Lamborghini Jarama GT - 50 éves az olasz szépség

A Campagnolo magnézium felniken gördülő Jarama GT nemcsak különleges szépsége okán emelkedik ki a Lamborghini-történelmi modelljei közül, hanem azért is, mert Ferruccio egyik kedvenc típusa (S), valamint a „traktorgyártó” vállalat utolsó nagy, elülső motoros Gran Turismója volt. 50 éve mutatkozott be a Genfi Autószalonon.

Ferruccio Lamborghini a Madridot határoló Jarama folyó környékén tenyésztett híres harci bikák legyőzhetetlen szellemét idézte fel az 1970-ben bemutatott 2+2 üléses Gran Turismójával, melynek formáját Marcello Gandini tervezte. Az olasz túrakupék legszebb mintapéldái közé sorolható modell az amerikai elvárásoknak, előírásoknak is megfelelő, mégis kevéssé sikeres Islero leváltására született, tulajdonképpen annak evolúciójának is tekinthető, de néhány elemet a nagyobb Espadától is kölcsönvett. Ugyanakkor a karosszériája már a 70-es évek stílusirányzatait vetítette előre, a Bertone stúdió zsenijének feszes, szögletes vonalai kortalan eleganciával ruházták fel a Jaramát. A design egyik sajátos eleme a félig fedél alá bújtatott fényszórópár: felkapcsolásukkor a takaróredőny a világítótestek alá fordult.
Természetesen a lemezek alatt is rengeteg újdonságot tartogatott az alapját adó Isleróhoz, illetve a szintén rokon 400 GT-hez képest: a Jarama négy nagy, elöl hűtött tárcsával ellátott fékrendszerrel, 10 centiméterrel szélesebb nyomtávval, valamint a bevezetőben már emlegetett Campagnolo magnézium kerekekkel köszöntötte az új évtizedet. A gépháztető pedig a hat kettős Weber 40 DCOE karburátorral szerelt, 4.0 literes V12-es motor dolgozott, mely a 350 lóerős csúcsteljesítményével és az ötfokozatú manuális váltóval akár 260 km/h-val is tudta „repíteni” az 1450 kilogrammos autót. A Jarama nem véletlenül volt nehezebb az elődjénél, mivel az utastere kifejezetten fényűző és kényelmes volt, többek között légkondicionálóval, illetve egy tágas csomagtartóval is rendelkezett. .
Az előszériát a Carrozzeria Marazzi of Caronno Pertusellaüzemében szerelték össze, ahol éppen befejeződött az Islero gyártása. A sorozatgyártású változat viszont már Grugliascóban, a Carozzeria Bertone gyárban készült, az utolsó 100 (hibrid) példány kivételével.
lamborghinijaramagt071972-ben a Genfi Autószalon már az újabb, erősebb változatát is leleplezték, a GTS kiadás 365 lóerővel és a motorházba vágott légbeömlőkkel büszkélkedhetett. A kabinjában is számottevő módosításokat végeztek a tervezők, az átdolgozott, alumíniummal burkolt műszerfalon új műszerek informálták a pilótát, áthelyezték a középkonzolra a főbb kapcsolókat, s az első ülések lecserélésével a hátsó lábtér is nagyobb lett. Végül, de nem utolsósorban a GTS felnijei is különböztek az alapváltozatnál.
lamborghinijaramagt57Az 1970 és 1973 között gyártott Jarama GT-ből 176 példány, míg a GTS-ből 152 készült az 1972-től 1976-ig tartó időszakban. Habár a Jaramát nem fogadta túl lelkesen a közönség, mert ekkorra a Lamborghinit már mindenhol a túlzás négykerekű szimbólumának tekintették, Ferruccio Lamborghininek kifejezetten kedvelte, sőt, a kedvence volt. Az általa használt S ma is megtekinthető a gyár múzeumában, az olasz luxus Gran Turismók egyik legszebb mintapéldányaként.