Volvo Trucks i-Shift - 20 éves a formabontó újítás

Ugyan a Volvo Trucks intelligens automatizált sebességváltója, az I-Shift immár 20 éve került a piacra, továbbra is az iparág egyik legfontosabb mérföldköve, és ennek megfelelően folyamatosan fejlesztik.

2001-ben, amikor az I-Shift-et bevezették, a Volvo Trucks mély meggyőződéssel állította, hogy a tengelykapcsoló-alapú sebességváltó rendszerek nyújtják majd a leghatékonyabb megoldást az automatizált kapcsolgatásra. Azóta több, mint egy millió I-Shif-tel felszerelt teherautót adtak el világszerte és ma már az összes FH, FH16, FM és FMX modellben alapfelszereltség ez a technológia. Nem véletlenül, hiszen az I-Shift váltónak köszönhetően alacsonyabb az üzemanyag fogyasztás – így kisebb az ökológiai lábnyom -, továbbá biztonságosabbak és jobban vezethetőek a járművek, hiszen halkabbak, kevesebb a vibráció és a sofőröket is kevesebb fizikai megterhelés éri.
„Az I-Shift a maga korában is korszakalkotónak számított – és még ma is az. Napjainkban a világ minden pontján adunk el I-Shift-et. Észak-Amerikában az I-Shift-tel felszerelt teherautók aránya a 2007. évi alig 10%-os értékről mára 90% közelére emelkedett. Ez az elképesztő növekedés is bizonyítja a technológia kiemelkedő hatékonyságát és hatalmas vonzerejét” – mondta Pär Bergstrand, a Volvo Trucks nehéz járműkategórián belül a hajtásláncokért felelős vezetője.
A Volvo saját fejlesztésű I-Shift technológiája a teherautó minden alkatrészével teljes összhangban működik, a váltó a motorból és a jármű egészéből érkező információk kiértékelésével alakítja működését az éppen aktuális felhasználási feltételeknek és a teherautó jellegének megfelelően. „Ez az összhangolt működés az, ami az I-Shift váltót ilyen sokoldalúvá és egyedivé teszi a piacon. Az I-Shift a mérnökeink sokévi kemény munkájának eredményeként születhetett meg, amit a felhasználói tesztelések visszajelzései és a Volvo Trucks anyacégen belüli technológiai újításokhoz való hozzáférése tettek teljessé” – fejtette ki Pär Bergstrand. Az évek során a Volvo Trucks több olyan intelligens funkciót is bevezetett, amiket mind a „pilóták”, mind a fuvarozók egyaránt nagyra értékelnek. Íme, néhány példa ezek közül.
volvotrucksishift082014-es piacra dobásakor a Volvo Trucks úgy mutatta be a nagy teherbírású kettős tengelykapcsolós Dual Clutch váltót, mint ami a sebességváltások során gyors és folyamatos teljesítményleadást biztosít, a hajtáslánc megszakítása nélkül. A következő fontos mérföldkő 2016-ban jött el, amikor az extra nyomatékot és jó elindulási képességet igénylő szállítási feladatok kerültek a középpontba. Egy kúszófokozatokkal rendelkező I-Shift-tel felszerelt teherautó képes akár arra, hogy bruttó 325 tonnás össztömegű szállítmánnyal megrakodva is elinduljon álló helyzetből, sík úton. Az áttételezés lehetővé teszi, hogy a jármű rendkívül lassan, akár 0,5 kilométer/óra sebességgel haladjon, ami főleg precíziós manőverek során előnyös, mint például építkezéseken, útépítési munkák során vagy akár faanyagok erdőből való kiszállításakor.
volvotrucksishift06Emellett az I-Shift kiegészíthető egy olyan különálló rendszerrel, az I-See-vel, ami elemzi az útvonal domborzati viszonyait, és az ebből származó információkat arra használja fel, hogy a járművet mindig abban a fokozatban tartsa, ahol az üzemanyag fogyasztás a legkedvezőbb. A 2017-ben frissített I-See segítségével egyenletesebb az átlagsebesség, hiszen a rendszer a felhőalapú térképadatok alapján előre ismeri az útvonal domborzati jellemzőit, és azokhoz alkalmazkodva irányítja, hogy az I-Shift mikor milyen sebességbe váltson, ezzel energiát és így üzemanyagot spórolva.
volvotrucksishift11A Volvo Trucks új tehergépjármű sorozatának 2020-as bevezetésekor mutatták be a legújabb fejlesztést, az irányváltás funkcióval ellátott I-Shift-et. Ennek az újdonságnak köszönhetően a teherautó sofőrje úgy tud irányt változtatni, hogy közben nem szükséges a fékre lépnie. Ez különösen azon munkakörülmények során hasznos, amikor alacsony sebességgel kell sokat manőverezni, mint például az építőiparban, az erdészetben vagy a bányászatban.
volvotrucksishift03Az új generációs Volvok az üzemanyag fogyasztás terén is tovább javultak. Az új Volvo FH például az I-Save csomaggal felszerelve akár 10%-kal is kevesebb üzemanyagot fogyaszthat*, amivel a távolsági fuvarozás szegmensben a jelenlegi legtakarékosabb modell lett.
VolvoFH 7Az innovációk sora azonban itt nem ér véget. „Az I-Shiftet tovább fejlesztjük a dízel teherautókhoz, de kiemelt szerepet fog betölteni az elektromobilitás felé vezető utunkon is. Korszerű automatizálási technológiaként az I-Shift a Volvo Csoport nagy hasznára lesz majd a teljesen automata közlekedési megoldások terén is” – vetíti elő Pär Bergstrand az i-Shift jövőjét.