomagtartó nagy részét elfoglalta. Ennek ellenére kapacitása és teljesítménye miatt Spanyolországban a 70-es években a mentők vagy a tűzoltók is ezt a modellt választottak. A kocka alakú és jól használható formákkal az új, meghosszabbított SEAT Leon Sportstourert 620 literes csomagtartó kapacitása ideális autóvá teszi a nagycsaládok számára, ott, ahol nagy a helyigény. A rakománynak is van hely, amely megnövelhető a lehajtható hátsó ülések lehetséges modularitásával.

Family car from the SEAT 1430 Estate to the all new Leon Sportstourer 15 HQA SEAT 1430 nagyon komoly autó volt. Az 1430-asban volt egy óra, de még ennél is fontosabb volt, a fordulatszám- és a sebességmérő, amely 170 km /óráig mutatta a sebességet, ugyanúgy, mint egy sportkocsi. A SEAT Leon viszont még nagyobb ámulatot képes kelteni, mert egyáltalán nincsenek hagyományos kijelzők benne, hanem egy 10,25 ”-os digitális képernyőt találunk, és a vezető az általa kínált információt a felhasználó az ízlése szerint konfigurálhatja. Miután 1970-ben nem volt sokféle modell a piacon, a SEAT 1430-ast jól megkülönböztették a többi autótól négyzet alakú kettős fényszórói. Abban az időben a „csodálatos világítás”-sal jellemezték a gépkocsit.. Ugyanaz a minősítés az új SEAT Leon Sportstourer esetében is megtalálható, ugyanis a Full LED technológia is egyértelműen felismerhető stílust kölcsönöz az új Leonnak.

• Elegáns, kulccsal zárható fedél rejtette el, és védte az 1430-as tanksapkáját. A kombi változatnál a nagyobb üzemanyag tartály miatt – mely 39 liter helyett 47 literes volt - szükségessé vált a tartályhoz való hozzáférés megváltoztatása, és ez az autó bal oldalára került: ez manapság elképzelhetetlen tervezési zavart okozna. Az új SEAT Leon Sportstourer Kessy Go kulcsnélküli indítással rendelkezik, és a vevők nagyra fogják értékelni USB-C aljzatait a hordozható eszközök csatlakoztatására és újratöltésére, valamint a körbefutó környezeti fényét.

Family car from the SEAT 1430 Estate to the all new Leon Sportstourer 09 HQA SEAT 1430-ban klasszikus hajtómű sémát alkalmaztak, ez hosszirányban szerelt motort és hátsókerék hajtást jelentett. Ehelyett a SEAT Leon a mai klasszikus sémát követi: elülső keresztirányú motort és elsőkerék hajtást. Természetesen SEAT 4Drive is elérhető 2.0 TDI motorral és a hozzá tartozó összkerék hajtással. A SEAT 1430 nevét az 1.438 cm3-es négyhengeres motor méretéről kapta, amely 70 lóerőre volt képes, és később egy 75LE-es, erősebb változattal egészült ki – ezt használták a sajtóanyagokban. Az 1970 -es években aligha hallott még valaki is valamit olyanról, mint a Miller-ciklus. Ezt a Miller módot alkalmazza az új SEAT Leon, hogy nagyon hasonló, 1,498 cm3-es motorméret alapján 130 LE-t biztosítson. A csodát a hosszú löket, a közvetlen befecskendezés, a változó turbófeltöltés, a 12,5:1-re felvitt kompressziós arány és az aktív hengerkezelés teszik lehetővé. A fentiek alapján az 1.5 TSI motor rendkívüli hatékonyságot biztosít a kimeneti teljesítmény sokféle változatával, a 130LE és a 150LE teljesítményével; ez utóbbi enyhe hibrid motor konfigurációval rendelkezik. Az enyhe hibrid konfigurációjú (eTSI) SEAT Leon Sportstourer üzemanyag-fogyasztási értékei 6 l / 100 km körül alakulnak, ez a fogyasztás fele a SEAT 1430-asénak. A SEAT Leon Sportstourer mindezek mellett különféle technológiájú motorokat is kínál: benzin, dízel, sűrített földgáz, enyhe-hibrid és plug-in hibrid.