Audi quattro - Négy karika, négy hajtott kerék, negyven éves sikertörténet

Immár 40 esztendeje az Audi meghatározó műszaki alappillére a quattro összkerékhajtás. E nagyszabású sikertörténet az 1980-as, manuálisan zárható központi differenciálműnél kezdődik, s egészen az Audi e-tron sorozat új S-modelljeinek három elektromos motorjáig ível. Ezúttal 40 olyan szám, illetve tény következik, amelyeket nem feltétlenül ismer mindenki.

0 tengelykapcsoló és nulla differenciálmű dolgozik az Audi e-tron és e-tron Sportback modellekben. A tisztán elektromos hajtásrendszerű SUV-modellekben ugyanis elektromos összkerékhajtás működik, amelyben a villanymotorok a quattro minden funkcióját megvalósíthatják.

0,5 másodperccel „gondolkodik” előre az ultra-technikájú quattro összkerékhajtás szabályzóegysége, mely a nagyteljesítményű érzékelőtechnikának és adatkiértékelésnek köszönhetően működhet előretekintő módon. Emellett két tengelykapcsolót alkalmaz, ezáltal villámgyorsan válthat elsőkerékről összkerékhajtásra. Így visszafogott vezetési stílus mellett teljes mértékben kiaknázhatja a gazdaságos fronthajtás előnyeit, a folyamatos készenlétben álló összkerékhajtás azonban azonnal, sőt előretekintő módon léphet működésbe, amint szükséges.

3 egymást követő alkalommal nyerte meg 2012 és 2014 között az Audi R18 e-tron quattro a Le Mans-i 24-órás versenyt. Hátsó kerekeit V6-os TDI-erőforrás hajtotta, első tengelyének két elektromos motorját pedig lendkerekes energiatároló látta el a fékezési és motorfék-fázisok alatti energia-visszatáplálás (rekuperáció) segítségével nyert elektromos árammal. Vagyis a versenyautó gyorsításkor ezt az átmeneti quattro összkerékhajtást is igénybe vehette.

3 elektromos motor látja el az új Audi e-tron S és az e-tron S Sportback modellekben a hajtás feladatát, ami világújdonságnak számít a sorozatgyártásban. A hátsó tengely két elektromos motorja az elektromos Torque Vectoring funkciót, vagyis a forgatónyomaték a jobb és bal oldali keréken egyaránt a pillanatnyi igények szerinti alakítását is lehetővé teszi.

3,1 másodpercet alatt gyorsult a Sport quattro S1 0-ról 100 km/h-ra - a manuális sebességváltó közepes áttételezése esetén. Az Audi első ízben 1985-ben indított raliversenyautója öthengeres, turbófeltöltésű motorjával 350 kW (476 LE) teljesítményt produkált és mindössze 1090 kilogrammot nyomott a mérlegen.

40evquattro014 különböző összkerékhajtás-tengelykapcsolót és 4 különböző központi differenciálművet alkalmaznak az Audi teljes modellpalettáján. A hosszirányban beépített orrmotorral és nyolcfokozatú tiptronic sebességváltóval szerelt modellek számára tervezték az önzáró központi differenciálművet. Ez egyes motorváltozatok esetében a hátsó tengely sport-differenciálművével is együttműködik, amely a pillanatnyi menethelyzetnek megfelelően osztja el a forgatónyomatékot a hátsó kerekek között. A hosszirányban beépített motorok mögött a két tengelykapcsolóval működő ultra-technikájú quattro összkerékhajtás a hétfokozatú S tronic váltómű partnere. A keresztmotoros kompakt Audi-modellekbe hidraulikus szabályzású többlamellás tengelykapcsoló kerül, mégpedig az első és hátsó tengely közötti kedvező tömegeloszlás érdekében a hátsó tengely elé. Az R8 nagyteljesítményű sportkocsiban szintén szabályozott többlamellás tengelykapcsoló dolgozik, ám itt az első tengelyre építve.

5 kilogrammot nyomott nagyjából az 1986-os Ős-quattroban alkalmazott, önzáró központi Torsen-differenciálmű, a forgatónyomaték 50:50 arányú alapeloszlását valósítva meg az első és a hátsó tengely között. Napjainkban már csupán körülbelül három kilogramm a hosszirányban beépített motorral szerelt típusok önzáró központi Torsen-differenciálműve, amelynek forgatónyomaték-alapelosztása 40 százalék az első és 60 százalék a hátsó tengely felé.

40evquattro walterröhlraudisportquattros1

6:29 perc előnnyel zárta a Sport quattro S1 volánjánál Walter Röhrl az 1985-ös San Remo Ralit a második helyezett előtt. A szezon utolsó futama, a brit RAC Rali során már a pneumatikus kapcsolású kettős tengelykapcsolós sebességváltó is Röhrl rendelkezésére állt. A mai S tronic előfutára akkoriban forradalmi újdonságnak számított. Napjainkban fejlett elektronikus technikák teszik lehetővé a modern kettős tengelykapcsolós sebességváltók magasfokú hatékonyságát és funkcionalitását, illetve aktív integrációját az autó alapvető hangolásába.

