Renault 4L Hatvan éves a francia ikon

A Renault idén ünnepli a 4L 60. születésnapját, a kirobbanóan sikeres négykerekű legendából 30 év alatt több mint 8 millió darabot adtak el világszerte.

renault4l 1961A bizonytalan egészségügyi helyzet miatt a gyártó a közösségimédia-felületein emlékezik meg ikonikus típusáról, méghozzá egy olyan egész év során tartó eseménysorozattal, melynek keretében minden hónap 4-én és 14-én márka exkluzív, rajongók által és rajongók számára készített tartalmakkal jelentkezik a Renault, beleértve gyűjtőkkel és hírességekkel készített interjúkat. Ezek célja, hogy egy olyan autó történelmébe kalauzoljon el, amely sokkal több volt, mint korának védjegye. Az évforduló lehetőséget nyújt arra is, hogy a rajongók kifejezzék a 4L iránti szenvedélyüket és kötődésüket, de rengeteg olyan történetet is megismerhetünk, amelyet e mitikus autó volánjánál meséltek el.

renault4l 60evesevfordulo02Februárban a Renault megkereste Greget, a sportillusztráció egyik legismertebb grafikusát, aki több mint egy tucat exkluzív 4L-t alkotott azon korszakok grafikai stílusában és hangulatában, amelyeket a kis Renault megélt. Ezeket az illusztrációkat az év folyamán ismerhetjük meg. A Champs-Elysées-n található neves bemutatóterem, a L’Atelier Renault kirakatában pedig február 14-től a 4L „Parisienne” változata lesz látható, melynek karosszériáját egyedi fonott mintázat díszítette.

A márka-örökség megőrzésére hivatott Renault Classic márciustól a modell 30 féle változatát mutatja be, közülük 12 külön erre az alkalomra épített környezetben jelenik meg.

Az időtálló 4L mindig is bűvös hatással volt a legkisebbek játékára... Nem véletlen, hogy áprilisban az influenszerek vicces stop-motion kisfilmekben mutatják be az autó történetét. A videókhoz a Renault miniatűr kollekcióját használják.

renault4l 60evesevforduloMájusban gondosan válogatott és kifejezetten a 60. születésnapra tervezett 4L tárgyak egész gyűjteménye kerül a L’Atelier Renault butikba, és a webáruházba. Tessék vásárolni! Emellett egy videó-sorozattal tárja fel a kiskocsi titkait. Egyúttal visszaemlékezéseket mutat azoktól, akik a 4L-lel nőttek fel, gyűjtőktől, de mindazoktól a személyiségektől is, akik történelmet írtak ennek az autónak.

Júliusban a mozisztárként is tündöklő 4L a 74. Cannes-i nemzetközi filmfesztivál vörös szőnyegén is megjelenik. Ugyanakkor a világ legszebb sugárútján elhelyezkedő Atelier Renault-ban új kiállítás nyílik, a „4L pop icon” fantázianevű rendezvény sok meglepetéssel várja az érdeklődőket.

renault4l 1965

Szeptemberben a Zity párizsi autómegosztóban elérhető lesz a 4L megújult, elektromos változata.

Novemberben további meglepetést tartogat a 4L furgon. És ezzel még nincs vége, az év folyamán is számtalan eseményt hirdet meg a Renault.

renault4l 60evesevfordulo01