SEAT - 70 év, 16 különleges autó

1992-ben járunk, Barcelonában, a nyári olimpiai játékokon. A nyitó ünnepségen egy elektromos kocsi kíséri az olimpiai lángot. Ez pedig nem más, mint egy SEAT, méghozzá egy elektromos SEAT Toledo.

Idén ugyan elmaradt a nyári ötkarikás játékok, de ettől függetlenül 2020 - akkor is - a SEAT megalapításának 70. évfordulója. Márpedig 70 év elegendő idő ahhoz, hogy számtalan különleges és egyedi modell szülessen a márka történelme során.
A SEAT első elektromos autójának, a Toledónak a tömegét mintegy 500 kilogrammal növelte meg a 16 ólom akkumulátora, melyek 55 kilométernyi hatótávot biztosítottak számára városi körülmények között. Ez pedig épp elég volt ahhoz is, hogy a négykarikás játékok zárónapján felvezesse a versenyzőket a maratonfutáson.
Ám a Toledo nem csupán az olimpiai játékok hivatalos „szállítója” volt, hanem a „Bajnokok autója” is. Mind a 22 spanyol érmes egy olyan exkluzív SEAT-tal gazdagodott, amit kifejezetten nekik alkotott meg a spanyol vállalat. A kétféle szürke árnyalatra fényezett Toledo Podium a legteljesebb luxust képviselte a maga korában, még fax és telefon is volt az ülések között. A bézs színű utastérben a bőr üléshuzatok, valamint a műszerfal és az ajtók fabetétjei teremtettek különleges hangulatot.
Az első spéci SEAT-ért azonban egy kicsit vissza kell ugranunk az időben, majdnem a kezdetekig, egészen 1956-ig. Ekkor készült az SEAT 1400 Visitas, az 1400-as sorozat alapjaira. A nem mindennapi típus neve tulajdonképpen mindent elárul róla, hiszen a Visitas lefordítva annyit jelent, hogy látogatás. Mivel se ajtói, se teteje, tökéletes volt a fontosabb, azaz VIP látogatók szállítására a gyáron belül.
SEAT70years16specialcars05A következő ikonikus SEAT-ra 1964-ig kellett várni: a SEAT 600 Savio a gyárba látogató hatóságok szállítására szolgát. Amúgy az olasz Carrozzeria Savio vállalat építette meg, Pietro Frua meglepő formaterve alapján. A két méter tengelytávú kisbuszban három sorban helyezkedtek az ülések, így könnyedén közlekedhetett a gyártósorok mellett, között. Eközben az üveg teteje nagyszerű kilátást biztosított, sőt, a levehető tető révén bármikor nyitható kisbusszá volt alakítható.
SEAT70years16specialcars06Az 1982-es spanyol pápalátogatást megelőzően a SEAT-hoz egy közel sem hétköznapi felkéréssel fordultak. II János Pálnak ugyanis szüksége volt egy kisebb és mozgékonyabb pápamobilra, mert a hivatalos nem fért be a legfőbb helyszínek, a Real Madrid és az F.C. Barcelona stadionjainak bejáratán. Így aztán a Zona Franca-ban található üzem dolgozói éjt nappallá téve dolgoztak, hogy elkészüljön a SEAT Panda „Papamóvil”. A teljesen fehér kisautó tetejét és üvegfelületeit eltávolították, helyükre egy párnázott, csöves szerkezet került, ahol a Szentatya kapaszkodhatott, miközben állva köszöntötte a körülötte lévőket. Mivel nem páncélozták, biztonsági okokból kizárólag a stadionokon belül használták.
SEAT70years16specialcars071986-ban egy Ibizát is átalakítottak egy államfő számára. Az Ibiza Rey-t, vagyis Ibiza King-et Spanyolország akkori királya, VI. Fülöp kapta ajándékba, mikor nagykorú lett. A személyre szabott négykerekű alapjául az az Ibiza SXI szolgált, mely csak két év múlva került gyártásba. A 100 lóerős befecskendezős motorral és kettős, szellőztetett tárcsával rendelkező fékrendszerrel szerelt „királyi modell” exkluzív felszereltségének része volt még a speciális kormánykerék, a Recaro üléspár és a légkondicionáló. Nem mellesleg könnyű volt felismerni kiszélesített karosszériájáról és arany színéről.
SEAT70years16specialcars08A SEAT Leon Cupra „Pies Descalzost” egy nagyvonalú művész keltette életre. A személygépkocsit a kolumbiai énekesnő, Shakira által létrehozott alapítványáról nevezték el, mely az otthontalan gyermekeket támogatja Latin-Amerikában. Mivel a gépháztetején ott virított a híresség aláírása, továbbá az ízlésének megfelelő lila fényezést és belső kárpitozást kapott, Leon Shakira becenévvel is illették. Két példány készült belőle, az egyik a SEAT Heritage Collectiont gazdagítja, a másikat pedig az alapítvány támogatói között sorsolták ki. A győztes egy diák volt, aki egy sms elküldésével 1 euróval járult hozzá az alapítvány munkájához.