10:47,85 perces idővel diadalmaskodott 1987-ben Walter Röhrl és az Audi Sport quattro S1 a Pikes Peak (Amerikai Egyesült Államok) hegyi felfutó versenyen. Az 1435 méter szintkülönbségű, átlagosan hét százalék emelkedésű és 156 kanyarral tarkított, húszkilométeres pálya leggyorsabb pontján 196 kilométer/órát mértek nála.

40evquattro audirs6avant11 fok bekormányzási szöget választottak a hátsó kerekekhez a mérnökök egy 1984-es quattro-prototípus kísérleti összkerékkormányzásához. Ma az Audi csúcsmodelljei, mint például az RS 6 Avant kívánságra már dinamikus összkerékkormányzással is érkezhetnek. Ebben az esetben kis sebességnél a hátsó kerekek legfeljebb öt fokkal fordulnak az elsőkkel ellentétes irányba, nagyban megkönnyítve például a parkolást és az egyéb manőverezést. A magasabb tempónál pedig az elsőkkel megegyező irányba fordulnak el a hátsó kerekek - legfeljebb két fokban -, jelentősen növelve a stabilitást.

12 mérnök segítette 1977 februárjától Walter Treser projektmenedzsert az első quattro állandó összkerékhajtással szerelt Audi kifejlesztésében.

40evquattro audiquattrorally23racewon23 rali-világbajnoki futamot nyert meg az Audival Michèle Mouton, Hannu Mikkola, Stig Blomqvist és Walter Röhrl - 1981 és 1985 között. Az Audi ekkor rendkívül domináns volt a versenysportban, a quattrónak köszönhetően.

30 ezredmásodperc alatt irányítja át az Audi e-tron és e-tron Sportback a forgatónyomatékot a hátsó tengelyről az első felé – egy emberi szempillantás háromszor tovább tart. Az elektromos összkerékhajtásban ugyanis már nem szükséges mechanikus tengelykapcsolót működtetni, csupán az elektromos áramot elosztani – mégpedig villámgyorsan.

audirsmodellek32 S-, RS- és R-modellt kínál jelenleg az Audi a piacon, mindegyiküket már alapkivitelben quattro-összkerékhajtással.

40-40 milliméterrel szélesebbek az Audi RS 6 Avant sárvédői az A6 Avantéhoz képest – a hangsúlyos quattro-domborulatokkal („quattro Blister”) fokozzák a kombi erőteljes quattro-karakterét a formatervezők.

40:60 arányú a hosszirányban beépített motorral szerelt Audi-modellek önzáró központi differenciálművének forgatónyomaték-alapelosztása az első és a hátsó tengely között, de igény szerint ez 70:30, illetve 15:85 arányra is módosulhat.

45,3 százalék az Audi teljes globális ügyfélköréből valamelyik quattro változat mellett döntött 2019-ben – azaz csaknem minden második vásárló.

40evquattro audiquattro1980genevamotorshow75. alkalommal rendezték meg a Genfi Autószalont, amikor az Audi 1980. március 3-án bemutatta Typ 85 belső kóddal jelölt Ős-quattrót.

80 százalék meredekségű a finnországi Kaipola síugró sánca, amelyen az Audi 1986-ban legendás reklámfilmjét forgatta. A 47 méteres szintkülönbséget Harald Demuth profi raliversenyző győzte le az Audi 100 CS quattro volánja mögött a behavazott pályán.

40evquattro1292,2 százalék quattro összkerékhajtással készült az Audi 2019-ben, kanadai ügyfeleknek kiszállított összes autója közül, ezzel világszerte az észak-amerikai országban a legmagasabb az összkerékhajtású új négykarikás modellek aránya.

110 kilowattól (150 LE) – a Q2 35 TDI quattro S tronic orrában – egészen 456 kilowattig (620 LE) – az R8 V10 performance quattro szupersportkocsiban – kínálja ügyfeleinek az Audi az állandó összkerékhajtás előnyeit.

40evquattro audiquattro200le200 lóerővel (147 kW) érkezett meg az Ős-quattro, ami 40 évvel ezelőtt vérbeli sportautóhoz illő teljesítménynek számított – a Porsche 911 SC is csupán négy lóerővel kínált többet akkoriban.

720 lóerőt (530 kW) teljesített nagyjából az öthengeres, 2.2 literes turbófeltöltésű aggregát az Audi 90 quattro versenygépben, amely az 1989-es IMSA GTO sorozatban állt rajthoz. Ez 329 lóerős literteljesítményt jelent. Pilótái, Hurley Haywood és Hans-Joachim Stuck, az észak-amerikai versenysorozat csaknem minden második futamát megnyerték, az Audi pedig a lehető legjobban kiaknázta az IMSA-széria műszaki szabályzata adta lehetőségeket: a csőváz-szerkezet erősen kiszélesített műanyag karosszériát hordozott, a gumiabroncsok szélessége pedig a 360 millimétert is elérte.

