A Genfi Autószalon és a Mercedes-Benz - Exkluzív premierek nyomában

Habár 2020-ban és 2021-ben elmaradt a hagyományosan az év első jelentős autókiállításának számító, nagy múltra visszatekintő Genfi Autószalon (Salon International de l’auto de Genéve), az exkluzív seregszemle mindig káprázatos premier helyszínt jelentett a Mercedes-Benz számára (a múltban). Az alábbi visszatekintés néhány különleges emléket idéz fel, például a kifinomultan elegáns 220 SE Coupé (W111) hatvan évvel ezelőtti bemutatóját vagy éppen az S-osztály (140-es széria) 1991-es bemutatkozását.

A svájci Automobil Club által szervezett első Genfi Autószalon 1905. április 29-én nyitotta meg a kapuját, akkor még egy alig 1200 négyzetméteres teremben. A stuttgarti Mercedes-Benz 1926-ban csatlakozott a rendezvényhez, s azóta is rendszeres résztvevője az egyre nagyobb, a többi szalonhoz képest mégis kompakt méretű eseménynek. Sőt, ahogy a bevezetőben már említettük, a csillagos márka előszeretettel rántotta le a leplet az újdonságairól a svájci városban.
1961-ben, itt, a Genfi-tó partján mutatkozott be a Mercedes-Benz történelmének egyik legelegánsabb Coupéja, a 220 SE Coupé (W 111). Noha a 11 éven át többféle hajtáslánccal is készülő kétajtós luxusautó – és az ugyanazon év őszén leleplezett Cabriolet – a W111-es kódjelű szedán műszaki alapjaira épült, jóformán mégis csak a hűtőrácsa és az első fényszórói voltak azonosak vele. A limuzinnal megegyező hosszú és szélességű, de annál 80 milliméterrel alacsonyabb karosszéria négy tágas ülőhelyet és hatalmas csomagtartót biztosított, a gépháztető alatt dolgozó hathengeres, 2.2 literes motor pedig 120 lóerő leadására volt képes. A Coupé és a Cabriolet kivitelek mindmáig egyaránt lenyűgöző formában vannak: különösen a későbbi, V8-as motorral ellátott verziók nagyon népszerűek a gyűjtők körében.
mercedesbenz genfipremierek04Az 1991-ben bemutatott Mercedes-Benz S-osztály (W 140) számos innovációval lépett a porondra, a biztonságtól kezdve a kényelmi rendszereken át a tartósság területéig. Többek között jelentősen javult a zászlóshajó menetkényelme a korábbi 126-os sorozathoz képest. Emellett elsőként épített be 12 hengeres motort személyautóba a Mercedes-Benz: a 600 SE és 600 SEL változatok 408 lóerőt kínáltak a sofőröknek. Az 1995-ös modellfrissítés során ESP-t, azaz elektronikus menetstabilizálót kapott a csúcsmodell, majd egy évvel később, 1996-ban már a fékasszisztens (BAS) is hozzájárult az utasok kivételes biztonságához. Egészen 1998 szeptemberéig gyártották, mára pedig népszerű youngtimer vált belőle. Az első járművek 2021-től a történelmi kulturális örökség részét képezik, ezért veterán rendszámra jogosultak.
mercedesbenz genfipremierek1025 évvel ezelőtt, az 1996-os Genfi Autószalonon rántotta le a leplet a Mercedes-Benz a C-osztály első T-Modell variánsáról. A kompakt méretű kombi (S202) három évvel a Limuzin (W 202) 1993-as premierje után érkezett meg, csomagtartójának mérete - a maga 465-1510 literjével – egyből a kategória élére „ugrott”. A Limuzinhoz hasonlóan a T-Modell is CLASSIC, ELEGANCE, ESPRIT és SPORT felszereltségi kivitelekben volt megvásárolható, a vevők eleinte három benzines és kétféle dízelmotor közül választhattak. A ráncfelvarrás során a stuttgarti márka alaposan modernizálta a C-osztály külsejét, emellett új erőforrások is felkerültek a palettára. Így például a csúcsmodellként szolgálatot teljesítő C 43 AMG (1997-től) és C 55 AMG (1998). Előbbi a Formula 1-es futamok hivatalos orvosi autója is volt.
mercedesbenz genfipremierek17Az E-osztály azonban nála is nagyobb teret kínál. Pontosabban a T-Modell. „T”, mint turizmus vagy transzport, de akár trendteremtő is lehetne. Már a 123-as és a 124-es sorozatok kombijai is kivételes helykínálattal rendelkeztek, de az 1996-os Genfi Autószalonon debütált 210-es generáció rajtuk is túlmutatott. A karakteres négyfényszórós puttonyos Merciben elképesztő, akár 1975 liternyi tér állt a csomagok rendelkezésre – ami a kategória legjobb értéke volt. Az automatikus szintszabályozás ugyancsak alapfelszereltség volt. És már akkor rendelhető volt hétüléses kivitel, a menetiránynak háttal elhelyezett hátsó ülésekkel. A teljesítményskála 95 lóerőtől egészen 279 lóerőig nyújtózott, de – mint mindig – Affalterbach-ban erre is rátettek egy lapáttal: akár 347 lóerős E 50 AMG T-modellként is megvehető volt. Reméljük, még nincs vége a történetnek, s jövőre Genfben találkozunk.