Volkswagen Bogár - 75 éve kezdték gyártani

1945. december 27-én megkezdődött a Volkswagen Limousine (Type 1) sorozatgyártása. Ez volt a valódi kezdete a Volkswagen sikertörténetének.

A modell eredetileg a nemzeti szocialisták presztízs projektjeként született meg, de 1939-től a wolfsburgi üzem járművek helyett fegyverzetet gyártott. Úgyhogy a második világháború végéig az 1938-ban „KdF-Wagen” névre keresztelt négykerekűből csak 630 darab hagyta el a gyárat. Csak a brit gondnokság alatt, Ivan Hirst őrnagy stratégiai elképzelései alapján kezdődött meg a Bogár, azaz a Beetle egyedülálló sikertörténete.
A „Type 1” gyári kódnéven emlegetett polgári Volkswagen sorozatgyártása a második világháború végét követően, 1945. december 27-én kezdődhetett meg. A Volkswagenwerk GmbH vagyonkezelője 1945 júniusától a brit katonai kormány lett, mely a Type 1-et akarta használni a megszállási zónájukban szükséges sürgős szállítási feladatok végrehajtására. Ennek köszönhető, hogy a német gyártóüzem megúszta a közelgő lebontást, a munkából pedig Ivan Hirst főtiszt „vállalta” az oroszlánrészt. Az ő jövőbe látása és improvizációs tehetsége tette lehetővé az autógyártás megkezdését a jegyrendszeres években: a technika iránti lelkesedésével és céltudatos hozzáállásával sikerült lenyűgözően rövid idő alatt átalakítani a volt fegyvergyárat civil ipari vállalattá.
Az újrainduláshoz a brit katonai kormány 1945 augusztusi 20.000 darabos megrendelése is hozzájárult. A gyártás megkezdése reményt adott az újrakezdéshez, s ez összhangban volt azon politikai törekvésekkel, amely a pénzügyi biztonságot és a lakosság jövőbeli kilátásait tekintette a demokratikus fejlődés kulcsfontosságú elemének. Végül 1945. november 27-én a szavazással megválasztott Üzemi Tanács megtartotta alakuló ülését.
volkswagenbeetle144Eközben jelentős problémák merültek fel a munkaerő élelmiszerrel és lakásokkal való ellátása terén, a termelést pedig a szűkös nyersanyag és energiaellátás akadályozta. A nehéz körülmények ellenére az első Volkswagen szedán nem sokkal Karácsony után elhagyta a gyártósort, a wolfsburgi Volkswagenwerk GmbH nyolc hónappal a háború befejezése után megkésett ajándékot kapott. 1945 végéig 55 járművet gyártottak.
volkswagenbeetle1591946-tól az 1948-as pénzreformig havonta körülbelül 1 000 gépkocsi hagyta el a gyárkaput. Az anyaghiány és a jegyrendszer, valamint a személyzet hiánya miatt nem tudtak több járművet előállítani. Csak 1949 őszére sikerült megalapozni a vállalat további növekedését. Létrehoztak egy értékesítési és ügyfélszolgálati szolgáltató-rendszert, valamint 1947-ben elkezdték exportálni a Volkswagen szedánt.
volkswagenbeetle158A polgári gyár fejlesztéséről és a Type 1 sorozatgyártásáról szóló döntés volt a Volkswagen és a Borgá sikertörténetének kiindulópontja. A korai újraindításnak hála, a Volkswagenwerk GmbH kiváló helyzetbe került a Deutsche-Mark bevezetése után, minden adott volt a gazdasági fellendüléshez. Végül a „VW Beetle” népszerűbb lett, szinte minden más típusnál az egész világon, és a gyártás időtartama és mennyisége szempontjából is rekordokat döntött. A VW 2003-ban állította le a Beetle mexikói gyártását, összesen 21.529.464 darab készült, közülük mintegy 15.800.000 Németországban.
volkswagenbeetle160A VW Beetle a német „gazdasági csoda” szimbólumává vált.