973 newtonméterig is emelkedhet az Audi e-tron S és az e-tron S Sportback három elektromos motorjának rendszer-forgatónyomatéka. A két tisztán elektromos SUV-modell Boost-üzemmódjában egyaránt 370 kW (507 LE) teljesítményt ad le.

40evquattro vwiltis skandinavteszt19761976/77 telén született meg az Audinál a quattro-technika kifejlesztésének ötlete. Kezdetként Skandináviában szerveztek tesztvezetéseket, amelyeken egy Volkswagen Iltis is részt vett. Az Audinál kifejlesztett katonai terepjáró meggyőzően demonstrálta a behavazott utakon összkerékhajtása képességeit.

1981-ben jelent meg első ízben az Audi hivatalosan a quattro összkerékhajtásával a rali világában, amikor Franz Wittmann nagyjából 21 perc előnnyel diadalmaskodott a Rali Európa-bajnokságba tartozó, osztrák Jänner Ralin. A helyi pilóta mind a 31 gyorsasági szakaszt megnyerte. Nem minősített, de mért idejű előfutó autóként már az 1980-as portugáliai Algarve Ralin is részt vett egy quattro – óriási sikerrel.

1984 volt az Audi quattro-pilótáinak a legsikeresebb éve a Rali-világbajnokságon, amikor „duplázva” a konstruktőri és a pilótabajnoki címet is elhódították, utóbbit Stiq Blomqvist révén.

40evquattro audi200transamseries19881988-ban állt rajthoz az Audi 200 az amerikai TransAm-sorozatban, s a négy karika itt is egy csapásra a konstruktőri és a pilótabajnoki pontverseny élén végzett. Tehát a quattro a körpályán is bizonyított.

1994-ben jelent meg az Audi a piacon a legelső RS modelljével, az RS 2 Avanttal. Quattro összkerékhajtása a hátsó tengely elektromechanikusan kapcsolható önzáró differenciálművét is magában foglalta.

1999-ben a 110 kW (150 LE) teljesítményű A3 1.8 T modelljében kínálta először az Audi a quattro összkerékhajtását a prémium-kompaktszegmensben.

2005-ben, az RS4-ben mutatta be az Audi az első aszimmetrikus-dinamikus forgatónyomaték-alapelosztású központi differenciálművét, amelyet továbbfejlesztett formában még ma is alkalmaz.

40evquattro audir82007-ben debütált az Audi R8 nagyteljesítményű sportautó első generációja a piacon, mégpedig testreszabott quattro összkerékhajtással: a hátra beépített sebességváltójától kardántengely vezetett az első tengelyen működő, szabályozatlan viszko-tengelykapcsolóhoz. Az R8 jelenlegi nemzedékében már szabályozott többlamellás tengelykapcsoló dolgozik.

2019-ben a pályaverseny- és ralikrossz-bajnok Mattias Ekström hajtott fel a Kitzbühel-közeli, behavazott Streif sí-versenypálya egy szakaszán. Ennek során a három elektromos motorral szerelt Audi e-tron volánja mögött 85 százalékos emelkedőt is meghódított.

2100 newtonméter nagyjából a forgatónyomaték-különbség, amely megjelenhet a tisztán elektromos hajtásrendszerű Audi e-tron S és e-tron S Sportback hátsó kerekekein a dinamikus kanyarvételek során. A két hátsó elektromos motor itt egy-egy kereket hajt. Kedvezőbb vonóerőátadási képességei következtében a kanyar külső ívén gördülő kerékre alapesetben jóval nagyobb forgatónyomaték érkezik, mint a belső íven futó, lecsökkent függőleges terhelésű kerékre, egyaránt jelentősen fokozva a menetdinamikai képességeket és a kanyarsebességet.

40evquattro audi100csquattro1986kaipolafinnland11 452 példány készült az Ős-quattróból 1980 és 1991 között – eredetileg mindössze 400 darab szerepelt a tervekben.

49 900 német márkába került az 1980-as piaci bevezetésekor az Audi Ős-quattro, pontosan ennyiért kínálta a Porsche is a 911 SC-t.

486 000 eurót fizetett egy rajongó 2016-ban egy londoni aukción az Audi Sport quattro egy példányáért. A 306 lóerős (225 kW) csúcsváltozatból mindössze 214 darab készült, s az 1984-es bemutatkozásakor 195 ezer márkáért kínálták.

40evquattro13804 224 quattro-modellt gyártott 2019-ben az Audi, közülük 258 765 darabot Németországban.

11 milliót közelíti a négykarikás márka által 1980 óta késztett, quattro összkerékhajtással szerelt gépkocsik száma (2020. szeptember 30-i állás).