SEAT70years16specialcars10Most pedig jöjjön néhány történelmi darab. Mielőtt az Ibiza elérte az egymilliós darabszámot, maga a SEAT már korábban meghaladta ezt a mérföldkőnek számító értéket. Tizenhat évvel azután, hogy elindult a vállalat autógyártása, a SEAT „One Million”, egy SEAT 124 gördült le a gyártósorról az akkori iparügyi miniszter vezetésével. Naná, hogy ezt is kisorsolták a dolgozók között, de a szerencsés nyertesnek nem volt jogosítványa, ráadásul éppen akkor házasodott. Úgyhogy úgy döntött, hogy visszaadja a SEAT-nak a 124-est, és inkább az értékének megfelelő pénzt viszi haza.
SEAT70years16specialcars111975 óta a latin márka a saját Technikai Központjában fejleszti az autóit. 1982-ben mutatkozott be a SEAT (FIAT) Ritmo alapjaira épülő Ronda, s ennek – illetve a FIAT-tal való szakítás - kapcsán igen nagy álmokat szövögettek a cég vezetői. A SEAT készen állt, hogy elinduljon azon az úton, hogy a legnagyobb autó exportőrré váljon, független kereskedések hálózatával együttműködve Európa-szerte. Ám a FIAT plágiummal vádolta a Rondát, s perre mentek. A fekete SEAT Ronda sárgára színezett elemeivel képes volt meggyőzni a bíróságot – és mindenki mást – arról, hogy a SEAT Ronda egy valódi SEAT. Ezt a SEAT Ronda „Tribunal de Paris” modellt sosem kellett jegyzékbe venni ahhoz, hogy a SEAT történetének meghatározó pillérévé váljon.
SEAT70years16specialcars12Amennyiben a sportteljesítmény kapcsán keresünk mérföldkövet, akkor – a Monte-Carlo rali győztes 124-es modell mellett – 2014-ig kell visszatekintenünk. Az ikon pedig a SEAT Leon CUPRA SC 280 „Nürburgring record”. Az igencsak beszédes név arról árulkodik, hogy elsőkerék-hajtású sorozatgyártású modellként elsőként lépte át a 8 perces határt a legendás Nürburgring pályáján (pontosan 7:58.44-es idővel teljesítette a kört). A kormány mögött Jordi Gené foglalt helyet.
SEAT70years16specialcars14Ha létezik igazán eredeti SEAT, akkor az „ikermotor” spanyol megfelelőjéről elnevezett Ibiza „bimotor” raliautó ilyen. 1986-ban José María Serviá a rally bajnokság egész mezőnyét meglepte a SEAT Ibiza 4x4-gyel. Mivel ebben a szakágban hatalmas vonóerőre és teljesítményre van szükség, a raligép mindkét tengelyére került egy Ibiza erőforrás, mindkettő külön-külön a saját tengelykapcsolójához csatlakoztatva. A motorok hengerűrtartalma 1,5 liter (egyenként), az összteljesítményük pedig közel 300 lóerő volt, és végül két második helyet tudott szerezni a spanyol pilóta.
SEAT70years16specialcars15Amikor a vonóerő kerül terítékre, színre lép az igencsak extrém Ateca „Mattracks”, mely egy sajtóbemutatóra készült a 2017-es SEAT Ateca Snow Experience alkalmából. A 190 lóerős, 2.0 literes TDI motorral hajtott Ateca kerekeit Mattracks által gyártott hótalpak helyettesítették, ezáltal a megemelt és kiszélesített jármű természetes közegének a hó számított, de azért az utcai használatát is jóváhagyták.
SEAT70years16specialcars16A kabriók persze sokkal vonzóbbak, mint a szélsőségesen kreatívak. Mindenesetre a SEAT Ibiza számos nyitott változat készült, amelyek sosem kerültek sorozatgyártásba. Ezek közül is kiemelkedik első generáción alapuló SEAT Ibiza Cabrio: a 2+2 üléses bukókeret nélküli kasztnit az Ital Design Stúdió álmodta meg. Majd 2014-ben megérkezett az Ibiza Cupster, az elegáns és feltűnő, alacsony szélvédőjű és domború hátsójú speedster. De ő sem került sorozatgyártásba.
SEAT70years16specialcars18A SEAT Marbella Pick Up-nak sem volt esélye erre. Pedig sokkal egyszerűbbnek és megvalósíthatóbbnak tűnt a – szintén nem szériaérett - Marbella Playa koncepcióautónál. Ennek a legfeltűnőbb eleme az volt, hogy a szállítórészt az utasfülkétől mindössze egy védőrács választotta el.